ניתוח גדול, ארוך ומקיף של מקרה תקיפה ישראלית באיראן
האפשרויות הישראליות לתקוף באיראן, התגובה האיראנית, היכולות של ישראל להתגונן מפני מתקפה איראנית ועוד..
השלכות אזוריות, פוליטיות, ביטחוניות
כולל נתונים, נתיבי טיסה, מפות, תמונות לווין, וכו'..
*לקוח מ-Militaryphotos
אני עובר על זה עכשיו
לא יודע כמה זה אמין או מציאותי אבל בהחלט מעניין
נערך לאחרונה ע"י s0ulj4h בתאריך 17-03-2009 בשעה 12:13.
מצד אחד, שם הכותב לא סימל לי אובייקטיביות - Abdullah Toukan.
מצד שני- המכון עושה רושם רציני, אולי זה רק רושם מוטעה.
מצד שלישי שמתקשר לראשון- "In addition to Israel still occupying the West Bank and
the Syrian Golan Heights" , עמוד 101. לא כל כך הבנתי את ההקשר של המשפט הזה.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מצד אחד, שם הכותב לא סימל לי..."
ברפרוף הקל שעשיתי במסמך, גיליתי לא מעט טעויות הדפסה, מה שמאוד לא נותן למסמך פן רציני (במקום NEGEV רשום במסמך NEGAR (?!?!) ולפעמים F-15 נהפך ל-F-!5, שזה באמת רעיון מעניין).
גם לא מצאתי (שוב ברפרוף) איפה בדיוק כתובים כל האיומים בהשמדה שאיראן משגרת כלפי ישראל כל שני וחמישי, אלא רק ש"ישראל רואה באיראן איום קיומי"...
ומעבר לכך, המסמך הזה ממש לא מכסה את כל האופציות הצבאיות...
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "ניתוח גדול של תקיפה ישראלית באיראן - תגובות, השלכות וכו'"
התחלתי לעבור על המסמך לדעתי הוא מעניין מאוד למרות אילו אי דיוקים שיש בו.
גם אני הופתעתי מרעיון התקיפה בטילים בליסטים. טל הסביר בדרכו שזה לא רעיון ישים.
מה שרציתי לשאול מה הבעיה ליצר פצצות חודרות בנקרים בארץ?
אני מניח שמערכת ההנחיה היא כמו כול פצצה אחרת.
צריך רק ליצר חודרן שזה סוג של מתכת חזקה.
לא רק שמי שקורא את הדו"ח החובבני הזה ימצא בו שהנאוטילוס הבשיל כבר למערכת בה מצוידת ישראל, אלא יבין שהגנת הלייזר הישראלית עומדת גם אל מול טק"ק למינהו:
אני ממש לא קורא ש "נאוטילוס הבשיל" וגם לא ש "שהגנת הלייזר הישראלית עומדת אל מול".
אני כן קורא שישראל בפרויקט משותף עם ארה"ב פתחה / תכננה / הרחיבה פרוייקטים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "ניתוח גדול של תקיפה ישראלית באיראן - תגובות, השלכות וכו'"
סוף סוף גמרתי לעבור על המסמך.
ממליץ בחום לכול מי שמתעניין בנושא למרות שהמסמך ארוך. למרות אי דיוקים קטנים 95% ממה שכתוב נכון והגיוני או מסתמך על מקורות אמינים (מה לעשות לא היה ניתן לקבל את תגבותו של דובר צה"ל על כמות הטילים מסוג ירחו 3 שיש לישראל).
הדבר המעניין ביותר במסמך הוא שהם טוענים ואני בהחלט מסכים איתם שבישביל לפגוע משמועתית בתוכנית הגרעין האירנית צריך להשמיד 3 מטרות שמהוות את עיקר התוכנית הגרגינית האירנית: בנטנז שזה אתר הצנטריפוגות וגם המקום הכי מוגן רובו כמה מטרים טובים מטחת לאדמה. בארק זה כור מים כבדים ואספהן שזה מרכז פיתוח שני המטרות האחרנות הם מעל קרקע ויחסית מטרות קלות להשמדה מהאוויר.
רציתי לשאול מה הסיכון לבצע את המבצע באור יום. מתוך מחשבה שכמה שיותר טכנאים ומהנדסים אירנים יפגעו כך הפגיעה בפרויקט תהיה יותר חמורה.
שאלתי קודם ולא קיבלתי תשובה מה הקושי ליצר פצצה חודרת בונקרים בארץ?
קראתי אתמול את כל המסמך.
אני מוצא את המסמך מאוד מעניין מכסה את המצב בצורה דיי טובה ומרשימה אם כי יש פה ושם טעויות כתיב ודברים לא מדוייקים עד לסופם(אם כי לא לא נכונים בכלל).
המסמך סוקר את שני הצדדים בצורה אובייקטיבית ולדעתי מאוד מעמיקה ומעניינית.
מצד אחד המסמך בהחלט מעניין, ועושה סדר בראש בכל הקשור לאופציות של תקיפת אירן - לא משהו שלא הכרנו או ידענו לפני כן, אבל נוח ונחמד לראות את הנתונים בקומפילציה אחת סדורה.
מצד שני, וכפי שכבר כתבו מסםר גולשים, יש שם לא מעט טעויות ושטויות. לצערנו קורדסמן נגוע במחלת copy & paste הידועה לשמצה, בה הוא לוקח רעיונות ופרטים ומשתמש בהם במספר רב של פרסומים דומים - אישית הוא אמנם בעדנו, אבל כנראה שמי שעשה בשבילו את העבודה הוא חוקר זוטר שקצת חיפף.
וראוי להדגיש את תגובתו של efekt - המסמך הזה בחלט לא מכסה את מגוון האופציות הצבאיות, אלא רק מדגיש את השתיים הפופולריות והמוכרות מביניהן.
א. המכון הנכבד צדק בתאוריות שלו בעבר.
ב. על גבי הנייר זה נראה מעניין, אך "כשהמוזות מדברות" תמיד זה שונה...
ג. למה להכנס לסכסוך לדורי דורות עם העם האירני, יש אולי אופציות אחרות.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה