במקור נכתב על ידי Aharron
במילים אחרות, אתה דוחף לתחת את כל האידאלים? עם כל כמה שזה נשמע הגיוני, אני לא חושב שרק זה נכון.
אני חושב שנכון, יש בזה הרבה אגו, יש בזה המון מעמד חברתי, והמון פרפקציוניזם והשאיפה להגיע הכי רחוק. אבל כן, באיזה שהוא מקום זה גם מגיע מהרצון לתרום למדינה.
אני ממש לא מצדיק את האמירה שלך ש"ערכים זה פאסה", אני חושב שאם נחשוב ונתנהג ככה אז מצבנו יהיה רע מאוד, יותר מעכשיו, ויש עוד לאן לרדת. אם אתה מסתכל על הפקק ואומר - "חרא, בשביל הנהגים והפוליטיקאים האלה קרעתי את התחת שנה ושמונה במסלול ועוד קבע ושירות?" אז לא, לא קרעת את התחת בשבילם. יש צורך להגן ואתה הגנת(ולמען הסר ספק לא הגנת עליהם יותר מהבחור בגדודים ששמר). ואולי גם בשדות העמק נכנס לראש, שכן, עם כל הנדישות שבדבר, אין לנו מקום אחר. ותמיד יהיו החארות, ותמיד יהיו המשתמטים מחובות הציבור, ותמיד יהיו גם את אלה שיצטרכו לעשות את העבודה השחורה.
יש הרבה אגו, ויש כבוד ביח' המיוחדות. ואתה רואה את זה על סוג החבר'ה. אין ספק שיש נתח שאי אפשר להתעלם ממנו של הגעה ממניעים לאו דווקא ציוניים. לכן, אם יש בחור שהלך להיות בגדודים, קצין בגדודים ועשה את העבודה שלו כמו שצריך אתה לא עדיף עליו. זה שהיית ביח' מיוחדת, או בקורס טיס, לא הופך אותך לבנאדם יותר איכותי וערכי מאנשים אחרים. התפיסה הזאת טפשית. כל הליכה לשירות קשה ודורש תורמת ואי אפשר לחלק כבוד אחד ולשני פחות לתת. אז נכון שבמסלול הם עובדים יותר קשה, ונכון שהגבולות שלהם יותר רחוקים, אבל אי אפשר לשים אותם בשורה הראשונה לפני חבר'ה אחרים.
זה לא ציונות בשקל, וזה לא זימבורי מוח על ערכים שלא קיימים. תמיד אפשר להרים ידיים ולהגיד שחרא על המדינה, וחרא על הצבא ורק טובתי האישית עומדת מול העינים. אבל אפשר לתפוס את זה גם קצת אחרת. ובאמת, בתור מישהו שלא התגייס, ויש לו פוטנציאל גם לשרת ב"סיירת". אני לא אשקר, יש לי התלבטות קשה. התלבטות לאןו ללכת, לאן צריך אותי.
וזה שroobman מגיע ממשפחה של יוצאי צבא, ודוחפים אותו לשירות צבאי ביח' עילית זה לא אומר שזה ממניעים ציוניים. וזה לא אומר שאתה יכול לנצנץ. זה אומר שקודם איכפת לך טובתך האישית, האגו שלך, הכבוד שלך. וכן, זה לא ראוי להערכה. אבא שלך בדרגה גבוהה? והוא דוחף אותך לשם? אז בוא אני אגיד לך, גם אבא שלי בדרגה שנחשבת גבוהה(כבר במילואים) והוא לא דוחף אותי לשם. הוא דוחף ורוצה שאני אעשה את השירות הכי ערכי מבחינתי ודואג להסביר לי הרבה כמה חשוב לתת שירות אמיתי, לא חלטורה, בשביל עצמך.
|