14-11-2004, 08:55
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
|
|
אולמרט: לאפשר לתושבי שכונות במז' י-ם שיוחזרו בעתיד להצביע
השר אהוד אולמרט, ממלא מקום ראש הממשלה, אינו שולל באופן גורף את הדרישה הפלסטינית לאפשר לתושבי מזרח ירושלים להצביע בבחירות הקרובות לנשיאות ולמועצה המחוקקת של הרשות הפלשתינית. ארה"ב תבקש מישראל לאפשר את השתתפות תושבי מזרח ירושלים בבחירות, המתוכננות לחודש ינואר הקרוב. ראש הממשלה, אריאל שרון, סבור שיש לקיים דיון בבקשת הממשל האמריקאי.
בראיון לגלי צה"ל אמר אולמרט כי אין לאפשר את השתתפותם בבחירות של תושבי שכונות שיישארו ברשות ישראל בהסכם עתידי, אולם יש לשקול לאפשר את ההצבעה עבור תושבי שכונות שיימסרו לפלשתינאים בעתיד: "כל מה שהוא אמור להישאר חלק ממדינת ישראל, לא יכול להיות חלק מתהליך ההצבעה. אם תהיה שכונה בירושלים שלא תהיה חלק מהריבונות של מדינת ישראל מתישהו בעתיד, אז אין מניעה שתושביה יצביעו", אמר.
הסכמי אוסלו קבעו שתושבי מזרח ירושלים יורשו להשתתף בבחירות למוסדות הרשות הפלשתינית, וכך נעשה ב-1996. הפלשתינאים דורשים לקיים את ההסדר גם בבחירות הקרובות, ועמדתם זוכה לתמיכה בוואשינגטון. בממשל האמריקאי סבורים, שישראל צריכה לעשות הכל לחיזוק הלגיטימיות של הבחירות להנהגה החדשה של הרשות, ולא להיראות כמי שהציבה מכשולים.
בישראל יש ויכוח. שרון תומך בעריכת הבחירות, אך סבור שהצבעת תושבי מזרח ירושלים "מחייבת דיון". מלשכתו נמסר, שטרם דנו בכך. שר החוץ, סילבן שלום, מתנגד להשתתפות המזרח ירושלמים בבחירות. "זה ייצור בעייתיות", אמר הבוקר בראיון ל"קול ישראל". שר הפנים, אברהם פורז, הוציא הודעת תמיכה. לדבריו, עדיף שתושבי מזרח ירושלים יצביעו בבחירות לרשות מאשר בבחירות בישראל. "הרי צריך לתת להם זכות הצבעה במקום כלשהו", אמר הבוקר, גם הוא בראיון ל"קול ישראל".
פקידים ישראלים בכירים, שבשבוע שעבר הביעו התנגדות נחרצת להשתתפות תושבי מזרח ירושלים בבחירות הפלשתיניות, ואמרו שהדבר כלל אינו על הפרק, שינו את דעתם בסוף השבוע, בעקבות התמיכה הפומבית שהביע נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, בעריכת הבחירות ברשות בהקדם. עמדתם המעודכנת של אותם פקידים היא שישראל תתקשה להתנגד להליך דמוקרטי, הנהנה מתמיכה אמריקאית ובינלאומית. לדעתם, כפי שתושבים ישראלים בעלי אזרחות אמריקאית משתתפים בבחירות בארה"ב, כך יכולים גם תושבי מזרח ירושלים, אזרחי הרשות הפלשתינית, להשתתף בבחירת יו"ר הרשות וחברי המועצה המחוקקת. הם הזכירו שישראל נאלצה לוותר על דרישתה שיו"ר הרשות הקודם, יאסר ערפאת, ייקבר בעזה, והסכימה לקבורתו ברמאללה למרות הסתייגות מערכת הביטחון.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/501368.html
|