31-03-2023, 19:55
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.17
|
|
אין לי מושג לגבי אוויר וים אבל יכול לנסות לגבי יבשה.
הכרזות של מינויים כאלה הם לרוב שנה מראש, זאת אומרת שמינויים שיוכרזו עכשיו הם לתפקידים שאמורים להתפנות ב-2024. האוגדות שאמורות להתפנות שנה הבאה הן:
91 (עוצבת הגליל). ההימור שלי, ימנו לתפקיד את הזה את ברק חירם, ובכך תמשיך התמה הגולנצ'יקית של האוגדה הזאת כבר בפעם הרביעית ברציפות.
36 (עוצבת געש). ואם כבר גולני, בשנים האחרונות יש מגמה של מינוי חי"רניקים לתפקיד הזה, בתנאי שכבר מילאו תפקיד אוגדה משוריינת במילואים. אם כן אני מתאר לעצמי שלתפקיד הזה ימנו את קובי הלר, שכרגע משמש מפקד אוגדה 146 ואמור לסיים בול בזמן לימודים במב"ל באביב-קיץ 2024. מה גם שהאמת היא שאין יותר מדי מפקדי אוגדות שריונרים גם ככה, כרגע.
לאוגדה 146 בפני עצמה, יש לציין, לא פורסם עדיין מחליף, והרי הלר אמור לצאת ללימודים שלו בקיץ 2023. מניח שנראה עוד מינוי בזק לתפקיד הזה וכאן אני לא רואה מי יכול להתאים חוץ מרועי סבירסקי שבדיוק אמור לסיים את תפקידו כמח"ט 188.
אוגדת עזה. כאן אין משחקים, הם יתנו את התפקיד הזה לחי"רניק שזה יהיה לפחות תפקיד תא"ל שני שלו. ובכן, אני לא רואה מי עוד יכול להתאים לתפקיד חוץ מיובל גז, מח"ט צנחנים לשעבר, כרגע רח"ט באגף התכנון שזוכר את עזה היטב ממבצע צוק איתן בו הוא פיקד על יחידת מגלן כמו כוח חי"ר רגיל לכל דבר, לטוב ולרע.
98 (עוצבת האש). סימן שאלה אם לומר את האמת, מכיוון ששני המפקדים האחרונים שלה, וינטר וגולדפוס, קיבלו אותה כתפקיד תא"ל שני ואף שלישי במקרה של וינטר. אם המגמה הזאת תימשך, אז דווקא גז יכול לראות את עצמו מועמד גם פה. אם יחזרו אחורה ויראו שוב את התפקיד הזה כתפקיד לגיטימי לתת בתור תפקיד תא"ל ראשון, אז יכול להיות שאורן שמחה (מח"ט הנח"ל הנוכחי, אבל בעיקרון איש שייטת 13), יואב ברונר (מח"ט צנחנים הנוכחי) או מני ליברטי (מח"ט הקומנדו הנוכחי) הם אופציות גם הם. אבל על גז אני כבר מהמר כמאו"ג עזה, ואני חושב אם כן שמי שיקבל את התפקיד יהיה שמחה, שכנראה הניסיון שלו בשייטת יהיה איזשהו בוסט לקייס שלו.
99. נשארנו עם ברונר וליברטי, אני מאמין שאחד מהם יקבל את האוגדה. יאיר פלאי מח"ט גולני המכהן הוא גם אופציה. ישראל פרידלר מח"ט ביסל"ח אם ממש מחליטים להתפרע. מקום טוב לציין שמפקד בה"ד 1 בעיכוב דרגה אז לא נראה אותו מקבל אוגדה עד 2025, אם בכלל.
210. כל מי ששמתי מועמד בסעיף הקודם יכול להיות גם כאן לדעתי, בתוספת יפתח נורקין שגם הוא יסיים בדיוק תקופת לימודים כשיש חילופים באוגדה הזאת.
252 (עוצבת סיני). אם יהיה כאן חילוף ב-2024 אז אני חושב שמח"ט 401 לשעבר שכרגע נמצא בלימודים, אוהד מאור, יקבל את התפקיד.
מל"י (צאלים). ההנחה היא שיהיה חילוף באוגדה הזאת ב-2024 היא כי במל"י בטוח יהיה, ואז בהמשך לתמה של של השנים האחרונות של מפקד מל"י כתפקיד תא"ל שני, אני חושב שמפקד אוגדה 252 הנוכחי, מורן עומר, הוא האופציה ההגיונית ביותר.
רח"ט מבצעים. לתפקיד התא"ל הכי חשוב במטה הכללי כבר יגיע פז"מניק אמיתי, אם כי גם יש את האופציה שישאירו שם את בינדר תקופה נוספת. אם לא, אז נראה שדדו בר כליפא, מאו"ג 36 הנוכחי, הוא המינוי הכי הגיוני מבחינת רזומה ו-ותק.
|