08-06-2005, 14:19
|
|
|
חבר מתאריך: 26.04.02
|
|
התייעצות לגבי מעבד פנטיום או AMD, לוח אם וזיכרון DDR !
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "06.05 - עוגן מפרטים והצעות לשידרוגים - רק כאן!"
שלום לכולם !
יש לי עכשיו מחשב פנטיום 3, 1GHZ וזיכרון 320MB.
אני מעוניין לשדרגו רק מבחינת החלקים הללו, דהיינו, לקנות מעבד פנטיום/ AMD חדש, כולל כמובן לוח אם וזיכרון DDR.
לקראת החלטה זו, חשוב לי להתייעץ איתכם לגבי קנייה נכונה. תקציבי במעורך לחלקים אלו עד 2500 ש"ח ( זה מספיק, לא ?). אם לדעתכם אצטרך להשקיע יותר, אשמח לשמוע הערות.
חשוב לי לדעת אם לקנות מעבד פנטיום 4 ( ואיזה סוג שלו ?) או AMD ? איך לבדוק זאת ? מה ניסיונכם אומר ? ( חשוב להזכיר שאני קונה את כול זה לטווח ארוך ולא תהיה לי הזדמנות לשדרג בתקופה הקרובה)
איזה לוח אם לקנות ? חברה ? דגם ? איך בודקים תאימות עם מעבד ? מה הכי מתאים לפנטיום ומה ל- AMD ?
ולקינוח, מה עם הזיכרון ? ברור שזיכרון DDR, אבל שוב, חברה, מהירות וכו'. מה צריך לקחת בחשבון בקניית זיכרון ?
האם אוכל להסתפק בהחלפת חלקים אלו ולהשאיר את ההארד דיסק, כרטיס מסך/ קול וכו' העכשוויים ולשדרגם עם הזמן ?
על מה עוד צריך לחשוב ?
חשוב לציין שאיני גיימר כלל וכלל. שימושי היחיד במחשב הוא אינטרנט, אופיס, גרפיקה ווידאו/ אאודיו. לכן אני צריך להתאים את הקנייה לצרכי ולא לקנות משהו סופר, כשאולי בכלל לא אנצל את משאביו.
עכשיו גם כול הזמן שומעים על 64BIT, אבל כפי שהבנתי מוקדם עדיין לחשוב על קנייה שכזו.
תודה !!!
|