28-02-2007, 22:52
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
|
|
הוכחת את התאוריה שלי שישנו קשר להעלים את האירוע!
ועובדה שגם אנשים עם ידע מקיף, מפספסים אותו...
הבחור שהוא הרמז והתשובה - מי שלמרות שאינו אשדודי ואין לו סיומת טיפוסית לשם, עדיין הוא גרוזיני למהדרין - מי שפיקד על כוח רוסי בקרב אוסטרליץ ובשל היותו גרוזיני ומגן רוסיה, נבחר בידי גרוזיני אחר להיות שם הקוד של המבצע הצבאי הרוסי הגדול ביותר עד אז, הוא האציל הרוסי ממוצא גרוזיני פיוטר בגרטיון. התשובה של חידתינו היא כי האירוע (כבר ברור שמדובר על תבוסות צבאיות חמורות) הנדון הוא הניצחון הצבאי המובהק ביותר של הצבא האדום אי פעם והתבוסה הגרמנית הצבאית החמורה ביותר (בהתחשב בנסיבות) בהיסטוריה המודרנית: מבצע בגרטיון הסובייטי שלא רק סילק לחלוטין את הגרמנים מברה"מ ורוב מזרח אירופה בתוך זמן שיא של 3 חודשים, אלא גם הביס את הוורמכט שוק על ירך, וזכור בעיקר בשל התבוסה המוחצת של "קבוצת ארמיות מרכז" בפיקודו של ארנסט בוש, שהושמדה לחלוטין (מבחינה חומרית, תבוסה גדולה פי כמה מזו של סטלינגרד).
בניגוד למבצעים אחרים בחזית המזרחית, במבצע בגרטיון הביס הצבא האדום צבא גרמני מצוייד ומחופר ללא עזרת "גנרל חורף" או מאסות של אבידות. אבידות הגרמנים היו גדולות פי 3-4 (!) מאלה של הרוסים והם הובסו בקרבות "קלאסיים". החשד שלי הוא שמאורעות קיץ 1944 בחזית המזרחית הוצנעו מאוד (שירר כלל לא מזכיר את המבצע פרט לכמה שורות מעורפלות. באופן כללי ניתנת ההרגשה שאחרי סטלינגרד הגרמנים פשוט צעדו הביתה לאט לאט עד לגבולות הרייך ורק שם התחדשה המלחמה) בשל ניפוץ המיצוס של הצבא האדום המנצח בכוח ההמונים והשלג, ולא כניצחון קלאסי.
מבצע בגרטיון החל בהפתעה ב-22 ליוני 1944, בדיוק 3 שנים אחרי שהגרמנים פלשו לרוסיה. התכנון היה מדוקדק וכלל מערך עצום של הטעיה מודיעינת שגרמה לפיקוד הגרמני לחשוד שהמתקפה הרוסית, לכשתבוא, תגיע לדרום. דוחות מודיעין ניבאו לקבוצת ארמיות מרכז "קיץ רגוע". בסודיות קיצונית קירבו הרוסים כוח עצום לחזית באזור בלרוס ובחשאי הכשירו כוחות הנדסה מעברי רק"מ באזורי הביצות הנרחבים של רוסיה הלבנה. ב-22 ליוני נפרצה החזית הגרמנית באזור ויטבסק, ובעוד הפיקוד הגרמני מצפה להשתשלות אירועים "טיפוסית" לצבא האדום (במילים אחרות: אי ניצול הצלחה), קידם הפיקוד הסובייטי כוחות מחץ אל עומק המערך הגרמני ומוטט אותו לחלוטין בתוך ימים. מינסק ורוסיה הלבנה, ובהמשך הארצות הבלטיות ומזרח פולין, שוחררו בתוך שבועות. גיס גרמני שלם נותר מכותר (עד סוף המלחמה) בלטביה, ואוגדות שלמות נמחקו.
בעוד הפיקוד הגרמני מעביר תגבורות לאזור החזית ברוסיה הלבנה ופולין, עבר המבצע לשלבו השני כאשר עיקר כובד המתקפה הועבר בהפתעה לכוון דרום אוקראינה ורומניה - חזיתות שמשם הוצאו כוחות שנשלחו לצפון...
גם כאן קרסה החזית הגרמנית לחלוטין ומדינות כמו רומניה, הונגריה ובולגריה מצאו עצמן במלחמה בתוך זמן קצר. רישמית הסתיים המבצא באוגוסט 1944, אולם עד סוף סתיו 1944 המשיכה ההתקדמות הרוסית ורק התארכות קווי האספקה עצרה אותה.
למבצע בגרטיון היו 3 אקורדים צורמים בסיומו שהעידו על העתיד הקודר של כמה:
* אי התערבותו של הצבא האדום במרד הפולני הלאומי בווארשה באוגוסט-ספטמבר 1944. גם אם הצבא האדום נעצר מרחק קצר מווארשה בשל סיבות לוגיסטיות, אין ספק כי לסובייטים היה אינטרס שהמרד יכשל. בסופו של דבר הסתייםהמרד בכניעה ובחורבן חומלט של העיר (כפי שנראה בסרט "הפסנתרן").
* בסופו של המבצע, באוקט' 1944 חדר הצבא האדום לחלק קטן מהרייך הגרמני בפרוסיה המזרחית. בשתי עיירות שנכבשו ולאחר מכן נכבשו מחדש בידי הגרמנים, נמצא כי התושבים רובם ככולם נרצחו ונאנסו בידי חיילי הצבא האדום. בפקודת גבלס הופקו יומני תעמולה שהציגו את מימדי הזוועה בתקווה שאזרחי הרייך יגבירו התגדותם לפלישת האוייב. בשנים האחרונות טענו חוקרים שייתכן ומימדי הטבח המסויים הזה לא היו גדולים כל כך, וכי התעמולה הגרמנית היא השהציגה אותו במימדים מוחלטים. (מזכיר במשהו את דיר יאסין).
* באותה תקופה בערך, כמין מצעד נצחון או מחווה לימי האימפריות של העולם העתיק, עורכים הסובייטים "טריומף" במהלכו הם מצעידים מעל ל-100 אלף (!) שבויים גרמנים ברחובות מוסקווה כשאחריהם נוסעות מכוניות לניקוי רחובות...
לצערי העותק המעולה של campaign history העוסק במבצע, נגנב מספריית האוניברסיטה לפני שנתיים ולא יכולתי להביא את התמונות הנהדרות שמופיעות שם.
יאללה, לשלישי.
_____________________________________
.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 28-02-2007 בשעה 22:59.
|