01-01-2012, 19:49
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
א. בוודאי שתידרש מערכת שונה מאוד מראש-ביות הדמאתי של טיל אויר-אויר. היא צריכה לסרוק גיזרה רחבה. או מספר של מערכות
|
ההצעה הייתה לשלב רבת"ים קיימים. מבחינת הגיזרות, רב"ת הדמייתי של AIM-9X מספק שדה ראייה של 180 מעלות (+\-90 מעלות, אם אני זוכר נכון). כלומר, תיאורטית, אפשר לשלב 2-3 רבת"ים כאלה במטרה לספק כיסוי של 360 מעלות.
ציטוט:
ב. לגבי "זמן התאוששות":
1. אם הרקטה והפיתיון משוגרים בהפרש של 0.2 ש' מטווח של מאות מ', ייתכן ומערכת ההגנה תבנה תוכנית הגנה לשניהם עוד לפני ירי המיירט הראשון, כך ש-"זמן ההתאוששות" ייקבע ע"י המיירט ולא ע"י החיישן.
|
להבנתי, טווח פעולה של מכ"ם כזה הוא מאוד מוגבל - אולי עשרות מטרים. בנוסף, לאחר גילוי מטרה צריך גם לעכוב אחריה זמן מה כדי לחשב את המסלול. כאן אולי יכולה להיות בעיה.
אבל, מפני שאין לי גישה לנתוני המערכת ולא ידע ממשי בתחום, אני יכול רק לשאר.
מבחינת היכולות המיירטים, ב"מעיל רוח" נדרשת, להבנתי, פעולת טעינה מחדש, שלא כמו במערכות אחרות. קצרה ככל שתהיה, היא משאירה מרווח בזמן בין הפעלה להפעלה עוקבת.
ציטוט:
2. כפי ש-"פשוט שיריונר" הסביר בקצרה לפני 3 שנים, המערכת הרי יודעת שהיא הפעילה מיירט לכיוון X כך שיתפוצץ בזמן Y, כך שתיאורטית מכ"ם פולס-דופלר יכול להתעלם מהחזרים מגיזרה מסוימת בזמן ובמרחב, ולאתר את הרקטה האמיתית לפני שהיא נכנסת לאותה גיזרה. ברור שהאויב ינסה לתאם את הפיתיון כך שיהיה קרוב מאוד לרקטה (גם כדי לבלבל את המכ"ם, וגם כדי שהמיירט לא יספיק לפעול נגד הרקטה)- אך זה יוצר סכנה שהרקטה תיפגע מיירוט הפיתיון.
|
במקרה של RPG-30 מדובר בשתי רקטות הנעות במסלול זהה למעשה ובפקר זמן קצר מאוד אחת מהשניה. לכן, במקרה הזה, אי אפשר להתעלם המאיום באותה גזרה, שהרי משם בא האיום שאותו יש ליירט.
ציטוט:
בקיצור, זה תרגיל בתזמון שצריך להיות ספציפי למערכת ההגנה האקטיבית; נגד חלק ממערכות ההגנה הוא לא נדרש (אפשר לירות 2XRPG מאותה גיזרה), ונגד חלקן הוא לא יועיל (מערכות מאוד עוצמתיות/עם יכולת יירוט במקביל).
|
אני עדיין לא ראיתי הדגמה של מערכת המסוגלת לבצע יירוט במקביל של שני איומים באותה הגזרה (ולמיטב ידיעתי גם אין דרישה כזאת במערכות קיימות). אני בטוח שאפשר להתגבר על RPG-30 או אמל"ח דומה מבחינה טכנולוגית, אבל זאת גם שאלה של מחיר. הרי אין יחס ישר בין יכולת למחיר - וייתכן, למשל, שכדי להוסיף עוד 10% ליכולת תדרש הגדלה של 100% במחיר. בסופו של דבר המאבק הוא לא רק של מערכת א' מול מערכת ב' בשדה הקרב אלא גם של יכולת טכנולוגית וכלכלית של צד א' מול יכולת טכנולוגית וכלכלית של צד ב'.