29-01-2005, 17:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.08.04
|
|
מיתוסים ודברי אמת
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "יש הרבה סיפורים ואגדות, אני לא יודע מה מהם נכון ומה לא"
בתור איש "דרקון" לשעבר, כמה סיפורים:
1. סיפור הנגמ"ש: ב-1989 או 1990, בירידה ממוצב בלבנון, העמיסו על מוביל בטעות נגמ"ש של גולני, כתוצאה מברדק בשטח ההעמסה. לא הייתה כוונת זדון, והעודף התגלה בביקורת מטכ"לית - כך אני שמעתי, תקופה קצרה לאחר שהגעתי לגדוד.
2. הגדוד אכן ידוע כמופרע, ופעם גם גנב לאגיב, הרס"ר המיתולוגי של שבטה, את אחד התותחים הלבנים שהיו בכניסה. בשל כך היה הגדוד במשך כמה שנים מנוע מכניסה לשבטה ונהג לפרוס בתרגילים מחוץ לגדר.
3. השק"מ הגדודי היה פריקסט ש"הועמס" על משאית בזמן מלחמת המפרץ - הגדוד פרס בנעורה, מצא את המבנה הנטוש ולקח אותו. אני הגעתי לגדוד בתום מלחמת המפרץ, והשמועה שאני שמעתי שהמג"ד, אילן מלמד (היום אל"מ, ראש מחלקת בטיחות) הורה אישית על כך.
בקשר לאאוטים: ב-1992 היה עדיין גדוד "הרעם" מצוייד בתותחי רומ"ח. בזמן אימון ברמה"ג, נורה פגז בהסט של משהו כמו 90 מעלות מהמטרה ונחת בשדות קיבוץ להבות הבשן. הק"ס והקע"ת נשלחו לכלא והודחו, הסמפי"ק הועבר מתפקידו להדרכה (שרת אתי, כך שמעתי את הסיפור, כיוון שהוא הדריך אתי).
|