18-08-2005, 14:47
|
|
|
חבר מתאריך: 14.08.05
|
|
איך אפשר לזכור ולהתגבר?
הנה כיעמט עברהחלפה לה שנה מאז שאני מתנדבת במד"א. עברה שנה ובי כמו ברובכם אני מאמינה הרבה השתנה. היום במבט לאחור אני שמה לב שלא ידעתי לאן אני נכנסת, הבנתי את זה רק ביום שני האחרון. עדיין אני רואה מולי את הגופה הראשונה. עד כמה שזהנישמע מוזר עדיין מעביר בי חלחלה להזכר במראה. לא זהלא כמו שמראים בסרטים, אין הכיחלון, לפחות לא ישר עם המוות שבגוף יש עוד מעט חמצן והוא אינו נימצא במצב של היפוקסיה (חוסר חמצן ברקמות).
עוד באותו יום היה עוד מקרה שזיעזע אותי עוד יותר. הגענו לביתו של אדם חולה סכרת שקיבל התקף היפרגלקמיה (עודף סוכר בדם- חוסר אינסולין)(המבין יבין- לא רוצה להיכנס לסהבר מדוייק יותר שלהמונחים זה סתם יקח שנה). הזעזוע היה כי במשפחה הקרובה שלי והרחוקה יותר יש לא מעט אנשיםשסובלי םמסכרת, חלקם תורשתית וחלקם כמו סבתא שלי נרחשת על רקע משפחתי ועצבי.
המראה היה מזעזע מאוד ובמוחי, בעיקר עם כניסתי לביתי שלי ראיתי את סבתא שלי באותו התקף למרות שאצלה על פי רוב יש התקפים קלים של היפו גליקמיה (עודף אינסולים- חוסר סוכר) (שוב לא נכנסתי להסבר מורכב יותר של המונחים) ומה שבאמת עוזר לה הוא משהו מתוק, נכון יותר בעל ריכוז גבוע של סוכר זמין (סוכר זמין לגוף הוא גלוקוז).......
אניחושבת שאתם מתארים לעצמכם איזה סיוטים יכולים לעבור באותו רגע בראש..... שני מיקרים מאוד מאוד קשים לעיכול אחרי שנה של התנדבות...... אבל משהו אחד אני יכוהל להגיד..... נכון יותר לכתוב...... למרות הסיכון דשאתה לוקח על עצמך, לראות את מה שאתה רואה במשמרת זה קשה מאוד ולוקח זמן להתרגל, כן אתה בטוח שלראות מישהוא מקיא זה קלי קלות ותדע מה לעשות, אז לא, הפעםהראשונה תהיה קשה מאוד, ויכולה לגרור הרבה הרבה סיוטים לא נחמדים ומצד שני אתה לומד הרבה דברים במשך ההתנדבות, הגשת עזרה ראשונה זאת הצלת חיים, את האמת ראיתי את זה לא פעם השנה.....
אז לכל אלו שחושבים שמד"א זה לראות דברים שמשעירים אותך מזועזע או גרוע מכך תדעו אתם טועים, עובדהעברה שנה לפני שראיתי גופה. ותאונות דרכים זהלא משהו מזעזע בכלל, ולא כל תאונת דרכים ניגמרת ברע, הרבה פעמים קורה שדווקא התאונה היא קלה מאוד והנפגע הוא פשוט אחד שרוצה את הפיצויים שלו למרותשאתה רואה כלפי חוץ (על המכונית) לעיתים הנזק הפני (לאדם- נהג או כל נוסע) הוא קטן מאוד וניגרם הרבה פעמים כתוצאה מהלם ולאו דווקא בגלל פגיעה כל שהי.....
כל אופן.... עם יש לכם עצות איך להתגבר על סיוט שתוקףאותך שאתה ער, סיוט שאתה רואה כלהיום בזיכרון, בין עם אתה חושב על שמהו אחר ובין עם אתה נימצא במצב רוח טוב..... כן אני יודעת צריך זמן אבל כל מקרה זמן לא פותר הכל..... יש למישהו איזה הצעה?
אתה יודע, נישאר לי רק להגיד את זה לך.
|