לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-07-2005, 00:48
  הציוני האחרון הציוני האחרון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
וויכוח בין שני מל"שבים אם אפשר שמישהו יחליט מי צודק

אוקיי,אני טוען שיחידות קרביות כמו גולני,גבעתי,צנחנים,הגדודים שלהם[אני רק מדבר על הגדודים]עושים מעצרים,לעיתים קרובות אפילו,מארבים,שמירות[אחרי שהם עולים לוותיקות כמובן].
הוא טוען שאין מעצרים והדבר היחיד שהם עושים זה מארבים מדי פעם והרבה הרבה שמירות[על השמירות אני מסכים איתו]אם מישהו יכול להגיד מי יותר קרוב לאמת פה,אז בבקשה.
דבר שני,האם זה נכון שביח"טיות כמו פל"סר,פלח"הן,פל"נט...[בעיקר פלסר]האם זה נכון שהם עושים פחות שמירות מהחיילים בגדודים וזו אחת הפריוולגיות להיות באותם יחטיות?
דבר נוסף הוא,אני טוען שיש הבדל בין יחידות קרביות כמו תותחנים,נ"מ,לבין יחידות קרביות כמו גולני,גבעתי,צנחנים,הכוונה היא,שאני יכול לשים את גבעתי וגולני למשל באותה קטגוריה,אך התותחנים למשל וגולני זה לא אותו חיל,הכוונה מבחינת מעצרים,ופעילות יזומה בשטח האוייב[כמו מארבים וכאלה]
זהו בערך הכל אני יודה מאוד למי שיגיד לנו מי הצודק מפה.
תודה רבה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-07-2005, 14:01
  Onca Onca אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.04
שאלה טובה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הציוני האחרון שמתחילה ב "וויכוח בין שני מל"שבים אם אפשר שמישהו יחליט מי צודק"

שאלת פה שאלה שכל לוחם בצה"ל שואל אותה באיזשהו שלב בתחילת השירות שלו ואני אנסה לענות.

לגבי ההבדל בין היח"טיות לגדודים: על הנייר ההכשרה של היח"טיות ארוכה יותר והלוחמים בה עברו מיונים\גיבוש על מנת להתקבל ליחידה, שנחשבת "מובחרת" יותר מגדוד באותה חטיבת חי"ר. היח"טיות לא עושים שמירות ולא עומדים במחסומים. מה שכן הם עושים פטרולים, מארבים, מעצרים באיכות וברמת סיכון גבוהה המצדיקה את הקפצתם (ברוב הפעמים ליח"טית אין "קו" באיזושהי גיזרה כמו לגדוד - הם מוקפצים לפעולה מסויימת). הגדודים עושים שמירות ומחסומים, אך הם גם כן עושים מארבים, מעצרים, ופעולות בעלות רמת סיכון גבוהה - השאלה מה היחס בין יח"טית לגדוד מבחינת הפעולות המסוכנות והתשובה היא אינה חד משמעית: תלוי בגיזרה, בזמן, למי היתה הצעה יותר טובה לביצוע הפעולה ? אני יכול לתת דוגמא שלא קרתה רק פעם אחת: הפיקוד של גיזרה מסוימת היה חייב להוציא פעולה מסויימת ונתן אפשרות ליחידת דובדבן, פלסר צנחנים וגדוד 202 של צנחנים אפשרות להגיש הצעה לביצוע הפעולה. הפיקוד חשב שההצעה של גדוד 202 היתה הכי טובה ולכן נתן לה את הזכות לביצוע אותה פעולה מסוכנת. הרבה פעמים גדוד עושה פעולה מסוכנות ו"סקסיות" יותר, אך ההעדפה לתת אותה ליח"טית. אני יכול להגיד לך שתקופה ממושכת הגדוד שלי (202) היה מעורב עם דובדבן בפעולות רבות ושתי היחידות התחלקו בפעולות מעניינות מאוד.

לגבי ההבדל בין חי"ר לתותחנים ושירון: מצאת את הבנאדם המתאים לשאלה מכיוון שאני התחלתי את השירות של בתותחנים ולאחר חצי שנה עברתי לצנחנים.
בגדול תותחנים עושים פעולות וקווי חי"ר, ועושים מחסומים ושמירות, וכן פטרולים מארבים ואף מעצרים. הנקודה היא שקווים שגדוד חי"ר כמו בגולני\צנחנים\גבעתי\נח"ל יתפוס יהיה ברוב הפעמים חם יותר מאשר קו של גדוד תותחנים, שבאותו הקו יכול להיות שתותחנים יעשו מעצרים, אך סביר להניח שלא מעצרים מסוכנים. זהו הסבר קלאסי להבדל בין לתותחנים, ואני בטוח שיבואו אנשים כמו עידו (שאני מכבד) ויתנו דוגמא לפעולה רצינית או מסוכנת שעשו באיו"ש ולכן אני מקדים את התגובה שלי ואומר:
ברוב הפעמים ההבדל בין תותחנים לחי"ר יהיה כמו שתיארתי כאן, למרות שבודאי שהיו ויהיו מקרים שתותחנים עשו ויעשו עבודות חי"ר מעניינות כמו מעצר או מארב מסוכן, אך סביר להניח שבתוך מרכז עיר כמו חברון, שכם או רמאללה תמצא חירניקים ולא תותחנים מכיוון שפעולות מסוכנות בין הבתים של הערבים שם הם פחות או יותר הייעוד של החירניקים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:15

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר