לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-08-2005, 12:46
  NOKER NOKER אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.09.04
ביום האחרון/לפני אחרון של הגיבוש
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי De-night-mare2 שמתחילה ב "חובלים- שאלה בקשר למגמות בקורס"

[לצורך מה שכתבתי, מגמה X = מגמות אלקטרוניקה/מכונות]

ביום האחרון/לפני אחרון של הגיבוש אתה מקבל שאלון על פרטים אישיים שלך כמו מגמות לימוד, ציונים וכו'. במקביל המפקדים המילואימניקים עושים שיחות אישיות עם המתגבשים ומתרשמים מהאישיות, המוטיבציה והיכולות הלימודיות (בעיקר השערות עפ"י מה שלמדת עד עכשיו).
עפ"י השיחות האלה ובעיקר עפ"י ההתנהלות שלך בגיבוש הם מחליטים אם אתה מתקבל או לא, והאם לשלוח אותך לראיון מסויים (רמ"ד אלקטרוניקה ורמ"ד מכונה). אם תבקש להתקבל למגמה כלשהי והם יחשבו שאתה מתאים לקורס בגדול, אין סיבה שלא ישלחו אותך לראיון. יתרה מזאת, כל מי שציין בשאלון שהוא לומד במגמת אלקטרוניקה/פיזיקה/מחשבים (אחד המקצועות או כולם) ימצא את עצמו דיי מהר יושב על הדשא מחכה לתור שלו להיכנס לרמ"ד אלקטרוניקה לראיון. יכול להיות שישלחו אותך גם לרמ"ד מכונה אבל שם הדגש הגדול הוא על מקצועות המכונות/חשמל.
בראיונות עצמם מה שמעניין את הרמ"דים זה הרצון שלך לשרת במגמה זו, בשורה התחתונה אם תגיד שאתה לא רוצה מגמה X, הוא יגיד לך תודה רבה באותו רגע ובהצלחה בהמשך.
אם תגיד שאתה מעוניין במגמה, באורח פלא ימתח על פניו של הרמ"ד המיואש חיוך מאוזן לאוזן והוא יתחיל לכתוב מלא דברים בדף שלו. לבסוף יברך אותך ושניכם תצאו מרוצים. (במקרה כזה כל עוד לא איכזבת את המפקדים הגיבוש עצמו, אתה יכול להיות רגוע כי מקומך במגמה X מובטח).

אפשר להגיד שכל מי שהתקבל למגמה X, התקבל לשייט גם. שייט היא המגמה הבסיסית והגדולה בקורס. כל מי שמסיים את הגיבוש בהצלחה מתקבל לשייט, אלא אם הוא עבר ראיון מסויים והביע רצון להגיע למגמה אחרת.

בוא נשים את הקלפים על השולחן - אין הרבה ביקוש למגמות שהם לא שייט, ולכן הרמ"דים רבים על כל מועמד. מועמד שהוא מתאים לקורס מבחינת המפקדים, ורוצה מגמה מסויימת (ויש לו רקע בסיסי בתחום - פיזיקה מתאים לשתי המגמות), הוא יקבל אותה (אלא אם כן הוא פרש מהבי"ס בכיתה י' כשהוא נכשל בכל המקצועות). בכל מקרה, מי שלא רוצה מגמה X, לא ישלחו אותו לשם בכוח. הם לא רוצים אנשים שיפרשו להם באמצע. צריך לזכור שבמגמות האלה יש עומס לימודי רב והם לא רוצים שאנשים בלי רצון ללמוד יגיעו אליהם.

נערך לאחרונה ע"י NOKER בתאריך 03-08-2005 בשעה 12:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-08-2005, 14:30
  hakkinenx hakkinenx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי NOKER שמתחילה ב "ביום האחרון/לפני אחרון של הגיבוש"

שמע, אני לא יודע מה הולך באמת בהחלטת המפקדים כשהם בוחרים מגמות.
בו נגיד ככה, אם תעבור את הגיבוש בהצלחה ותרצה את אחת המגמות תתקבל שם בברכה.

ובכל זאת, יש לי כמה דברים להגיד לך:
1. אני בבית הספר מרחיב מקצועות כמו פיזיקה ומחשבים ובשניהם יש לי ציון סופי גבוה מ-95 ושואף ל100. (ציוני בגרות אני מעריך כי עוד לא קיבלנו תשובות, אך בבגרויות האלה כל התשובות שלי נכונות כולל דרכים).
בתום היום השלישי הייתי בטוח שאני ימצא את עצמי באחד מן הראיונות של המגמות, אך נוכחתי שלא.
בנוסף לא היה לי ראיון עם פסיכולוג, כאשר לרוב העוברים ( אם רוצים לדייק,19 מתוך 22), כן היה.

מה שאני מנסה להגיד, משום מה המפקדים החליטו שאני צריך להיות בשיט (לא יודע למה), ושלחו אותי היישר לשם.

2. להפתעתי, אחד מחבריי לצוות (6), התקבל למגמת אלקטרוניקה ללא ראיון, לא ראיון אלקטרוניקה ולא ראיון מכונה.

כפי שאתה רואה, קשה לנחש איך בוחרים כל אחד לאיזו מגמה הוא מתאים, וההחלטה הזו לא כל כך תלויה בכך, כאשר המפקדים מחליטים החלטה היא תתבצע, גם אם אתה רוצה וגם אם לא.

סמוך על סמוך שהם אנשים מספיק מנוסים, וכל החלטה שמתבצעת בשיבוצים היא החלטה שהתקבלה לאחר שחשבו עלייה.
הדבר היחיד שאתה יכול לעשות, אם אתה רוצה מגמה מסוימת, זה פשוט לבקש בראיונות.

אם יש לך עוד שאלות, שאל!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:41

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר