12-06-2005, 14:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.06.04
הודעות: 1,638
|
|
הנה לכם מתקון לחסילונים, משהו שאני נורא אוהב
חסילונים במבחר תבלינים
החומרים:
1/2 ק"ג חסילונים (שרימפס), ללא הקליפה
5-6 עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
5-6 עלי מיורן טרי, קצוצים דק, או 2 כפיות מיורן מיובש
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
2 פלפלוני קיינה, קצוצים דק
4 שיני שום, מעוכות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס יין לבן, יבש
מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את השום המעוך, עד שהוא מתחיל להשחים.
2. מסלקים מהשמן את השום המטוגן ומניחים במחבת את החסילונים.
3. מטגנים את החסילונים במשך כ-3 דקות, תוך בחישה.
4. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל על אש גדולה, עד אשר חצי מכמות הנוזלים מתאדה.
5. מנמיכים את האש, מוסיפים אל עלי התבלינים, פלפלוני הקיינה והמלח. מערבבים כחצי דקה ומורידים מהאש.
מגישים חם או קר מקושט בפרוסות לימון.
את המתכון הזה מצאתי באחד האתרים שמצאתי בוואלה, לאחר הזנת המילה "חסילונים" בחיפוש של וואלה. פעם, כשהיתי בטורקיה, לדוד שלי היה יום הולדת והוא עשה את היום הולדת על ספת הים. מכאן - ששהחסילונים היו קשורים לעניין כיוון שזה ים (חסילון זה הרי סוג של דג). הוא כ"כ טעים, שסיימתצי שני צלחות גדולות יחד עם דודי. (ז"ל).
מאז אני מאוד אוה בתא זה, וראיתי לנכון לפרסם את זה כאן.
בתאבון ידידי, אני אצלם את הארוחה היום כאשר היא תהיה מוכנה ואפרסם!
שבוע טוב,
מיכאל.
|