צילום פורטרט יכול להיות קל מאוד (למשל צילום פורטרט בחטף ברחוב), אך באותה מידה יכול
גם להיות קשה ומאתגר מאוד - כאשר רוצים לבטא רגש מסויים, למשל (תאורה, הבעת פנים, תנוחה וכו').
האתגר של הפעם הוא על ההצלחה בלהעביר את אותו רגש באמצעות פורטרט מוצלח במיוחד.
כל אחד רשאי להעלות תמונה אחת ולשרשר אותה כאן באשכול זה.
עם נעילת האתגר נקיים הצבעה ונקבע את הזוכה. הזוכה מקבל צל"ש לחודש שלם !
במידה וברשותכם כמה תמונות ואתם מתקשים להחליט, אתם רשאים לפתוח אשכול חדש לשם התייעצות עם שאר חברי הפורום לצורך בחירה של תמונה אחת בלבד.
רק נזכיר את הכללים: 1) כל משתתף רשאי להעלות תמונה אחת בלבד.
2) על התמונה להיות בגודל מקסימלי של 800x600.
3) את התמונה יש להעלות רק לאתר פרש. כל תמונה מלינק חיצוני תיפסל.
ואנו חוזרים ומדגישים - תמונה שלא תעמוד בכללים לא תוכל להשתתף בהצבעה.
האתגר יינעל ב-15 ליוני.
זיכרו, הזמן קצר - לכן אל תתעצלו - צאו לצלם ! מחכים לראות רבים מכם משתתפים!
טל, התמונה מעבירה בצורה טובה את רגש השמחה אולם אל לנו לשכוח שהתמונות נבחנות גם מהפן הצילומי, הטכני ולדעתי (וגם לדעתך לפי תגובתך לגיא) פספסת המון בפן הזה וזה בא לידי ביטוי בפוקוס הלא טוב שבתמונה, בחלקים השרופים וגם בחיתוך הלא מעניין.
אני בן (אייל) והכותרת הייתה "תמונה שלי" - כלומר התמונה שלי
המצולמת היא חיילת שלי ושמה מיטל שאגב גם אני חושב שהיא יפה מאד
וזהו בערך.
אבל מאד נחמד מצידך!
לילה טוב
בד"כ נהוג שלא לצלם ילדים מגבוה כי זו זוית "מתנשאית" אבל עצם היותה מקבצת נדבות, מוריד אותה חזק מאוד לגובה הריצפה (מבחינה פיסית ומבחינה ערכית). מכאן שהזוית שבחרת דווקא טובה.
אולי שחור לבן היה נותן נפח דרמטי חזק יותר...
סה"כ תמונה טובה. מלבד חוסר חדות משהו, התמונה טובה מאוד.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי OverDog שמתחילה ב "התמונה מעבירה עייפות רבה....."
אני חושב אחד הרגעים המרגשים ביותר בספורט הישראלי. קרן ליבוביץ' מקבלת שלוש מדליות זהב באולימפיאדת הנכים בסידני.
מראה הפנים שלה נצרב בזכרון שלי כי טרם ראיתי הבעה כזו, פנים בוכות מהתרגשות, ומקרינות הרגשה שהיא לא מאמינה שהיא הגיעה למעמד הזה. אותי זה ריגש הרבה יותר מכל רגעי הספורט המפורסמים האחרים, לצערי אני לא מוצא את התמונה ברשת.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי niralmog שמתחילה ב "סליחה שאני חדש ולא מבין.. אבל מזה צל''ש?"
שים לב לשרשור נכון של התגובות, השאלה שלך אינה מופנית ל Autofinger אלא זוהי שאלה כללית ולכן יש לשרשר אותה להודעה הראשית.
לגביי השאלה,
צל"ש זה מין סימון קטן ליד שם המשתמש שמעיד על כך שהמשתמש זכה באתגר מסוים או תרם רבות לפורום במשך תקופה ממושכת. מבחינת האופציות העומדות למשתמש מצול"ש- הן זהות לשל כל משתמש רגיל.
{ - ד"א קראתי מחקר על זה חיוך אפשר לדעת {לפחות אצל נשים} אם הוא אמיתי או לא ,ע"י שמיסתכלים בצידי העניים - אם הם מתכווצים אז החיוך אמיתי - אם לא -היא עושה כאילו...}
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי nir-vana שמתחילה ב "רק לשימוש מסחרי צריך אישור של..."
אז שניה ( אני יודע שזה לא שאלה קשורה ואני מצטער אבל זה מעניין אותי ) איך תסביר צילומי פאפאראצ'י ?? בגלל שהאדם הוא נחשב למעמד של ''איש ציבור '' אז מותר לחדור לפרטיות שלו ?
אם לדוגמא אני לוקח תמונה של בנאדם רגיל ושם בעיתון יש לו את הזכות לדרוש ממני ( או מהעיתון ) להוריד אותה ?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rgrg שמתחילה ב "אתגר חודש יוני - "פורטרט של רגש""
החלטתי שאני גם ישתתף
ולדעתי זה גם סוג של רגש, הבעת הפנים של חברים של מראה פחד ודאגה וצד שני אושר,
(הם התנדנדו מהר כנראה שבגלל זה ההבעות האלה קרו)
וההבעה השנייה זה הצל, שהוא בעצם לא מובן ועם שלו =]
צולמה לא ממזמן, (שבוע שבועים)
הנה :
איך ?..
נערך לאחרונה ע"י Dj SnAjE בתאריך 07-06-2005 בשעה 20:07.
לפי הגדרה שראיתי במילון "ליברלי" של אומנות זה בסדר...
A work of art that portrays a person, group of people or an animal. Portraits usually indicate what a person looks like as well as revealing some of the subject's personality. Self portraits are of the artist, done by him or her self.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rgrg שמתחילה ב "אתגר חודש יוני - "פורטרט של רגש""
הרבה הרבה זמן לא ראיתי אשכול/תחרות כל כך מוצלחים כמו הנוכחי !
א. יש כאן בעיה רצינית לבחור, גם בזכות הכמות ובטח בזכות האיכות.
ב. לטעמי, יש כאן פוטנציאל לתערוכה. עם קצת השקעה אנחנו יכולים לרכז את כל הקבצים
(כמובן תוך הבטחת שמירת זכויות יוצרים) - להדפיס אותם הדפסה מרוכזת אצל שבח בן
יהודה או משהו דומה.
ג. אפשר גם לפנות לגיא עולמי שאני יודע שהוא אוצר תערוכות בקומה ה-3 בקניון עזריאלי
ולברר איתו אפשרות לערוך תערוכה שם, כולל פתיחה חגיגית וכו'.
אהלן אבנר,
את הקרדיט להצלחה של האתגר תשמור בבקשה לאלו שהשתתפו, אני באמת שמח ליראות את ההענות לאתגר, את ההשקעה ואת הרמה הכ"כ גבוהה הן של הצילומים והן של הרעיונות
בקשר לתערוכה, נשמע מצויין אבל צריך לתכנן את זה בצורה הרבה יותר רצינית (מדובר באיסוף כסף לפיתוח התמונות ועוד ועוד...)
אני ידבר עם רועי וניראה אם יש צורך בפתיחת אשכול עוגן בנושא התערוכה וניראה איך מקדמים את זה..
וזה משורשר להודעה של אבנר כי אני מביעה את הסכמתי לעניין התערוכה. נשמע מעולה.
וואו יש כאן המון תמונות מדהימות! ממש חבל שגיליתי את התחרות הזאתי רק 3 ימים לפני שהיא נסגרת. =\
בתחרות הבאה אני מקווה להשתתף ביותר כבוד לבנתיים אני אפרסם תמונה שצילמתי לפני חודש וחצי..
מה היא מביעה?
כאב, עצב, זיכרון ובדידות ...