06-10-2005, 15:39
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
הנה מה שכתבתי פה בעבר:
צלפים מיחידה מובחרת בבגדי הסוואה, אוחזים רובה צלפים מדגם בארט 82A1.
הנשק מקרוב
מטווח ברובה צלפים בארט 82A1
הנשק מקרוב
mister-t שאל:
- למה יש לרובה הצלפים את הבליטה הזאת בסוף הקנה?
- מה טווח הפגיעה של הרובה?
- מה היא מהירות הקליע ביציאה מהקנה?
אורי ענה:
- הבליטה היא סתרשף, כמו הסתרשף של כל M16, מטרתו להסתיר רשף ולפזר את הגזים שיוצאים מהקנה. אם תשים לב, אין בריחת גזים למעלה (יש חסימה) וזה מצמיד את הקנה כלפי מטה, מה שביחד עם העמידה על הדורגלים - תורם ליציבות הכלי.
-
Maximum effective range on equipment-sized targets: 1800 meters. Muzzle velocity: 2800 feet (854 meters) per second
וואחשית העירה, בקשר לתשובה שלך על הבארט:
לדעתי זה לא סתרשף אלא בלם לוע (כמו בתומתים) שנועד להפחית את הרתע העצום של קליע 0.5. (שגם ככה פורק את הכתף של כל מי שיורה בו...) והאפקט שאתה מדבר עליו הוא נכון לסתרשף של פלטופ, בו אין פתחים למטה אלא רק למעלה וכך נוצר לחץ שדוחף את הקנה מטה ונתקל בהתנגדות של הדורגלים אבל לא נראה לי שזה מה שקורה בבארט כי אין שם פתחים למעלה.
הנדריקס הסכים: לגבי הבלם לוע - אני מסכים, בניגוד למגבר רתע בחלק מהמק"כים.
והרחיב זה בלי מגבר רתע
וזה עם
הקונוס (או חצוצרה) בקצה הקנה נועדו להגביר את הרתע. כידוע, למקלע בראונינג 0.5 אין דריכת גזים אלא דריכת רתע. בחלק מהמצבים כדי להגדיל את האמינות (בעיקר במתארי לא-חי"ר, כלומר, חצובה על רק"מ, אנייה וכו') מוסיפים את הרכיב הזה כדי להגדיל את הרתע ובכך להבטיח אמינות פעולה גבוהה יותר.
Chipushit17 העיר שהתמונה היא של חייל ישראלי בסואץ.
אני הרחבתי על הבלם לוע:
כמו שכבר אמרו פה זה אינו סתרשף רגיל אלא בלם לוע,
לבלם הלוע ארבעה מטרות:
- הפחתת הרתע - סופג ומפזר את רובהגזים המתפרצים מהקנה וכך מקטין את רתיעת הקנה לשני שליש מהרתיעה המקורית.
- פיזור הרשף - כמו כל סתרשף - מסייע בהסתתרות היורה (חשוב מאד לצלף) ומונע את סינוורו.
- הפניית רעש היריה לאחור - רעש הירי של הבארט הינו חזק מאד, זה גורם גילוי משמעותי ועלול לחשוף את העמדה, לכן בלם הלוע מפנה את עיקר הרעש לאחור.
- פיזור גל ההדף מהירי כלפי הצדדים ובכך מניעת עננת האבק האופיינית, עננת אבק כזו נראית בקלות מטווחים של מאות מטרים (!) ועלולה, גם היא, לחשוף את העמדה.
איור להמחשה: