20-05-2007, 22:58
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
חשבתי על האפשרות הזו - למעשה, באחד מהמילואים הראשונים שלי קיבלתי גליל ארוך עם דורגלים והשתמשתי בו מעשה-מקלעון באימון (מאז "שודרגתי" לM-16 עם מטול, שבמילואים האחרונים אפילו הפך למטולון...).
אבל, אז חשבתי גם על החסרונות של הגליל בהשוואה לM-16E3:
א) נשק שונה עם מחסניות שונות. גרסת ה"מקלעון" ההיפותטית של הM-16 שאני מציע כאן נהנית מיתרון אחד ברור: מדובר בנשק זהה בתכונותיו ומבנהו לנשקים האישיים המוכרים, מה שמקל גם על ההתמקצעות וגם על התפעול והאחזקה. חייל עם מקלעון-גליל יהיה מצוייד בנשק אחר שזקוק לחלפים מסוג שונה, עם מחסניות שמתאימות אך ורק לו - מה שיכול להיות בעייתי במקרה של צורך בהעברת נשקים/אפודים שכמוה מתרחשת בתנאים מבצעיים.
ב) תחמושת נחותה. הגליל משתמש בתחמושת ה"לבנה" הרגילה, שכושר החדירה והטווח שלה נופלים מאלו של התחמושת ה"ירוקה" וזאת גם אם החלטנו להתפשר על הדיוק.
ג) מחסנית 50 כדור. לכאורה, יש לנו כאן יתרון לטובת הגליל - קיימת עבורו כבר מחסנית מוגדלת, בעוד שספק אם ישנה מחסנית כזו עבור המקלעון ההיפוטתי שלי. מצד שני, ראיתי מחסניות 50 כדור, והללו די בעייתיות - הן ארוכות מאוד ומקשות על שימוש בגליל כמקלעון במצב שכיבה (בעיה דומה הייתה, כך שמעתי, עם המחסניות המוגדלות של הRPK). כאן אולי יש יתרון לצולבת של גליל, המכילה בשתי המחסניות יחד 70 כדורים, אבל אנחנו עדיין נשארים עם הבעיות שתוארו בסעיפים א' וב'.
ד) אפשרות הרכבת אמצעים. במידת הצורך, הM-16 הוכח כנשק שניתן להרכיב עליו בצורה נוחה מגוון רב של אמצעים - החל מכוונת רפלקס כלשהי לשיפור הביצועים, דרך ציין לייזר וכלה באמצעי לראיית לילה. אביזרים אלו יכולים להיות שימושיים מאוד גם לגרסת המקלעון (במיוחד האמר"ל). הגליל פחות מותאם להרכבת אמצעים כאלו בצורה נוחה.
|