26-08-2005, 13:13
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
חיסול ביפו באמצעות רקטת לאו
עוד פיגוע פלילי
הלילה בוצע חיסול בין עבריינים בירי רקטת לאו ביפו. העבריין שנהרג הוא ערבי לכן לא שמעתם על כך בכלי התקשורת.
בעיני זה עצוב שירי לאו הפך להיות דבר שיגרתי בישראל, הלאו הינה רקטה (לא טיל) קטלנית ביותר.
עוד על לאו בידיים עברייניות:- 16 בפברואר השנה. טיל לאו השייך לכנופיה של העבריין אלירן לוי מחדרה נתפס. על פי חשד המשטרה התכוונו חברי הכנופיה לירות את הטיל לעבר אולם השמחות, פאר 2000, שבו התקיימה חתונתו של חני ג'רבי חבר בכנופיה היריבה.
- 14.2.04 פושטת המשטרה על דירת המסתור של "המחסלים מאוקראינה" בכפר סבא, בדירה נמצאים 3 M16 מקוצר, עוזי אחד, קלאצ' אחד ושני משגרי לאו (גם משתיקי קול, כוונות, שלושה רימוני רסס, תחמושת רבה ועוד).
"אם טיל כזה היה עף פה לתוך מסעדה היה קורה פה אסון שלא ידענו כמוהו בכלל". אמר קצין משטרה שהשתתף בפשיטה.- 13.4.04 נמצא משגר לאו מוחבא לצד כביש ארבעים בין רמלה לצומת ביל"ו. על-פי מידע מודיעיני נועד לשימוש עברייני.
- ינואר 2004 המשטרה מוצאת בביתו של נער מאזור הצפון שנחשד בסחר בסמים משגר לאו.
- ינואר 2003 ניסיון חיסול של העבריין זאב רוזנשטיין בירי כמה רקטות לאו שפיספסו את מכונית המרצדס הממוגנת שלו בצומת ירקון, ככל הנראה ירו את הטיל בני חמולת ג'ארושי מרמלה.
- דצמבר 2002 בחיפוש בביתו של עבריין צעיר מוצאת המשטרה משגר לאו ממחוזר עם רקטה מאולתרת.
- יולי 2002 בפשיטת המשטרה בראשון לציון מאותרים כלי נשק רבים ובינהם גם רקטת לאו אחת.
- תחילת פברואר 2002 במסגרת סיכסוך החמולות בשכונת ג'ואריש ברמלה נורה לאו לעבר ביתה של אחת המשפחות. כעבור פחות משבוע נמצא עוד משגר לאו בארגז החול של גן הילדים בשכונה, לצידו נמצא M16 מקוצר.
- דוד אטיאס, הרוצח הסידרתי שהפך לעד מדינה, הודה, בין השאר, כי התכוון לחסל את מאיר אברג'ל בירי מקלע מא"ג ורקטת לאו.