13-08-2005, 00:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.05.04
|
|
היי
יש מצבים של דיכאון/חרדה/פאניקה שלפעמים קורים בלי סיבה ממשית. אולי זה במקרה שלך.
(והרבה מקרים של חרדה/דיכאון/פאניקה הם כאלה, בלי סיבה או בלי סיבה שצריך להיכנס
בכלל לד/ח/פ ממנה).
כאילו... אנשים מדוכאים סתם ככה ואין איזה משהו שהם יכולים להצביע עליו שגורם או גרם לזה.
הדבר הראשון שצריך לעשות שנמצאים במצב כזה - זה לא לחשוב על זה! להתעסק בדברים אחרים!
לפי מה שכתבת, נראה, שאתה משקיע בזה יותר מדי מחשבה. וכשחושבים על דכאון או חרדה - נכנסים
עוד יותר לדיכאון.
אתה בעצמך כתבת :
"לפעמים זה נעלם לקצת זמן, כשאני נהנה ודעתי מוסחת עם חברים או הרבה פעמים בזכות ידידה טובה שלי שעוזרת לי..."
זה בדיוק הפיתרון. אתה חייב להסיח את הדעת מהדיכאון ו*כל* הזמן להתעסק בדברים אחרים.
ממש לשכוח מזה. כמו שכתבו, תחפש עבודה, תתנדב, תצא עם חברים, תצא להליכה... לא יודע... מה שאתה אוהב, אבל כל דבר שיסיח לך את הדעת. תהיה כל הזמן פעיל, לפחות עד שתתחיל שוב
שנת הלימודים.
מכיוון שאין גורם שאתה חושב עליו - לדבר הזה, אין גם טעם בניסיון לחפש אחד כזה ושאתה נפגש
עם חברים - אני בניגוד לאחרים, לא רואה טעם לדבר איתם על זה - כי אין גורם. ואם אתה מדבר על
זה, שוב אתה נזכר בזה ושוב דכאון. תדבר איתם על כל השטויות בעולם, רק לא על זה. תשכח שזה
קיים.
עוד דבר, זה חשיבה חיובית. נכון, זה קשה לפעמים לחשוב חיובי שהמצב רע ולפעמים זה אפילו
נשמע טפשי ובלתי אפשרי - אבל זה עוזר. תנסה לצחוק מכל שטות שאתה שומע, תחשוב על חצי הכוס המלאה, כמו שכתבת שאתה חי חיים נורמלים והכל בסדר (זה למשל חשיבה חיובית).
כל פעם שאתה נכנס לפאניקה... תגיד לעצמך - זה סתם, זה כלום, זה עובר... יש בכלל משהו
שאני נכנס בגללו לפאניקה הזאת ?! כלום! ... תקח כמה נשימות עמוקות... תספור עד עשר...
ומניסיון זה יעבור. אם צריך, תספור עוד פעם עד עשר... אבל זה יעבור. מניסיון.
דבר אחרון, ספורט - זה דבר טוב בכדי להשתחרר מדברים שליליים (שוב... חרדה, דיכאון). אם אתה לא
עושה ספורט יום-יומי, אולי הגיע הזמן לעשות. אתה לא חייב לרוץ מרתון כל יום, אבל הליכה יומית
של חצי שעה תשפר את ההרגשה שלך. תנסה, ותראה שאני צודק.
שיהיה לך רק טוב,
ובהצלחה!