02-08-2005, 17:43
|
|
|
חבר מתאריך: 27.12.04
|
|
אכן קשה להסכים ליציאה לשל"ג ..
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי נרויאיר שמתחילה ב "כן יש לי. אני חי עם משפחה שכולה שהוא הרס לה את החיים..."
אבל זוהי החלטה קולקטיבית - ממשלתית , ולא של שר הבטחון דאז ..
תנסה להזכר מה היה לפני המלחמה , בתחילת שנות השמונים. כל אותם מטחי קטיושות על בסיס יומי שנחתו על יישובי אצבע הגליל , ואת עשרות אלפי המחבלים שהיו שם .
יכול להיות , בניתוח הזמן , שהמלחמה הייתה לא מוצדקת בעליל , אבל קשה להתעלם מהעובדה שהיא הביאה לפינוי אש"ף לתוניס , ולהתערבות האו"ם (לא שזה עוזר הרבה..) .
יישובי אצבע הגליל ספגו מטחי קטיושות גם לאחריה , אבל לא באותה עוצמה כמו שלפניה .
מבין את כאבך , גם אני בן למשפחה שכולה משל"ג , אבל תנסה לנתח את המצב הבלתי נסבל שהיה לפניה , ואת הגורמים לפריצתה , ואני לא כל כך בטוח שהמצב היה אחרת אם אז היה מישהו אחר יושב על כסא שר הבטחון .
בכל מקרה - מה שכתבת על שרון , ביחס ליוה"כ לא נכון בעליל ...
3 חודשים לפני פרוץ המלחמה צומצמו הכוחות הסדירים בסיני - משיקולי חיסכון , מכל גדוד הורדה פלוגה , שרון היה אזרח אז .. סגן הרמטכ"ל , האלוף טל היה תמים דעים עם שרון בקשר לקו ההגנה בסיני , והוא זה שהשפיע על הרמטכ"ל לצמצם את הכוחות במעוזים - יכול מאוד להיות שהוא הציל הרבה חיים על כך , שכן רק כסיל מאמין שהיה בכוחם של המעוזים - אפילו בתקן מלא , לעצור את הצליחה המצרית .... המצרים הרי צלחו בין המעוזים
עוד עובדה - בהתאם לתוכנית ההגנה הישנה , שלא הותאמה לצמצום המעוזים , בפריצת המלחמה הובהלו כוחות השריון לחבור למעוזים , המצרים שצלחו בן המעוזים חיכו להם בדרכי הגישה למעוזים , וההמשך ידוע .. אם לא היו מעוזים , ולא הייתה מתבצעת חבירה - השריון היה מחכה במרחק 3 קילומטר - ולא הייתה פריצה כל כך רחבה של המצרים .... כל המח"טים הסדירים דאז (אמנון רשף , דן שומרון) תמימי דעים עם זה ..
נערך לאחרונה ע"י Pshahar בתאריך 02-08-2005 בשעה 18:08.
|