06-05-2005, 22:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.04.04
|
|
שאלה על מס הכנסה...
אמא שלי מורה לאנגלית בבית ספר תיכון.
לפני מספר חודשים הציעו לה לעבוד בתור מורה בקורס אנגלית למבוגרים במתנ"ס.
אמא שלי הסכימה והתחילה לעבוד. חשוב לציין שלא נחתם ביניהם חוזה.
הבנאדם שהציע לאמא שלי את העבודה הזו, אסף מספר אנשים שרצו ללמוד אנגלית, והם שילמו לו יותר מ3000 שקלים עבור הקורס. בין הנרשמים לקורס היו אנשים שסיימו בית ספר עם חמש יחידות בגרות באנגלית, והיו כאלה שאפילו לא ידעו את האייביסי, לכן אמא שלי מאוד התקשתה ללמד.
אחרי חודש של עבודה, האיש שארגן את הקורס ושכר את אמא שלי התחמק במשך כמה שבועות מלשלם את המשכורת. לא ענה לטלפונים, לא הגיע לפגישות. אמא שלי סרבה להמשיך ללמד עד שתקבל את המשכורת שלה. מכיוון שכל התלמידים שילמו עבור הקורס מראש, אחד התלמידים התקשר אליו והשאיר לו הודעה בתא הקולי שהוא מחפש אותו עם המשטרה. אחרי ההודעה הזו, הוא התקשר לאמא שלי ואמר שיש לו בעיות כספיות ושהוא בחובות והבטיח לשלם את הכסף בזמן הקרוב. הוא אכן שילם את הכסף לאחר כשבוע. עברו כבר חודשיים, והמעסיק עדיין לא שילם על שני החודשים הללו. התברר, שהוא לא חתם חוזה עם המתנ"ס ולא חתם חוזה עם אף אחד מהתלמידים בקורס. הוא גם לא אמר לאף אחד את שם משפחתו ולא נתן פרטים על עצמו בכלל חוץ משמו הפרטי, שגם הוא כנראה בדוי.
השאלה שלי היא כזו, האם במקרה של תביעה משפטית כנגד המעסיק, אמא שלי יכולה לקבל קנס ממס ההכנסה על זה שהיא לא חתמה חוזה עם המעסיק? או על כך שהיא לא דיווחה על הכנסתה הנוספת?
נערך לאחרונה ע"י מירי בתאריך 06-05-2005 בשעה 22:47.
|