21-09-2005, 23:08
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
הוקמה העמותה להיסטוריה תעופתית בישראל
הוקמה העמותה להיסטוריה תעופתית בישראל
היוזמה להקמת העמותה התחילה לרקום עור וגידים. היום נפגשנו בבית חיל-האוויר בהרצליה לכנס היסוד של העמותה. במפגש נכחו כעשרים איש חלקם חוקרי תעופה מוכרים וחלקם פחות.
השאלות שעלו בכנס היו מהן מטרות העמותה? והאם בכלל יש צורך בעמותה למימוש מטרות אלו (או שאפשר להסתפק בגופים אחרים תחת מכונים או עמותות קיימות)?
לאחר שהוברר כי יש צורך בעמותה (לצרכי ניהול כספים והיות כי גופים קיימים לא יוכלו לתפעל ארגון שכזה תחתם), הוחלט על הקמת עמותה חדשה.
כצוות היגוי להקמת העמותה נבחרו טל ענבר ואבינועם.
העמותה עוד לא הוקמה בפועל, כרגע נדרש מהלך בירוקרטי של רישום העמותה. לצורך כך אנחנו מנסים לאתר עו"ד שהוא גם איש צ"א או שיהיה מוכן לעשות זאת בשכ"ט מופחת.
מטרות העל של העמותה כפי שגובשו:- מיסוד מחקר התעופה בישראל בכדי למנוע אבדן של היסטוריה תעופתית (צבאית ואזרחית כאחד).
- ריכוז חומר בנושאי תעופה - סריקה והעברה למדיה דיגיטאלית (חומר שנמצא בארכיונים פרטיים וגם חומר שכבר פורסם).
- יצירת מאגר מידע ומשאבים לגבי חוקרי ומחקרי תעופה בישראל (ובשלב שני גם בעולם) :
- יצירת אינדקס/קטלוג שיכלול מידע:
- אילו חוקרים חוקרים איזה תחום.
- איזה חומר נמצא אצל כל חוקר.
- יצירת שיתוף פעולה עם:
- חוקרים
- אירגונים אחרים שעוסקים בתחום (כמו מכון פישר, מוזיאון חיל-האוויר, ענף היסטוריה בח"א, עמותת חה"א וכו'), כולל אירגונים מחו"ל.
- גורמי תיקשורת. פירסום ויחסי ציבור.
- שיחות עם ותיקי חיל-האוויר והתעופה בארץ (במקביל לפרוייקט "אבירי הרוח" של המוזיאון).
- סיוע לגופים קיימים (ענף היסטוריה ומורשת, מוזיאון ח"א, המועצה לשימור מבנים ואתרים ואחרים) בהגשמת מטרותיהם (למשל סיוע באיתור כלי טייס ורכישתם, קשרי גומלין עם מסדות, ארגונים, ארכיונים בחו"ל וכד').
- ארכיאולוגיה תעופתית.
- שימור אנדרטאות ומטוסים ש"מפוזרים" במקומות שונים.
- שימור אתרים הקשורים במורשת התעופה בישראל.
- איתור מטוסים ומוצגי תעופה.
- ריכוז מידע על הנ"ל (כמו פרטי המטוס - זה כולל מס' יצרן, מספרי זנב, מסחא"א, מסחצ"א ומסצ"א, הסיפור שלו וכו')
- עשיית נפשות למורשת התעופה בישראל, בדגש על בני נוער.
- הפצת המידע אירגון ימי עיון, כנסים, הרצאות ופירסומים.
- גיוס כספים לצורך כל הנ"ל.
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 22-09-2005 בשעה 13:43.
|