16-07-2005, 16:07
|
|
|
חבר מתאריך: 25.11.04
|
|
מחשב סורר - מרסט\נתקע בוראיציות שונות
שלום רב! בחודש אוקטובר האחרון רכשתי מחשב מהחנות מסוימת שראיתי עכשיו שאסור להזכיר את שמה(אישית - אני לא מתפלא).
מפרט המחשב הוא:
מעבד AMD athlon 64 bit 3000, S-754
לוח אם של MSI, K8neo
וכ. מסך - MSI r9800 pro עם ליבת ה R360 שרכשתי בחנות אחרת והרכבתי בעצמי למחשב.
המחשב עבד מצוין, סיפק ביצועים טובים במשחקים כבדים למדיף ודי נהנתי ממנו
לפני כשלושה חודשים המחשב התחיל לעשות בעיות - הוא היה נכבה ונדלק מחדש(עושה ריסטרט כלומר) כאשר הוא היה נדרש לעומסים גבוהים - הפעלת משחקים בעיקר, ולפעמים סתם בעת מולטי טאסקינג אבל די קליל(ICQ, מוסיקה, גלישה הורדה מירק וכו'), או בהקרנת טריילרים של משחקים שגודלם קטן מ100 מגה בייט.
מפה לשם המעבד הוחלף מסיבות אלו ואחרות(נשברו פינים עקב עבודה לא נכונה שלי כשניסיתי למרוח משחה טרמית נורמלית על המעבד - לצערי לא ביררתי מספיק לפני כן וקפצתי למים מהר מדי),
לא לפני שהטכנאים בחנות הנפלאה הזו כ"כ התלהבו מהכ. מסך שלי, שהם טרחו לדפוק לי אותו ובינתיים אני מנהל מלחמה מול החנות שמנהלת מלחמה מול היבואן לתיקון כרטיס המסך שלי, כשבינתיים אני נמצא עם כרטיס מסך זהה- ה Ati R9800pro ומה קורה עם הכרטיס מסך שלי זה סיפור לפעם אחרת.
בקיצור - פירמטתי את המחשב והתקנתי את הXP 64BIT בתקווה לחיים טובים יותר אבל לצערי הדבר אף החמיר - אם לפני כן משחקים כמו NFSU2 עבדו, עכשיו המחשב עושה ריסט כבר על התחלת המשחק או נתקע מדי פעם, איך שבא לו.
אני לא מצליח לזהות בעיות של חום מוגזם שיוצא מהמאווררים - המארז הוא די פשוט - אבל עם מקסימום מאווררים שאפשר(אך עם קולר הסטוק של המעבד), גם שאני משאיר את דלת המארז פתוחה, המזגן בבית עובד בעוצמה מלאה והטמפ' בבית נעימה - משהו באזור ה24 מעלות ככה, המחשב עדיין נתקע.
אין לי מושג באיזה רכיב הבעיה, והאמת די נשבר לי מלפנות לטכנאים בחנות כי נמאס לי מהיחס המשפיל ומהחובבניות שלהם. השקעתי כסף טוב על המחשב, ולצערי הדבר היחיד שאני מרוצה "ברכישה הטובה" זה מהמסך, וזהו בערך.
האם מישהו יכול להפנות אותי לכיוון שבו הבעיה? הרכיב שכושל? המעבד הוחלף באחד חדש, מה שדי פוסל את כך שהוא הגורם לבעיה(או שלא?). אז מה נשאר? לוח האם שהלך? אני פשוט אובד עצות.
אני חייל בשיריון שעולה יום רביעי להר דב, ומתחיל יציאות קו. אין לי יותר מדי זמן להתעסק בעניינים הטכנים האלה והמשפחה די לוחצת(אני גם די מרגיש אשם בכך שהכרטיס מסך נדפק... כי זו אשמתי בעקיפין..)
אני לא מצליח לעשות כלום במחשב חוץ משימושים משרדיים פשוטים. למחשב אין שום יכולת להריץ דברים כבדים.
מודה מראש על כל עזרה, ומקווה שהמצב לא אבוד...
|