31-12-2004, 21:47
|
|
|
חבר מתאריך: 25.11.04
|
|
פליזים וצה"ל
אני כרגע בטירונות בביסל"ש. כיאה למגן סיירים - קור אימים שם במיוחד בלילות. כמובן שיש דובונים(מעילי ב'), אבל הם מסורבלים, לא נוחים ובכללי מגעילים.
בהתחלה הגדירו לנו(הסמ"ח ליתר דיוק) שאפשר ללכת עם אזרחיים מתחת למדי הב', וכעת אסור, ומותר רק פליסים צבאיים(בצבע זית, עם כותפות) מעל המדים. עברתי בריקושט אתמול, וכיאה לריקושט המחיר היה די בשמיים. אני זוכר שברכבת יום ראשון לפני שבועיים קראתי שצה"ל החליט לנפק ללוחמים פליזים. מישהו יודע אם יש יחידות שהתחילו לקבל? ומה הנהלים של מטכ"ל לגבי פליזים? כי אני זוכר שפעם קראתי כתבה שאישרו ללכת גם עם פליזים שחורים(אזרחיים כביכול) מעל למדי ב' בתוך הבסיסים ובשטח - ואם מישהו יוכל להפנות אותי לאותה כתבה, או לאתר כלשהו של צה"ל שמופיעים בו נהלים שכאלה\ אני אודה לו מאוד, כי אין לי בושה להדפיס את זה ולהגיש את זה למפקד שלי - כי אישית קופא לי התחת, ונמאס לי שהגרון שלי חשוף כל הזמן(אסור צעיפים - גם לא בשטח וגם לא בשמירות) ובחודש הצטננתי פעמיים כבר.
כמובן שלמפקדים יש פליזים צבאיים שהם קנו לעצמו בסוף מסלול וכאלה במחיר מוזל, אבל אין לי זמן לחכות עד לסוף המקצועות בשביל זה, והם הולכים עם הרוכסן סגור עד הסוף - כלומר הגרון שלהם מוגן מהקור...
מישהו יכול לשפוך קצת אור?
תודה מראש
|