09-03-2008, 18:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.04.07
|
|
הערה קטנה (אך גדולה):
בתורה אין חילוק של דתיים וחילונים. אין חייה כזאת.
לפי התורה כל מי שנימול - הוא יהודי - ונחשב יהודי תמיד גם אם הוא חוטא ( אפילו על כרת).
זאת אומרת שאם אתה שואל שאלה כזאת- אם הומו דתי או לא - אני לא רואה איך זה רלוונטי, אז יופי- גם אם אתה הומו - אתה דתי, ז"א שמבחינתך אתה שלם עם עצמך ואתה דתי.... אך בעצם, מזה נותן לך?? - הרי כתוב במפורש שעל דבר זה- אתה מקבל כרת - משמע בעולם מתוקן- גם אם כולם יסכימו, פה אחד, שאם אתה הומו אתה גם דתי- היית מת מוות בידי שמיים! (בינינו - אם היה נגזר עלי עונש כזה, אני לא הייתי כלכך אופטימי לגבי מצבי המוסרי מבחינת הקב")
אז תסבירו לי - למה הדיון הזה רלוונטי? האם זה שקורא לעצמו דתי וכולם מסכימים שהוא דתי - האם לו בטוח יש עולם הבא , וזה אינטרס שלו שהוא יקרא דתי?
ואם כולנו נסכים שהומו עדיין נשאר דתי, האם דבר זה יהפך ללגיטימי, כשהתורה, מנגד, אסרה על זה בתוקףבמפורש?
גם גניבות ושאר הדברים שלא תמיד מדברים עליהם... האם מישהו רמז שאם אני עושה את הדברים האלה, זה בסדר? או לא חמור מדי?
בתכלס, לפי דעתי, יש אנשים ששיכים למגזר החילוני - אבל עושים הרבה יותר (אפילו על פי ההלכה) מאשר אדם דתי - ועל פי זה - שכרם גדול בהרבה.
וגם אם אדם דתי - ושומר מצוות כהלכתם, אך נפל בדבר מאד חמור , כגון משכב זכר (שזה בעצם לא כלכך הגיוני, הרי איך בן אדם שחזק בתורה ובמצוות ומאמין בה' יכול ליפול בזה?) , לפי התורה - הוא חייב כרת ( תמיד אפשר לחזור בתשובה - כמובן לפני המוות)
אז זה משנה אם אני דתי או לא? כל העניין הוא קבלת עול המצוות ושאיפה לשמירתם. אז יש נפילות, לכולם, אבל ברגע שזה רישמי שאת זה אני לא מקיים כי אני לא חושב שזה שוב או שזה לא מדבר אלי, על זה מקבלים עושים וזה בהחלט לא איך שאדם יהודי אמיתי צריך לנהוג...
ועוד יש לעיין בדבר הרבה.
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right
נערך לאחרונה ע"י dani90 בתאריך 09-03-2008 בשעה 19:05.
|