|
23-09-2006, 20:28
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.06
|
|
הדמגוגיה בשיאה- נתניהו תרם לעשירים? איך?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "נתניהו אינו מוביל קו אופוזיציוני מהפכני וחד. גם הוא חלקית שבוי של התקשורת השמאלנית"
העובדה שהוא קיצץ במענקי הבנקים? העובדה שהוא הטיל מערכת הגבלים על נסיונות יצירת הקרטלים בין הבנקים השונים? העובדה שהוא פירק את המונופולים הממשלתיים החיים על חשבון משלם המיסים ע"י ההפרטה המבורכת? הנמלים כדוגמה. אלה החברים העשירים שהוא "העשיר" אותם יותר? בעלי מרובהבנקים, אשר נדרשו לשקיפות ה יותר? הם החברים העשירים שנתניהו תרם להם?
יש להפסיק עם הדמגוגיה הזאת.
הבה נדבר לגוף העניין, המצב של שכבות המצוקה לא כל כך רע. המצב של החרדים והערבים הוא רע וזה כתוצאה מכך שהם נוהגים להשריץ ילדים ולא נוהגים לעבוד, והם מהווים כ85% מן העניים. זאת הבעיה שלהם ובאמת לא אכפת לי מה מצבם. תנטרל את שני המגזרים האלו שכל עוד לא ישנו את דפוסי התנהגותם לעולם ישארו עניים ותגלה שהמצב כאן ממש לא רע. אם תנתב את התמיכה הממשלתית בשני המגזרים הפרזיטים הללו לשכבות החלשות שאינן פרזיטיות מצבן ישתפר עוד יותר.
לגבי מצב שוק העבודה, שיעור ההשתתפות בכוח העבודה קפץ בכמעט 2% מאז שהתחילה התוכנית הכלכלית והאבטלה ירדה בקצת יותר מ 2%. זה הישג עצום. משמעות הדבר שנוספו מאות אלפי מקומות עבודה. העליה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה בדיוק מסמלת את ה"דחיפה" לעבודה. מסתבר שאנשים "נדחפו" לעבודה ולא רק שכולם מצאו עבודה אלא גם כ 20% מהמובטלים הקיימים הצליחו למצוא עבודה (כמובן בפועל יתכן שרק חלקם מצא עבודה וחלק הצטרף למובטלים ואילו חלק גדול בהרבה מהמובטלים הקיימים מצא עבודה).
גם אם העובדה שאימא שלי הגיעה ממעמד מבוסס, בכל זאת, לא היה קל להתחיל הכל כאן, מאפס. כי עם מזוודות עמוסות דולרים, לא הגענו לכאן.
אל תדברו כמו כל הדמגוגים הסוציאליסטים שלא יודעים לא את התיאוריות הכלכליות המקובלות וחמור מכך גם לא את הנתונים האוביקטיביים. הנתונים האוביקטיביים מדברים על כך שכאשר שני בני הזוג עובדים יש רק 3% עוני. גם אם ניקח בחשבון שיש 8.8% אבטלה, עדיין לא היו צריכים להיות יותר מ- 10% עניים, כלומר רוב העניים אשמים במצבם, והכל נובע מניהול כלכלי לא נכון. קראו את דו"ח העוני האחרון.
ציטוט מדו"ח העוני האחרון:
"שיעור המשפחות שהכנסתן הפנויה נפלה מקו העוני ב 2005- עלה מ 20.3%- ל 20.6%- . עלייה קלה זו, שאינה מובהקת סטטיסטית, מבטאת יציבות. המשמעות היא שהמספר המוחלט של המשפחות העניות עלה פחות או יותר בשיעור גידול אוכלוסיית המשפחות בישראל".
עכשיו הנה הפצצה כנגדכם, הטוענים כנגד ה"צמיחה לעשירים":
"ב 2005- עלתה רמת החיים הכללית – במונחי הכנסה פנויה לנפש תקנית – ב 3.9%- , ריאלית. העלייה בהכנסה הפנויה אפיינה את מרבית העשירונים, אך בייחוד את העשירון התחתון והעליון. הכנסת העשירון התחתון עלתה בכ 5%- וזו של העשירון העליון עלתה בשיעור הגבוה ביותר, כ 7%- . הכנסת שאר העשירונים עלתה בשיעורים הנעים מ 0.5%- בעשירון השני
ל 3.6%- בעשירון התשיעי".
כלומר, דמגוגים יקרים, מסתבר שרמת החיים של העשירון התחתון, שימו לב, עלתה ב 5%!
האנשים היחידים אשר על המדינה לדאוג לצרכיהם בדוגמת קיצבאות, הינם קשישים, נכים, ואנשים שאינם יכולים לעבוד מסיבות של בריאות הנפש, הגוף וכיו"ב.
באשר לאימהות חד הוריות- אין לעזור ע"י קצבאות, אלא ע"י מעונות יום. זה מה שאמר נתניהו, אך בזכות חברי מפלגת העבודה, וחברי מפלגת ש"ס, הרעיון הזה כבה.
איך אתם מגדירים עוני? משום מה, כשאני רואה את אותםה עניים המדברים על מצבם בטלוויזיה, הם אוחזים בפלאפון מן הדור השלישי, חמושים בפאקטים של מלבורו, וחולצות ממותגות. זה עוני?
הבעיה היא בחינוך ובתרבות ה"מגיע לי". כל אדם, גם אם הוא עובד בעבודה עם שכר מינימום, יכול לנצל את הלילות וללמוד - באם הלימודים באוני' בארץ עולים כסף רב, והוא אינו יכול לחסוף כסף מספיק על מנת לרכוש את השכלה, הוא תמיד יכול להתמודד לקבלת מלגה, ולרוב, המילגות ניתנות, במידה ועונים על הקריטריונים.
ואם ארחיב את הדיבור על דו"ח העוני:
ניתן לראות שהקיצוץ בקצבאות (בעיקר קצבאות הילדים) כאב מאוד וגרם לירידה דרסטית בהכנסות של העשירונים הנמוכים (בעיקר ערבים וחרדים מרובי ילדים) מתשלומי ההעברה, אך במקביל גרם להם לצאת לעבודה (גם שיעור ההשתתפות בכוח העבודה עלה וגם האבטלה ירדה), להגדיל את הכנסתם מעבודתם, ובסופו של דבר גרם לשיפור משמעותי ברמת החיים שלהם.
הגידול במספרים האבסולוטים, שהיה בהחלט מובהק סטטיסטית, הוא תוצאה בלעדית של המשך הקיצוץ בקצבאות הילדים והמשך המגמות הדמוגרפיות של התרבות החרדים והערבים. כל משפחה "ברוכות" ילדים נוספת שנוצרת גורמת לגידול במספר הילדים העניים, אין מה לעשות. אם משקלן של "ברוכות" הילדים יגדל, גם אם סה"כ המשפחות העניות לא ישתנה, המספר של האנשים העניים יגדל. לא סתם, פעם אחר פעם, רואים שהמשפחות "ברוכות" הילדים, הן האחראיות העיקריות לעוני. דרך אגב, מספר המשפחות העניות עם 2 מפרנסים ירד קצת והוא עומד היום על 3.1%, ללמדנו כי כל פעם ששני בני הזוג יוצאים לעבודה, העוני כמעט ונעלם ולפני שתתחילו לקשקש על אין עבודה, שימו לב למספר המשרות החדשות (כן, גם מלאות, לא רק חלקיות) שנוצרו. שיעור ההשתתפות בכוח העבודה הגיע היום לרמת שיא של 55.9% בעוד שהאבטלה כבר לא ברמות הדו-ספרתיות שהורגלנו אליה, כלומר אכן אנשים חזרו למעגל העבודה, חלק מהמובטלים מצאו עבודה וראינו שהתוצאה היא עליה יפה ברמת החיים, כן, גם של העשירון התחתון ולמרות הקיצוץ בקצבאות.
מסתבר שהצמיחה חילחלה גם חילחלה גם לשכבות החלשות ולמעשה שתי הקבוצות העיקריות שנפגעו הן החרדים והערבים שהתרגלו להוליד ילדים כאמצעי פרנסה עיקרי.
בסיכומו של דבר, ראינו מה ה"ממשלה החברתית" עשתה השנה, ועד כמה תכנית האוצר הייתה חסרת מדיניות ברורה, עד כדי כך, שאף נתניהו בעצמו לא שש לדבר בשבחה.
דבו את דבריכם בנתונים, אני, אישית, לא התרשמתי. עצם העובדה, שה"מחנה החברתי", אף לא הציב תכנית חלופית לתכנית נתניהו, מעידה על כך שלא הייתה דרך אחרת. העובדה שעמיר פרץ חשש להיכנס למשרד האוצר והעדיף את הביטחון, מוכיחה זאת לחלוטין.
גבו את דבריכם בנתונים.
באשר להתנדבות לעמותות- גם אני מתנדב, וגם אני מסתכל על האנשים; מאז פרויקט המחויבות האישית, אני מתנדב כדרך קבע. האם זה משנה את הרציונל שעל פיו אני פועל? כלל לא. כלכלה, לא מנוהלת ע"י רגש. היא מנוהלת ע"י נוסחאות ומתוקפו של הרציונל.
בכל מקרה, שנה טובה לכולכם.
|
|