25-06-2006, 18:18
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
|
|
ומתוך תקווה שלעולם לא תזדקק להם...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
מבלי להיכנס יותר לארוע הספציפי (כי הוא כבר נטחן מספיק..). הלהיט החדש, אצל רבים וביניהם קצינים בכירים בצה"ל שבה משווים ושואלים "האם גם באזרחות היו עושים ככה?" היה פסולה ופוגעת בצה"ל הרבה יותר ממה שהיא עוזרת לו...
אפשר ללמוד נקודתית מכל מיני ארגונים באזרחות ובצבאות אחרים, ישנם נורמות פסולות בצה"ל (בעיקר היסטוריות) שיש לתקנם, אבל השוואה של ארגון צבאי לאזרחות הינה השוואה לא רלבנטית.
אי אפשר למדוד ארגון לא כלכלי שרבים מאנשיו מסכנים את חייהם, לארגונים אזרחיים כלכליים שמסכנים לרוב בעיקר את לקוחותיהים...
התרבות, הערכים, השיטות והסטנדרטים הם שונים וכך זה צריך להיות. ממש לא מעניין אותי מה עושים באזרחות, אני לא מכיר אף אחד באזרחות שישן עם נעליים פעם בשבוע וצריך להיות באוויר בתוך 5 דקות אם יש סירנה ב3 בבוקר (וגם לא מכיר אף אחד באזרחות שעושה משהוא מסוכן כמו לזנק במטוס קרב מתוך שינה..)
זאת רק דוגמא שאני מכיר אני בטוח שלחברים הירוקים יש דוגמאות רבות דומות..
בקיצור, הצבא והאזרחות הן עולמות שונים שהשוואה בינהם אינה רלוונטית.
אמיל.
|
בפעם הבאה שתהיה בבית בחופשה, ותזדקק לשרותם של אנשי מד"א או כיבוי - תנסה להיזכר בהודעה הזו.
אולי גם תזכור את הרופאים שמחזיקים משמרת של יותר מ-24 שעות בלי שינה, שלוש פעמים בשבוע, מתוגמלים פחות מטייס ממוצע (הרבה פחות) ולא צועקים שלא קיבלו 6 שעות שינה מטכ"ליות...
והמשותף לכל האנשים האלה הוא לא שהם נדרשים לסכן את החיים שלהם - אלא שהם ממונים על אי סיכון חייהם של אחרים, וזה קשה אף יותר...
החזקת כוננות מעולם לא פתרה אנשים מהצורך להיות מוסריים או שומרי חוק או לשמור על תרבות ארגונית (זוכר את סיפור ה-B-52 שעלה כאן לא מזמן? זוכר את סיפורו של גיל עברי?)... האם שינה עם נעליים משבשת את שיקול הדעת?
באמת אמיל, לשמוע שטויות שכאלה ממך... (ולא, ממש לא מתכוון אליך אישית אלא להלך המחשבה הזה)
נערך לאחרונה ע"י Soloavia בתאריך 25-06-2006 בשעה 18:31.
|