02-04-2008, 23:03
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
לחובבי השוליים ולמי שמחפש משהו אחר ושונה לגמרי - "המוכתר".....
קשה לתאר ולהסביר במילים פשוט חייבים לראות כדי להבין את זה !
כאחד שתמיד נמשך דווקא לכוון השוליים והתרחק בדרך כלל מה"מיינסטרים", ידעתי תמיד למצא בתחום המוזיקאלי את הלהקות/הרכבים/יוצרים המתאימים , אלה שלרוב מאחורי מה שהם יוצרים יש אמירה אישית לעיתים בוטה/קשה לעיכול...
בשנות השמונים "מצאתי נחמה" בלהקות ישראליות כגון ה"קליק", הרכביו השונים והמשונים של פורטיס וחבר מרעיו משכבר הימים, שולץ האיום והיחידה לטיפול נמרץ (שאגב עד היום יש ברשותי תקליט שלהם) ושאר יוצרים שמעולם לא התפשרו ותמיד דבקו בדרכם גם אם היא לא היתה מקובלת על ידי הקהל וכמובן.... המבקרים !
קחו להקה כזו, תנו לה להופיע במועדון דוגמת ה"פינגווין" בשעתו (שמיום ליום אני פשוט מגלה שחצי מדינת ישראל היתה מבלה בו )..... ועבורי זהו מתכון לערב משובח מן הסוג שנחרטים היטב בזכרון.
את גיל ההתבגרות העברתי בתל אביב של אמצע שנות השמונים, מועדונים, הופעות ליטרים של אלכוהול ויופי טופי...
סיימתי את הצבא ב 89 לאחר שלוש שנים של "התנתקות יחסית" מההוויה התל אביבית ובתחילת שנות התשעים החלו כבר לצוץ הרכבים ולהקות שקצת פחות דיברו אלי...
כשנתקלתי לראשונה באיזה שהוא פוסטר מודבק באחד מרחובות העיר בו הופיע לראשונה השם "המוכתר" אני זוכר שאמרתי לעצמי משהוא בסגנון של : "נו מה עכשיו?.. מי זה עכשיו? עוד אחד שמנסה להיות מיוחד "?... פשוט המשכתי הלאה.
וזה היה הפאק !
אוי כמה שאני מצטער על זה היום.
אי שם באמצע שנות התשעים היתה באחד מערוצי הטלויזיה תכנית בה שודרה מוזיקה ישראלית באופן רציף (לא זוכר באיזה ערוץ זה היה), ערב אחד בעודי במטבח דירתי השכורה קלטו אזני משהו שהיה שונה לגמרי, משהו שפשוט תפס אותי וגרם לי לרוץ מיד לסלון כדי לראות במה מדובר.....
זמר קירח עם קול עמוק באופן לא נורמאלי ששר לצלילי מוזיקת "דאנס"/אלקטרו שיר נהדר שמילותיו כאילו נלקחו מהמקורות !!!???!!!..... מה זהההה???...
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.notes.co.il/eshed/user/המוכתר%200.GIF]
המתנתי לסוף הקליפ כדי לראות מי האיש ואז הופיע "שמו" במילה אחת.... "המוכתר" !
לשיר קראו "מלאך".
מאותו יום התחלתי לחפש ולברר מי הוא אותו "מוכתר" (להזכירכם כי באותן שנים האינטרנט עוד היה כאן בחיתוליו כן?)...
בבירור שערכתי אצל כמה חברים שעסקו בתחום המוזיקה זה בגדול ציטוט של עיקרי הדברים שנאמרו לי :
1."מדובר בבחור ישראלי שהתחיל להופיע בשלהי שנות השמונים",..
2."הוא נתן כאן כמה הופעות מוטרפות ויש לו קהל קטן שפשוט הולך איתו לאורך כל הדרך"...
3."הוא תמיד מופיע במקומו ההכי חשוכים שרק אפשר למצא ולרוב הוא עולה לבמה לבד או
בלווי קלידן"....
מה שהיה לי הכי עצוב לשמוע הוא שכל מי שהכיר אותו ידע לספר לי שהוא מגיע לארץ אחת לכמה שנים, נותן מספר הופעות ושב לחו"ל.....
למזלי הצלחתי למצא עותק של הדיסק היחידי שיצא לו בארץ (בשנת 95) דיסק שנקרא "מסיבת ריקודים" הדיסק הזה לא יצא מהקומפקט שלי במשך שבועות !!!
וקצת על המוזיקה:
מה שהמוכתר יוצר לא קל לעיכול לפחות לא בהאזנה ראשונה !
מדובר על שילוב מקורי וייחודי בין מוזיקת אלקטרו פשוטה למדי המשולבת עם שירה בקול עמוק עמוק של מלל אשר נשמע כאילו נלקח מהמקורות אבל על נושאים אקטואליים וקשים כגון איידס, מלחמות, דיכוי ייסורי הגוף והנפש וכו' ...
אמרתי לכם שקשה להסביר ?!...
האיש כותב, מלחין ומבצע לבדו את כל החומרים ואני פשוט לא מצליח להבין איזו רמה של כשרון צריכה להיות לבן אדם רק כי לכתוב טקסטים כפי שהוא כותב ! מאיפה אוצר המילים המדהים הזה???...
לפני מספר שנים מצלצל אלי חבר ומספר לי שהמוכתר מגיע למספר הופעות במועדון ה"קוסמונאוט" (ז"ל)...
מיותר יהיה לציין שהתייצבתי לי בערב ההופעה כשעה בטרם נפתחו הדלתות כולי ציפייה לקראת הלא מודע...
למי שלא הכיר, ה"קוסמונאוט" שכן לא רחוק מהיכן ששוכן מועדון "זמן אמיתי" זה היה במועדון קטן יחסית בעל צביון תעשייתי ושתי קומות כשבקומה העליונה בר משקאות ופינות ישיבה ואילו בתחתונה במה קטנטנה ונמוכה ורחבה לא גדולה עם עמדת די.ג'יי...
שמחתי לגלות שעם תחילת ההופעה נכחו במקום כ 20 איש בלבד כשמה שמאפיין את כולם הוא שכווווולם מכירים את המוכתר מימים ימימה, קהל נעים וסימפאטי בעל מכנה משותף מה שתרם לאוירה הנינוחה.
בשלב מסויים עלה המוכתר לבמה כשהוא חמוש בכובע צילינדר ועוטה על גופו מעין בגד רשת שחור ומה שנראה כספק מעיל ספק גלימה שחורה, טייפ ומגבר ו... זה הכל !
מה שקרה מאותו רגע ובמהלך השעתיים הבאות יכל להיות מוגדר כ"מופע קברט אפל ומדהים של איש אחד" !
רבותי זה היה פשוט נפלא ! האיש אומן בחסד עליון !
מהרגע בו הוא עלה לבמה זה היה נראה כאילו הוא מתכנס בעולם משל עצמו ופשוט חי את זה בכל העצמה ! העויתות, הפרצופים, התנועות התיאטראליות... זה פשוט לא ייאמן !
לפני מספר חדשים הגיע המוכתר שוב לשלוש הופעות בארץ כששתים מהן התקימו במועדון ה"NO LIMIT " שבת"א, רק לידיעה כללית, מדובר במועדון מושקע ויפהיפה שבימים מסויימים בשבוע משמש כמועדון למסיבות סאדו !...
עכשיו תדמיינו לעצמיכם מופע דוגמת המופעים של המוכתר עם רקע ותפאורה של שלשלאות וכלובים....
מה ששימח אותי לגלות הוא שלהופעות הללו כבר הגיע קהל גדול יותר שמנה כמה עשרות !
שתי ההופעות האחרונות גם הן היו על פי "מיטב המסורת" ובהן שילב המוכתר שירים החל מתחילת דרכו וכלה בשירים שהופיעו באלבומו האחרון "דרך כל בשר".
בסיום ההופעה השנייה רואיין המוכתר על ידי צוות של ערוץ המוזיקה .
וכל המלל הזה למה נועד?...
א. שתדעו ותכירו !
תדעו שישיוצר ישראלי מיוחד וכשרוני כל כך שעושה "משהו אחר" לגמרי !
ממש בימים אלו מופצת הידיעה כי המוכתר מתעתד להגיע לכאן שוב כבר בשבוע הבא לשלוש הופעות !
ב. כי הייתי מציע לכל מי שמגדיר עצמו כחובב מוזיקת שוליים/אלטרנטיב להגיע לפחות להופעה
אחת שלו ! אני מבטיח באופן אישי שמהופעה שכזו לא תצאו אדישים !
יכל להיות שתהבו, יכל להיות שלא, אבל אדישים בטוח שלא תישארו !
והנה ממש בשבוע הבא מגיע המוכתר לשלוש הופעות בארץ שתים בתל אביב ואחת בירושלים...
אני מתכוון להגיע לכל השלוש !
המוכתר שב באביב הופעות אפריל 08
תל אביב. תיאטרון קרוב
10.4 יום חמישי, 22:30
20.4 יום ראשון (פסח, מוצאי חג ראשון), 22:30.
תיאטרון קרוב. התחנה המרכזית החדשה, לוינסקי 116. מתחם התרבות והאמנות, קומה 4
40 ש"ח
ירושלים. מועדון התקליט
21.4 יום שני (חול המועד),22:00
מועדון התקליט. רח' הלני המלכה 7
25 ש"ח
חדש בדי.וי.די המוכתר בתכניתו "הירח והפרתנון", מועדון אליזבת, 1992.
למכירה באוזן השלישית ובהופעות
להצטרפות לרשימת הדיוור של המוכתר, או להסרה ממנה / לקבלת תזכורת אס אמ אס לקראת ההופעה:docuwriting@gmail.com
המוכתר, קליפים חדשים http://www.youtube.com/user/hamuchtar
והנה כמה קישורים בהם עוד מידע על המוכתר וכן הדף האישי שלו ב"MYSPACE " שם ניתן להאזין למספר קטעים ולצפות בו (לאט לאט ! זו מוזיקה שמצריכה זמן כדי להתחבר אליה)....
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94...%9B%D7%AA%D7%A8
http://profile.myspace.com/index.cf...endid=140023417
מצטער על כמות המלל !
מראש כתבתי שיהיה קשה לתאר את זה במילים....
בחיבה גדולה.
לבני.
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 02-04-2008 בשעה 23:15.
|