03-06-2005, 11:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.01.03
|
|
מסכים איתך ב-100%
לחם צר ומים לחץ, אני אומר את זה כבר הרבה זמן !
זה ידוע כי עונש מוות אינו מרתיע, אבל חשוב מאוד לדעת, כי על פי אותם מחקרים שום עונש אינו גורם משמעותי בהרתעה. לעומת זאת, אכיפה היא גורם משמעותי מאוד בהרתעה. מה זה אומר ? שגם אם תיתן עונש מוות על רוצחים, כל עוד אתה תופס רוצח אחד מתוך 100, העונש לא מרתיע. לעומת זאת, גם אם תיתן את העונשים הקלים שנהוגים בישראל, אבל תתפוס כל רוצח - השגת הרתעה מקסימלית.
המשטרה מפנה אחריות לבתי המשפט, וכל התלונות שלהם לדעתי מוצדקות. אבל חשוב שיבדקו את עצמם, שיבדקו למה הם מתעסקים יותר בעניינים סקסיים ותקשורתיים כמו סוסים טרויאנים (עניין שהיה נפתר נהדר גם בלי התערבות המשטרה, הרי מדובר באנשים החזקים במדינה, אני משוכנע שהם היו יכולים להגיע לשורש העניין גם בלי המשטרה) ושחיתות שלטונית, שהם עניינים חשובים אמנם, אבל כאשר המשטרה אינה מסוגלת, על פי הודאתה, לטפל בגנבים ובאנסים, ולסלק את האלימים עוד לפני שהם רוצחים; כשלא מסיימים שם את תאוריית "החלונות השבורים" המוכחת, שגורסת כי טיפול בפשיעה זעירה, כמו גרפיטי וונדליזם, חוסך טיפול בפשיעה כבדה - אז ההרתעה שואפת לאפס, גם אם בתי המשפט יתנו עונשי מוות.
לפי דעתי שום דבר לא ישתנה ממש עד שלא יוציאו מידי המשטרה את הטיפול בטרור ויניחו לה לחזור חזרה להיות משטרה אזרחית, לא משטרה צבאית שמתנהגת אל האזרח כאילו הוא פלסטינאי במחסום - משטרה כמו של פעם, שוטרי מקוף עם או בלי שפם שיפטרלו ברחובות עם אלות ויחפשו ערסים בשביל לפוצץ אותם. מה לעשות, זה עובד. עובדה שבעיר שלי שבה המדורניקים הטילו את חיתתם על הערסים, והיו מפוצצים אותם ועוצרים אותם על כל שטות, הפשיעה הייתה מאוד נמוכה וכך גם האלימות. מאז שבוטל ה"מדור" הפשיעה עלתה, והערסים הפכו לעברייני כנופיות.