20-05-2005, 15:10
|
|
|
חבר מתאריך: 28.04.05
|
|
תוספת ל"מארזים" של לבני וניחוש משלי..
המיוחד במארז הנ"ל הוא, שבתוספת לסקירתו הקצרה של לבני על אופן פתיחת המצרר, מצרר זה נפתח ללא עזרת פתילי חיתוך!! ניתן לראות בתמונה מן קו אופקי לאורך המארז. קו זה הוא למעשה הפרדה פיזית (!) בין שתי "קליפות" המארז.
אם כן- כיצד מארז זה נפתח?
בזמן שהמרעום מגיע להגדרות ההפעלה, מופעל בחלקו הפנימי של המרעום מטען קטן. בניגוד למארזים שלבני ציין בסקירתו (עוד פירגון..), מטען זה אינו יוזם פתילי חיתוך (שניים או יותר) החותכים את מעטפת המארז ומפזרים את תכולתו, אלא..
תפקיד המטען במארז הנ"ל הוא פשוט להדוף/להעיף את המרעום החוצה מהמארז!! בזמן שכבר אין את המרעום בחזית המארז, נכנסים זרמי אוויר פנימה אל תוך המארז ויוצרים לחץ פנימי עצום אשר גורם להיפרדות המכנית של ה"קליפות" ולפיזור תתי- החימוש.
בכל מקרה, אודה לך סירפד אם תוכל בבקשה להפסיק לענות אותנו ולהסביר לנו מה עומד מאחורי התמונה.
לא ניתן לראות את צבען המדוייק של הפצצונות (כחול אינרטי או ירוק נפיץ) ולכן אי אפשר לדעת אם מדובר בתחמושות ניסוי שנאספו לאחר ההטלה כי ריכוזן הגדול בשטח כזה קטן אינו הגיוני. גם בהנחה ומדובר בנפלים, הכמות גדולה מדי חוץ מזה שהמארז נראה סגור!!
מאחר וכך, לא נותר לי אלא לנחש:
מאחר והמארזים לא הוטלו (כי הם שלמים), לא נראה כאילו ניסוי להשמידם (כי א. המארזים שברקע גם נראים שלמים וב. מי שאישר ניסוי השמדה כזה הוא פשוט טיפש) אז או ששמו אותם שם (ולא ברור לי למה) או שאולי מדובר בתאונה. הייתכן שמדובר ברכב נושא מצררים שהתהפך? כך גם המארזים יישארו יחסית שלמים, מהמכות הפיזיות ייתכן שהמארזים ייפתחו ויפלו תתי חימוש וגם שטח הפיזור לא יהיה גדול מדי..
כמה קרוב אני בניחוש?
|