24-06-2005, 00:22
|
|
|
חבר מתאריך: 21.05.05
|
|
שלא נדע מפציעות...
הסיפור אמנם קצת ישן, אבל רק לפני יומיים יצא לי לקרוא ולהזדעזע.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/946/191.html
למי שלא מעוניין לקרוא, הנה הסיפור בקצרה: אישה נפלה במהלך טיול ושברה את רגלה. מאחר ונדרש חלוץ הגיעו 669. הרופא נתן מורפיום ומאותו רגע התחילה שרשרת מזעזת של פעולות שהביאו (ככל הנראה) למותה של הגברת. בין הפעולות אפשר לציין כישלון פעולות כירורגיות כאלו ואחרות, שרק החמירו את המצב וכאמור - הסתיימו במותה של הגברת. יש לציין כי באותו הזמן שהו במקום שני רופאים נוספים, אחד רופא צבאי והשני בעלה של הנפגעת, ועדיין כל הפעולות בוצעו ע"י רופא אחד בלבד - של 669.
האם יש פה מישהו שמכיר את תהליכי המיון והקבלה ליחידה ? האם מקבלים רק רופאים בעלי התמחות ספציפית ? ואם התשובה שלילית, מה לכל הרוחות יש לרופא שאינו עוסק בטראומה בשגרה לחפש על בלק-הוק ? מה שאתה לא עושה באזרחות באופן קבוע, לא תדע בחיים לעשות במילואים.
אל תספרו לי על חוסר רופאים במילואים, אני מכיר את זה. אם יש חוסר ברופאים, שימו פראמדיקים במילואים. לא מכיר מישהו שייסרב לעשות מילואים ב-669.
וכמעט הכי נורא בכל הסיפור - אם היה מדובר בחייל סדיר, או אם הבעל לא היה מתחום הרפואה, הכל היה עובר בשקט. היו מורחים את המשפחה באיזה סיפור ובזה נגמר העניין. הרופא הזה היה יכול להגיע לכל אחד ואחד מחיילי צה"ל, ותחת המטריה של "יחידת עילית" (ראו את דברי הבעל) להעניק "טיפול" שרק אלוהים יודע לאן יביא את הפצוע.
הייתי שמח לדעת שאם אי פעם נזדקק לשירות 669, יהיה על מי לסמוך. כרגע אני לא בטוח.
נ.ב.
אין האמור בא להכפיש את כל היחידה, כולל אנשי המילואים. אבל אוזלת-יד כזו היא דבר שצריך להימנע מבעוד מועד, ע"י סינון בקבלה ליחידה, בקרה ומעקב שוטפים, תחקירים והפקת לקחים (לפני שמישהו מאבד את חייו). איפשהו התפקשש משהו בעסק, ואם הבעיה לא תטופל, נשמע על עוד מקרים כאלו.
|