תוכנית יחודית להכשרת מפקדים קרביים ביבשה. מסלול ארוך שתחילתו בלימודי קד"צ של שלושה חודשים לימודים לפסיכומטרי והמזה"ת, טירונות בה"ח גולני, מסלול קומנדו, לימודי תואר ראשון, לימודי ההיסטוריה הצבאית, השתלמות בכל יחידות השדה, הנדסה, שיריון, תותחנים, מודיעין והאיסוף. בסוף המסלול מקבלים את כנפי היחידה ויוצאים לקק"ץ.
השיבוץ לתפקידים יעשה לפי יכולות ויכלול שני תפקידי מ"מ ושני תפקידי מ"פ.
משך המסלול 6 שנים ושמונה חודשים.
תג התוכנית
כנפי התוכנית
מחזור א' סיים מסלול קומנדו והתחיל השלמות חייליות ולימודים.
מחזור ב' התחיל קד"צ
גאה להיות אב לבן בתוכנית
קישור https://www.mitgaisim.idf.il/%D7%9B...%D7%A8%D7%96/#/
נערך לאחרונה ע"י אוריהו בתאריך 06-10-2024 בשעה 18:23.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "תוכנית ארז: הווסט פוינט של חילות השדה"
בהצלחה!
מקווה שהפיקו לקחים מהעתודה הצבאית של לפני כ-25 שנה.
א. קושי באיתור, מיון והתחייבות של מלש"בים (מי שיכול להתקבל לתוכנית ממילא יכול להתקבל לסיירת, לעבור מסלול מאתגר עם חבר׳ה מעולים ואז, אם יירצה, לצאת לקצינים ולהגיע לפיקוד על פלוגה). אני זוכר שבגיל 17 הרעיון לחתום עד גיל 28 (ארבע שנות לימודים בעתודה ושלוש שנות קבע) נשמע לי דמיוני. כמו חצי הדרך לפנסיה. אולי זו הסיבה לקד"צ.
ב. קושי בשיבוץ- החילות לא ממש יודעים מה לעשות עם העוף המוזר, שכבר בגיל ובדרגה של הסמ"פ, לא גדל אצלם בחיל, יודע לתאר את הסיבות להצלחה של אוגדת טל ב-67׳ אבל לא ממש יודע מה לעשות עם חייל שבוז שנמצא ביחידה שלא ביקש (נניח). סיכוי טוב שייפלט לתפקידי רוחב כמו חונך בבסיס אימונים, קצין מטה וכו׳. מהבחינה הזו, אולי טוב שהמסלול הוא לפני קורס קצינים- זה דומה יותר למסלול של רוב הקצינים.
מעשית- איזה קורס מ"כים הם עוברים?
והרי יש מלט"ק - איזו בעיה שלה מסלול ארז בא לפתור?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "כוונה טובה, פתרון גרוע מאוד...."
כזו המוציאה מסקנות פזיזות לתוכנית שאפילו לא סיפקה קצין אחד.
בן אחד השתחרר אחרי מילואים מיד אחרי סדיר וכל מה שניסה לשנות בעקבות 7.10 ביחידה נפל על אוזניים ערלות ואגו מטופש של קצינים לא ראויים לפיקוד.
תשאל חיילים קרביים במה מתעסקים מפקדיהם בימים האלה? בתפל ולא בעיקר. במשמעת של נראות ולא במשמעת מבצעית, למידת לקחים וישומם.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "כלומר, צריך לסתפק בקצונה בינונית ומטה?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אוריהו
כלומר, צריך לסתפק בקצונה בינונית ומטה?
כן, זה בדיוק מה שאמרתי.
ציטוט:
כזו המוציאה מסקנות פזיזות לתוכנית שאפילו לא סיפקה קצין אחד.
בפראפרזה מדהימה פה על לימודים צבאיים, לא צריך לעשות ולטעות בשביל להפיק לקחים. יש מספיק מקרי בוחן להפיק מהם.
זה נכון עשרות מונים במקצוע צבאי, בו על טעויות משלמים בחיי אדם.
ציטוט:
בן אחד השתחרר אחרי מילואים מיד אחרי סדיר וכל מה שניסה לשנות בעקבות 7.10 ביחידה נפל על אוזניים ערלות ואגו מטופש של קצינים לא ראויים לפיקוד.
צר לי שהבן שלך משרת ביחידה גרועה.
תכניות מהירות לקצונה רק מייצרות יותר מפקדים עם אגו מטופש.
ציטוט:
תשאל חיילים קרביים במה מתעסקים מפקדיהם בימים האלה? בתפל ולא בעיקר. במשמעת של נראות ולא במשמעת מבצעית, למידת לקחים וישומם.
לא יודע איך לא השכלתי לשאול זאת ב250~ הימים שלי במלחמה עד כה, אבל מחר אני חוזר שוב ללבנון, אדאג לשאול בשבילך.
כלומר, צריך..."
יוצאים לקצינים רק אחרי הסדיר כלומר, אחרי שנתיים ושמונה חודשים.
אחרי טירונות, מסלול לוחם בקומנדו, תואר ראשון, והשלמות חייליות בכל יחידות השדה.
בבקשה לפחות תלמד על מה אתה מגיב.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "תוכנית מהירה? זה בדיוק מה שהתכוונתי במסקנות פזיזות."
חבל שאתה מתעצבן סתם ולוקח את זה לאישי.
בצהל, כמו בכל החברה הישראלית יש אפס כבוד לסמכות, בייחוד לכאלה המרגישים מורמים מעם, בייחוד לחולים כרוניים בסגמת.
החשש עיקרי מתכנית כזאת היא שיגיעו אנשים מצוינים, שעברו הכשרה ארוכה וישימו אותם עם אנשים שהפער הפזמניקי והסוציואינטלקטואלי שלהם יהיה גדול מדי.
זה פער ידוע בצבאות מקצועיים אבל שם הענין נסגר על ידי נגדים מקצועיים, דבר שלא קיים בצהלנו.
במקרה הזה, צהל מנסה למשוך קציני יבשה במודל הזרועי של חיל אוויר והים ואני לא בטוח ודי חושש שהפיקוד הריכוזי של הזרועות האלה, שאולי יאפשר לקבל קצינים מקצועיים, לא יעבוד בצהל הגדול.
כלל ברזל בניהול הוא שלא פותרים בעיה על ידי יצירת בעיה אחרת. כאן מנסים למשוך קציני יבשה מוכשרים בתכנית ארוכה ובסוף יקבלו אנשים מצוינים מתוסכלים שישברו לפני השלמת המחויבות שלהם.
נערך לאחרונה ע"י vitaman בתאריך 29-10-2024 בשעה 14:24.
ממש לא מתעצבן, מכיר את התופעות האלה, כמו כל הביקורות ש...
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "חבל שאתה מתעצבן סתם ולוקח את..."
מעבירים על רפורמה שמסכנת את הבינוניות בכל מערכת ולא רק בצבא.
גם היום יש פער גדול בכמה יחידות בין חפ"שים לקצונה הזוטרה ואין מי שיתווך גם לא סמל המחלקה.
את התוכנית התחילו (מחזור א) לפני 14 חודשים ועוד לא יצא אחד לקצונה כך שזה מוקדם לבקר על פי השערות.
המקום היחידי בוא ההפרדה דומה הוא חיל הים וחובליו. למרות שקצין צעיר ממלא תפקידי סרק הוא לא נופל בניסיון מלוחם חפ"ש על הספינה. שם הכבוד והפיקוד נקנה בידע סמכותי, כריזמה ומשמעת.
לענ"ד זה עובד במשך עשורים ללא בעיות קרדינליות.
במשך שנים קציני גולני יובאו מהחוץ (צנחנים) כולל תוכנית של הסיירת שהתנתה לנפלים
להישאר לסיום בתנאי ליציאה לקצונה וחתימת קבע. למרות הפער העצום בין הקצין והלוחמים בגדוד (אז לא היה מסלול וחפ"ש היה חפ"ש עד השחרור המודל הצליח לא רע. כלומר, הפער הזה לא הפריע ורק הועיל לחטיבה והעלה את רמתה.
אגב, יזם התוכנית יוצא גולני והשם ניתן לה לזכר ארז גרשטיין ז"ל.
לפיכך נלקחו כל התרחישים לבניית קצין מעולה שעבר מבדקי מנהיגות ויכולות שכלית וגופנית,
הלן התפקידים המחוייבים את החיל בתוכנית אחרי 40 חודשים,
מפק"צ טירונים
מפק"ץ ותיקה
מ"פ תפקיד ראשון
מ"פ תפקיד שני.
הכל תחת התוכנית, לווי מקצועי ופיקוח.
לעומת, סיום טירונות 4 חודשים, מתקדם 3 חודשים, הקצאה אפס מ"כים 4 חודשים, הקצאה אפס קצונה 4 חודשים השלמה חיילית 4 חודשים. סה"ע 21 חודשים. הקצאה 1 עוד שלושה חודשים קו (זה הפז"מ שישקיט את המבקרים? שלושה חודשים קו?). שאלתי את בני משפחתי שיצאו האם עשו להם ביחידה תרגילי מנהיגות כלשהם ונענתי בלא. למה בחרו בכם? כי רציתי הייתה התשובה.
הבן שלי התלבט להישאר ביחידה או לתרום לצה"ל ולעם היושב בציון, הוא הכריע לכאן. כשהוא משוכנע שרק חינוך ואמונה בדרך ישנו את הרמה בצה"ל.
לי נישאר רק לאחל לו בהצלחה.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "חבל שאתה מתעצבן סתם ולוקח את..."
אל תסתכל מזווית של חייל. תוכנית כזו מיועדת להכשיר מ"פ ומג"דים. אלו הדרגים שירוויחו מבסיס תיאורטי ומהיכרות עם חילות אחרים. מן הסתם, עד אז הם יירפאו מהסגמת.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "מחזור א' סיים הכשרת לוחם קומנדו וקיבל סיכת לוחם חוד"
לפני שעברו בבה"ד 1?
הרעיון בגדול של מסלול דמוי חובלים נכון, רק שהוא לחלוטין לא דומה לקורס חובלים.
חבר'ה ממחזור 152 של חובלים ( המקבילים למחזור א' של ארז), הוסמכו כקציני משמרת, כבר שהו בסטילים ובדבורים ולפני שלושה שבועות קיבלו את סיכת המ"מ . והחלו בשלב האקדמיה ממש בימים אלו.
להם יש סוג של רשת בטחון למי שמודח, מה קורה בארז למי שמודח אחרי שנה או סתם חותם ויתור?
איזו הכשרה פיקודית עבר עד עכשיו?
יותר מדי שאלות ללא תשובות..
האם ידעת שמציעים למצטיינים בטירונויות של חילות השדה להגיע לארז?
מה זה אומר על המסלול?
1. מי שמודח יכול להמשיך בכל יחידה שיחפץ ואם תקלוט אותו מחטיבת הקומנדו והלאה.
2. מ"כים, רובאי 8.
3. כן ידוע שיש מצטייני טירונות בתוכנית.
4. מעיד על התוכנית שמחפשת לבנות את שלד הפיקוד על מפקדים מעולים עם הכשרה מקיפה. ולא עוד יחידת עלית. שלד פיקוד מעולה.
דוגמה לשלד פיקוד גרוע, לפני כמה חודשים חדר אזרח לבסיס זיקים וגם אתמול אחרי שהובטח לטפל בעניין.
עוד תשובה לגבי ההשלמות, עושים ברמה של מש"ק בכל החילות.
נערך לאחרונה ע"י אוריהו בתאריך 05-11-2024 בשעה 12:35.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Airborne Coffee שמתחילה ב "כמובן שנתנו להם כומתה אדומה,..."
בצה"ל החליטו שיחדות הקומנדו יקבלו כומתה אדומה , המסלול שעושים בתוכנית הוא מסלול קומנדו לכן כומתה אדומה. הטענה שלך צרכה להיות מדוע יחידות הקומנדו מקבלות כומתה אדומה ולא למה אנשים מהמסלול הזה מקבלים כומתה אדומה.
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Airborne Coffee שמתחילה ב "טוב אני מניח שהכומתה אדומה..."
לא בטוח לגבי העולם כי לדוגמא הגרין בארט ... :-) .
האנגלים נתנו לצנחנים הבריטים כומתה אדומה , בעקבות כך שהוקם חיל הצנחנים גם צה"ל אימץ את הכומתה האדומה. בעשור שנים הראשונים (לפחות) הצנחנים היו יחידת הקומנדו למעשה ובדרך כלל פנו אליה לפעולות מסוג זה (היה צריך ממש צריך לשנות את התפיסה הזאת ולמשל לתת לגולני פעולות כאלו). האימונים היו בהתאם (למשל מחלקה רגילה היתה מתאמנת על מתארי פשיטות כולל מהים). כנראה מכאן נגזר שכומתה אדומה זאת כומתת קומנדו ...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "לא בטוח לגבי העולם כי לדוגמא..."
לגבי צהל אתה צודק לגמרי, וגם לפני שנתיים-שלוש הצנחנים בצהל התאמנו על פשיטה מהים.
לגבי העולם אפשר לדון בזה, הצנחנים הבריטים, האמריקאים, הצרפתים, כוחות מיוחדים של דרום אפריקה, גרמניה, פורטוגל, ספרד, הולנד אפשר עוד להמשיך, הם כולם עם כומתה אדומה. לצנחנים הרוסים אין כומתה אדומה אבל לספצנז הרוסי יש.
הגרין ברטס הם לא צנחנים לכן ההשוואה הייתה פחות קשורה.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "לא בטוח לגבי העולם כי לדוגמא..."
מה הכוונה ב"מסלול קומנדו" שהם עוברים? האם זהו אותו "קורס קומנדו" בן 5 שבועות שתפקידו פיתוח יכולות מנהיגות קרבית, אבל לא קשור להצבה ביחידות קומנדו או לחטיבת הקומנדו או להכשרה בלחימת קומנדו?
לא שמאוד אכפת לי מצבע הכומתה (אולי כי לא הייתי צנחן)
לפי אוריהו (ואני מקווה שהוא יגיב) "ו10 חודשי מסלול הכשרה" לכן זה לא ה 5 שבועות שאתה מדבר עלהם.
לפי אתר צה"ל :
"ירונות חי״ר בבא״ח גולני, אימון מתקדם וקורס לוחם מובחר בביה״ס לקומנדו (לצד יחידות חטיבת הקומנדו - מגלן, דובדבן ואגוז), קורס לוט״ר, סדרות ניווט, פיקוד זוטר, קורס צניחה ועוד."
נערך לאחרונה ע"י dbe3 בתאריך 11-11-2024 בשעה 21:58.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "ממש לא נכון, רוב החיילים במסלול מבינים את הצורך בשדרת פיקוד"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אוריהו
טובה ובריאה בחילות השדה. לכן רובם ויתרו על יחידות אחרות ובחרו במסלול הזה למרות ששם יכלו לקבל את אותם הסממנים.
רוב החיילים במסלול הם אנשים שרק התגייסו, לא יודעים מה זה פיקוד ולוחמה. בטח שלא מה זה שדרת פיקוד בריאה ומתפקדת.
צריך למשוך אנשים לשם בדרך כלשהי, כנפץ וכומתה אדומה זה חלק מזה. לפחות לדעתי.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Airborne Coffee שמתחילה ב "[QUOTE=אוריהו]טובה ובריאה..."
כשאתה בוחר את מיטב הנוער שעומד בכל המבחני הקצונה, מנהיגות ופיסכומטרי אתה יכול מהר מאוד ללמד אותם מה יש ומה רצוי. בל נשכח שסגל התוכנית והמלווים היזמים שלה וותיקים מאד בצה"ל ובפיקוד.
שלב ב' סיים את הקד"צ ומיום ראשון טירונות בא"ח גולני.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "תוכנית ארז: הווסט פוינט של חילות השדה"
בקד"צ למדו לפסיכומטרי של האוניברסיטה, אנגלית, מזה"ת והיסטוריה צבאית, תחת משמעת צבאית מוקפדת ובהצלחה.
שלב א' התחיל את לימודי התואר (דו חוגי) במקצוע שבחר כל חייל מתוך הרשימה ואת הליבה קרי, לימודי צבא ומזה"ת.
דעה,
זה פשוט חטא לעשות להם מסלול הכשרה של קומנדו פרופר עם משקל קטן מאוד לחילות לא פחות קריטיים כמו שריון ושאר חילות השדה.
מניח שיש לא מעט חומר אנושי מעולה שהיה רוצה לקחת חלק בתכנית כזו אבל פשוט לא מתאים או מוצא את עצמו עושה מסלול של לוחם קומנדו לכל דבר ועניין.
לשם כך לפי דעתי החובבנית לא היה כדאי שהתכנית הזו הייתה מחולקת לשתי מגמות נפרדות: חי"ר+הנדסה ושריון+תותחנים?
בתור צנחן אני אומר שהנצחת האליטיזם של הכומתה האדומה היא טעות שרק ממשיכה לפגוע בצבא הגדול ומנציחה את האליטיזם של כל הצבא הקטן (קומנדו וכל השיט שמסביב).
נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 07-12-2024 בשעה 13:24.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי Airborne Coffee שמתחילה ב "אני חושב שהכומתה האדומה..."
הכומתה זה רק החלק הקוסמטי,
מבחינת מהות, התכנית הזו משקפת תפיסה צה"לית שהקצין האידיאלי צריך להיות בראש ובראשונה קודם כל לוחם קומנדו שמומחה בלוט"ר/לו"ז. לא שריונר או איש חילות השדה שמומחה בלחימה סימטרית "קלאסית" חלילה. הקו מחשבה הזה שהושרש כאן בשלושת העשורים האחרונים פגע מאוד בצה"ל הגדול, בחילות השדה וצבא המילואים שסבלו רבות בשלושה העשורים האחרונים והפכו למגושמים ומצאו את עצמם בתחתית העדיפות הצה"לית.
אמנם, המלחמה הזאת פוצצה להם את האשליה הפושעת שאפשר לנהל מערכה עם צבא סדיר וכוחות מיוחדים בלבד. הם התמכרו למב"מ ושכחו מה זה מלחמה גדולה.
מקווה באופן שאישי שהרמטכ"ל הבא יחבוש כומתה שחורה ויינקטו צעדים לתיקון ונראה צבא שיודע להילחם גם בגרילה וגם באיומים סימטריים.
אמנם הנפילה המתקרבת של אסד כנראה די מוחקת את תרחיש הייחוס האחרון למלחמה סימטרית אבל בדיוק בזמן כדי שנפנה עיניים למפלצת המצרית שגדלה לנו בדרום מערב.
נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 07-12-2024 בשעה 15:43.
יש נושרים ומונשרים, ממשיכים בחטיבה לה התקבלו אחרי ראיונות
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "מה קורה למי שנושר מהמסלול..."
אחרי התואר למסלול קצונה רגיל.
ארז ממשיכה מעבר לזמן התוכנית הראשוני, מעבר לתפקיד מ"פ שני וממשיכה הלאה למג"ד מח"ט.
זו מהות התוכנית, שידרת מפקדים מעולה לחילות היבשה.
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "יש נושרים ומונשרים, ממשיכים בחטיבה לה התקבלו אחרי ראיונות"
אפשר שניה מידע אינפורמטיבי ולא שלטי פרסומת לתכנית?
נשר או מונשר, זה ממש לא משנה, אדם בשנה השלישית לשירותו בזמן הלימודים לתואר או חמור מכך ברביעית בזמן הקק"צ. נשארה לו פחות משנה לשירות או חמור מכך, הוא כבר בקבע. הוא לא קצין, מה עושים איתו?
הוא ימשיך בלי הלווי של התוכנית. כתבתי את זה במפורש.
מה עושה צוער או קצין שרוצה לפרוש? פורש בהתאם לתנאים.
מה עשה חייל בגולני שרצה להפסיק להיות לוחם?
מה עושה קצין גרוע בגולני שלא עמד בצפיות החטיבה ומסולק ממנה?
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "אתה מוכן להיות יותר מנומס ולא להטיח הבלים במקום טיעונים?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אוריהו
הוא ימשיך בלי הלווי של התוכנית. כתבתי את זה במפורש.
איך ימשיך אם הוא הודח מקק"צ?
ציטוט:
מה עושה צוער או קצין שרוצה לפרוש? פורש בהתאם לתנאים.
צוער עדיין נמצא בזמן השירות הסדיר וזאת בדיוק הסיבה שלא מוציאים לקצונה מעבר ליתרת שירות מסוימת.
קצין כבר הוסמך ככקצין ולכן יש מה לעשות איתו.
פה מדובר על אדם שגם אין לו יתרת שירות (או שכבר נמצא בקבע) וגם אינו מוסמך כקצין.
ציטוט:
מה עשה חייל בגולני שרצה להפסיק להיות לוחם?
כאמור, דוגמא לא רלוונטית כי יש לו יתרת שירות.
ציטוט:
מה עושה קצין גרוע בגולני שלא עמד בצפיות החטיבה ומסולק ממנה?
כאמור, דוגמא לא רלוונטית כי הוא כבר הוסמך כקצין.
אשמח באמת לתשובות אינפורמטיביות (או אם לא יודעים פשוט להגיד) כי נראה על פניו שמישהו לא חשב על זה עד הסוף כשבנה את התוכנית ובמיוחד כשמיקם את התואר לפני הקק"צ.
בתצורה הנוכחית אדם שנושר מהתוכנית בערך בכל שלב משנת הלימודים השנייה מתבזבז לחלוטין, אלא אם לוחמי קומדו חותמים היום קבע ארוך ואז הוא פשוט עובר להיות לוחם קומנדו.
מדבריך אפשר להבין שתוך חודש חודשים של מ"כ טירונים הנ"ל הופך למפקד על כי הוא מכיר את מה בדיוק? את מסדרי הבוקר? מסע להכרת הנעליים? הצצה לקנה וזיהוי פלים במרעה? מה מבצעי במ"כ הזה שיצא הקצאה 1 אחרי 4 חודשי קו?
מהיכרות של ההקצאות בדרך כלל יוצאים חיילים לא ראויים למ"כים ואח"כ לקצינים. עם היד על הלב כמה כאלה אתה מכיר?
דבר אחד אני עדיין לא מבין. מהו בדיוק הפער שהתוכנית באה למלא, מעבר לכותרת גרנדיוזית של "שדרה פיקודית איכותית"?
כיום קצין בצבא היבשה עושה מסלול שבו הוא עובר הכשרה כמו כל חייל עד לסוף שלב המט"ק\מ"כ, ואז עושה כמה מחזורים במבצעית או יוצא ישירות לבה"ד. כך או כך, יש לו אינטרקציה עם היחידות שעליהן הוא יצטרך לפקד בעתיד. הוא לומד להכיר להכיר את הבעיות היום יומיות של אותם אנשים, בתקווה כשהוא יחזור מהבה"ד הוא יזכור משהו ממה שחווה.
לעומת זאת צוער מארז חווה רק את החברים שלו למסלול. הוא מכיר רק אנשים עם מוטיבציה גבוהה כמוהו, וחי בעולם של צה"ל הקטן והחכם. ואז הוא יסיים מסלול ויגיע לפקד על פלוגה בצבא הגדול, ויקבל כאפה. כי החיילים לא עומדים דום כשהוא נותן נאום חוצב להבות על ציונות, מעניין אותם למה הפלוגה שלהם תמיד נטחנת ולמה עושים תרג"ד בגשם אם אין הקצאות לתחמושת, ולמה הקצינים תמיד מנפיצים.
כשהקצין מגיע אורגנית מתוך היחידה, הוא יודע להתמודד עם הבעיות האלה כי הוא מבין אותן. בצורה זו או אחרת, הוא כבר חווה אותן, והוא יודע לגשר על הפערים בין הצורך המבצעי לבין החיים היום יומיים של החיילים שלו. או לפחות, זו השאיפה.
אני פשוט לא רואה את הערך המוסף שקצין שנופל כמו חייזר מתרבות אחרת על פלוגה יביא לעומת קצין שגדל אורגנית ביחידה. מספיק לראות קצינים שמגיעים מיחידות מיוחדות - ששם הפער מיחידות השדה יותר קטן - ואת הקשיים שיש להם בתאקלמות.
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי Origlo שמתחילה ב "דבר אחד אני עדיין לא מבין...."
לא כל הקצינים יוצאים אחרי נסיון מבצעי, יש הקצאות 0 בכל יחידה למ"כים מט"קים ומיד לקצינים.
בזמן הלימודים (בין הסמסטרים והחופשות) הלוחמים מצטרפים ליחידות בהן יפקדו בעתיד תוך למידת התנאים וההתנסות של המפקדים בגדודים (בדומה לחפיפה וכו).
אין יתרון למפקדים מהיחידה על מפקדים אחרים, מכיר מפקדים שהגיעו מיחידות עלית לגדודים בלי הרבה בעיות ועוד עם יתרונות פז.
כלומר הקצאות 0 בעינך הם חייזרים? מה להם ולחיילים שגויסו כשנה וחצי אחריהם? איזה ערך מוסף יש להם? ואיך הם נחשפו לבעיות בגדוד שרוב השרות שלהם היה במ"כים ובקצונה?
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "הפער נמדד בידע שנרכש ובהתאמה מלאה לפיקוד."
ההגבלה לקצינים מוקדם שגויה והיא בכלל לא הנקודה שמעלים פה. לא מדובר על הנסיון המבצעי, אלא על הנסיון בתוך היחידה ועם חייליה.
גם אדם שיצא מ"כים מוקדם-קצינים מוקדם חסר בזה, אבל הוא לפחות עשה מסלול עם חיילים כחייל, לא עם צוערים כצוער והיה מ"כ של חיילים, לא תפקיד התנסות על צוערים.
אדם שמגיע ממסלול ישיר לקצונה (וזה נכון לכל הישרים לקצונה, לא ספציפית התכנית הזאת) מעולם לא היה חייל ומעולם לא היה מ"כ (לא כל שכן סמל) ואלה כנראה שני הדברים שהכי חשוב לקצין (בוודאי זוטר) להכיר, הרבה יותר מקרב קאנאי או ספר תורת הקרב הצהוב או הפנקס האפור/כחול.
כמה קצינים הכרת שיצאו אחרי מסלול שלם של מ"כ בתוך הקבע ובמה היתרון שלהם היה גדול מקצין שמקבל טירונים? ואפילו מחלקה וותיקה? הרי בכל מקרה הוותיקים יעשו לו שרירים ויצטרכו לערב את המ"פ והמג"ד. היתרון שלי זה ששרתתי בצמוד לכמה יחידות כולל גולני ואני מכיר לפני ולפנים את הוותיקות המעיקה. אחד ממקימי ויוזמי התוכנית הינו קצין גולני לשעבר שעבר את המסלול בחטיבה מטירון ועד מג"ד. אתה חושב שהוא לא מכיר את הטענות שלך? ואם כן אתה חושב שהוא קצין אנומלי בגולני?
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "ההגבלה לקצינים מוקדם שגויה..."
א. מי שנושר מהתוכנית יום לפני סוף הסדיר לא "מתבזבז". הוא משובץ במילואים כלוחם חי"ר.
ב. ברור שהתוכנית לא תעשה את החניך מ"מ מוצלח יותר. זו גם לא המטרה. לדעתך, האם היא תפיק מ"פ ומג"ד טובים יותר? ברמה הכי פשוטה, בלי להתייחס בכלל לתכנים- זה יהיה קצין שבילה שלוש שנים עם מי שהם כרגע מ"פ בכל החילות. זה נטוורקינג אדיר. אני מניח שעם הזמן הצבא יתרגל, ויישבץ בוגר ארזים עם סמל מחלקה מתאים שייאזן אותו קצת.
זה דומה קצת למלט״ק שכבר קיים. לא יודע איזה מודל עדיף. אני משווה זאת לתואר ראשון (לפני עבודה) ותואר שני (תו״כ עבודה). יש דברים שאפשר ללמוד רק בגיל צעיר ובתחושה שהלימודים הם הדבר הכי חשוב בעולם, ויש דברים שאפשר ללמוד רק ביישוב דעת ועם ניסיון מעשי.
בכל מיקרה, החשש שלי הוא דווקא מצד הקצינים האחרים ביחידה.
ג. "אוריהו" הוא אבא גאה. מותר לו להיות "שלט פרסומת לתוכנית", או להיפך.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 08-12-2024 בשעה 16:11.
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מהעובדה הפשוטה שהיו מפקדי..."
אני מכיר לפחות שנים, אחד היה עילוי סיים קק"צ א"ב. חזר ליחידה ובזמן אמת איבד את הצפון והודח מהיחידה. סיים מסלול, היה בצוות סמלים חצי שנה ואפילו השתתף במבצעים.
מבחן תאימות לקצונה כנראה לא מספיק בכדי לקבוע התאמה מלאה.
על כל פנים הקביעה שלך רופפת ומבוססת על תחושות ולא נתונים מלאים שיש ליוזמי התוכנית.
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "א. מי שנושר מהתוכנית יום לפני..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
א. מי שנושר מהתוכנית יום לפני סוף הסדיר לא "מתבזבז". הוא משובץ במילואים כלוחם חי"ר.
אם זה היה נכון הרי שמסלול של לוחם חי"ר היה 3-4 שנים כולל תואר אקדמי.
יש סיבה שצה"ל מוציא לוחמים לקצינים רק עם יתרת שירות מסוימת וזאת בדיוק הסיבה.
ציטוט:
ב. ברור שהתוכנית לא תעשה את החניך מ"מ מוצלח יותר. זו גם לא המטרה. לדעתך, האם היא תפיק מ"פ ומג"ד טובים יותר? ברמה הכי פשוטה, בלי להתייחס בכלל לתכנים- זה יהיה קצין שבילה שלוש שנים עם מי שהם כרגע מ"פ בכל החילות. זה נטוורקינג אדיר. אני מניח שעם הזמן הצבא יתרגל, ויישבץ בוגר ארזים עם סמל מחלקה מתאים שייאזן אותו קצת.
אין ספק שיש יתרונות לתכנית כזאת. אבל בעיניי החסרונות עולים בהרבה על היתרונות.
ציטוט:
זה דומה קצת למלט"ק שכבר קיים.
או לחלופין לפנימיה צבאית. אחד ההבדלים בין שתי התכניות האלה לתכנית ארז הוא שה"הכשרה הנוספת" היא לא ע"ח השירות הסדיר. היא או לפני הגיוס (וכך אפילו אם אתה לא יוצא לקצינים עשית שירות סדיר מלא) או אחרי קורס קצינים ותפקידי קצין, וכך אם אתה נופל אתה עדיין מוסמך לתפקיד.
בכל מקרה, אלה סמנטיקות משא"ניות ובכלל לא הבעיה העיקרית של התכנית.
הבדל משמעותי אחד הוא שלקצינים הצעירים שלהם יש את דרגי ה- NCO שהם עמוד השדרה, כן היו עם החפ"שים בשוחות, משרתים כלוחמים ופיקוד זוטר ביחידה במשך שנים ויכולים להוות משקל נגד לחוסר הידע והנסיון של הקצין, לחנוך את הקצין עד שיצבור נסיון אבל בכל זאת להיות חלק משדרת הפיקוד כלפי שאר החיילים?
אולי זה מה שחסר בצה"ל
מסלול ההכשרה הנפוץ לקצינים בצבא ארה"ב הוא בכלל "עתודה קרבית", ROTC. לימודים באוניברסיטה עם הכשרה צבאית בחופשות. כל שנה מוסמכים כך כל כ-8500 קצינים לעומת כ-900 שמסיימים את ווסט פוינט כל שנה. בוגרי ווסט פוינט נשארים יותר בקבע. אפשר גם לצאת לקצונה כחייל (OCS) אך להבנתי זה הרבה פחות נפוץ. חלק מה- ROTC הם חיילים שיצאו כך לקצונה. אבל בהחלט נפוץ ללמוד ב- ROTC מקצוע שלא קשור לצבא, ולהגיע לצבא בלי רקע צבאי מיוחד.
מן הסתם, חייל בן 20 שכבר שנתיים בצבא ומתכוון להישאר עוד שנה ואז ללמוד באוניברסיטה, לא יעריך במיוחד סג"מ טרי בן 21 שסיים את אותה אוניברסיטה ונמצא בערך חצי שנה בצבא. כפי שציינת, הסמלים מגשרים ביניהם.
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "שאלה אמיתית - האם / איך זה..."
שם בצד את כך שווסט פוינט זה שבריר ההכשרה לקצונה, של הארמי בלבד וכו'.
וכמובן את כך ששדרת נגדים מקצועית מגשרת רבות על הפערים המקצועיים.
ככלל, באופן גורף ובאופן שלא משתמע לשתי פנים יש הרבה יותר הערכה מקצועית של פקודים לקצינים מוסטנגים/green to gold שהם קצינים שהיו קודם חוגרים והם נחשבים בעיניי החיילים לקצינים הרבה יותר טובים.
האם זה המדד היחיד? האם זה מה שבכרח קובע? בפירוש לא, אבל זה מרכיב מהותי.
את שאר המדדים כמו מי עומד יותר טוב במשימות 1. אין לי את הכלים לקבוע ו2. כנראה שהם נמדדים בצורה יותר סובייקטיבית.
שיצאו לקק"ץ והצנחנים לא החזירו אותם לחטיבה. איך טירוני גולני קיבלו אותם עם כל היריבות וכש50 אחוז מהם הועלו באיומים לאוטובוס בבקו"מ? איך הפלוגות הוותיקות קבלו אותם עם מסורת חזקה וכואבת של וותיקות? מסתבר שזה עבד טוב מאוד מהכרות אישית של מ"מ ואח"כ מ"פ ב13 שהגיע מ202 ועוד צהוב קיבוצניק. לעומת קצין אחר בגדוד אחר שהתחיל בגולני והורחק מפיקוד כי הלוחמים הרסו לגדוד את המבצעית. לבסוף החטיבה הגדילה את הגיוס לסיירת לגודל פלוגה מצוות בכדי להכשיר את קציני החטיבה. רוצה סיכת חתול מעופף חתום קבע וקק"ץ. איך הרובאים קיבלו את הקצינים האלה שמעולם לא עשו קו בט"ש? זה העלה את רמת החטיבה? הצליח?
לוחמי ארז וגולני תחת צק:ח 769 ביצעו פעולות במרחב הסלוקי לאיתור מחסני נשק והשמדתם.
"בשבוע האחרון, במהלך פעילות של לוחמי גולני ולוחמי תוכנית ארז בפיקוד חטיבה 769 במרחב הסלוקי, הכוחות ביצעו סריקות ואיתרו מחסן שהוסתר בתוואי שטח מורכב והכיל מצבור משמעותי של אמצעי לחימה וביניהם משגרים, טילים ומטענים."
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "הכרחי ופרקטי כשאתה מסתובב באוניברסיטה כסטודנט על מדים."
כן? באוניברסיטה בצפון תל אביב?
אז למה לא עשו אותו דבר עם חבצלונים (בוגרי הכשרה קרבית) שאני לומד איתם כרגע בהר הצופים (מזרח ירושלים) או תלפיונים שעשו איתי טירונות בבא"ח צנחנים ולומדים בגבעת רם?
נטו ווסאח.
מה הכוונה בלהרגיש טוב עם עצמם? לי היה הכל, כומתה כנפיים ואקדח
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "אז כמו הקורס צניחה והכומתה..."
אם לא הייתי מרגיש טוב עם עצמי באכילת החצץ במסלול גם הסממנים האלו לא היו.
אתה באמת חושב שזה מזיז להם? לרוב הם מודעים שהם לא יחידה שושו מובחרת
ושהם הולכים להיות שדרת פיקוד שתביא את צבא היבשה להיות מובחר.
הם מסיימים מסלול אחרי שאחרים מסימים סדיר, טייס, חובלים ועוד.
הם התחייבו לשני תפקידי מ"מ הראשון עם טירונים ושני תפקידי מ"פ.
אתה מכיר קציניים שעוברים את זה? הכומתה הכנפיים והאקדח באו אחרי.
תשאל את הבן שלך באיזה אינטנסיביות ארז מתאמנים,
ואת הפערים בינם לבין סביבתם הן בבאח גולני והן בקומנדו.
כן, גם בשגרה רוב היחידות בקומנדו שמשתשמות מבצעית באקדח לא מסתובבות איתו בשגרה לפי פקודה לאור התקלות שקרו בשנים האחרונות.
אני מהדור שראה את שמשון ודובדבן קמות ואת הפקודה שיצאה אז בצבא לאסוף את כל האקדחים הצבאיים מנגדים וקצינים שהלכו איתם כסמל סטטוס במקום נשק ארוך, כי היה צריך לארגן להם אקדחים מהר.
לגבי האקדחים של בני מסלול ארז, זו כבר הפכה להיות בדיחה בצבא. הבן שלי היה איתם במסלול וסיפר שנתנו להם אקדחים כחולים "כדי שיתרגלו" ללכת עם אקדח.
בסדיר שירתתי ביחידה שהמוטו הפנימי שלה היה שבוואסח לא חוסכים אבל בענין של ארז נראה שמישהו קצת נסחף. זה לא אומר כלום על איכות האנשים והרצינות שלהם. רק על כמות הנוצות שמדביקים להם המארגנים של הענין.
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "לא הייתי בתקופת שדו"ב, אבל..."
לפני מסתערבי יש"ע תחת פיקודו של מג"ד 202 יום טוב סמיה הסתערבו הרב"טים ועוד למשימות בט"ש במרחב צור צידון. צוידו באקדחים ועוזי מוסלקים תחת הדרכה של מדריכי אחיד.
משום מה הסיפור הזה מעולם לא סופר.
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "דובדבן ואחר כך שמשון לא נבנו על אקדחים של אנשי קבע."
מכיוון שברור שאתה מחובר מאוד רגשית לענין אז אשתדל לא להכביד עלייך.
בסוף שנות ה80 כשהוקמו היחידות ההלו היה מחסור גדול באקדחים ואולי הצבא באמת ניצל את זה לעשות סדר בכל נושא אקדחי הסטטוס למינהם. בצבא הסתובבו לא מעט אקדחי FN והם הועברו ליחידות האלה. מניח שאת כל שאר הוובלי למינהם העבירו לגריטה.
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "רגשית? ממש לא, הייתי שם פיזית. היחידות לא הוקמו על נשקי אנשי קבע."
לי אין כאן אמוציות כי אני לא מחובר לתכנית בשום צורה.
אני הייתי בזמן אמת בתוך המהלך של העברת האקדחים בצבא ואומר לך בוודאות מעדות אישית על אקדחי FN צהליים משומשים שהגיעו לכל היחידות שדו"ב, חרמ"ש (כפיר בהתהוות) ולוט"ר. זו אמנם היתה תקופת מעבר קצרה מאוד אבל בלעדיה ההקמה והאימון של היחידות האלה לא היתה יכולה לקרות כמו שקרתה.
אין למה שכתבת קשר לתוכנית ארז. דובדבן התחילה עם מעט מאד לוחמים
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "לי אין כאן אמוציות כי אני לא..."
ותיקים ורק יותר מאוחר התגבשה ליחידה מגייסת. שמשון התחליה עם מ"כים שלא חזרו לחטיבות החי"ר, מספרם היה קטן מפלוגה שאיכלסה וילה אחת בג'בליה. האקדחים שסופקו להם הגעיו מענף טרור בקצח"ר.
מדובר על עשרות אקדחים ולא מאות כך שלא היה צורך לאסוף אקדחים.
אגב לא זוכר אנשי קבע עם אף אן צה"לי. למה שיהיו להם אקדחים ביחידה אם הם לא התעסקו בלוט"ר?
אצלנו ביחידה היו אקדחים מאד ספציפים ואקדחי הלוט"ר שהיו שייכים לענף יחד עם הרכבים. בהתחלה דוג' 500 שנראה דומה לתנובה (שנשרף בכוננות בבקעה) ואחר כך ריאו אפור שנראה כמו משאית קרור.
זה מה שידוע לי. יתכן שאספו אין לי מושג למה.
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "ההכשרה של יחידות עלית. התוכנית נועדהה לפיקוד עלית."
מעניין ש-90% מהאשכול מדבר על הסממנים החיצוניים - הנשק, הסיכה, הכנפ"צ וצבע הכומתה, וכן קצת על ההכשרה האישית וקורס לוט"ר.
אף אחד (גם אני) לא שאל את השאלות המהותיות של התכנית עצמה וכל הסיבה לה:
- אילו תכנים יועברו בתכנית האקדמית שיפתחו את המשתתפים למצביאים מצויינים, ובעיקר יפתחו חשיבה צבאית מקצועית? מי יודע להעביר תכנים כאלו ובעיקר לחנך את החניכים לחשוב עבור עצמם ולהיות גמישים ולא דוגמטיים?
- האם יהיה חיבור של התיאוריה לפרקטיקה? יש להבין את המהלכים הצבאיים של רומל ויש ליישם אותם בשטח במדינת ישראל וגבולותיה, תוך כדי אלתור תכנון וניהול בני אדם בתפקידים שונים. יש אנשים שמעולים בתאוריה אבל לא יודעים להחליף גלגל ברכב או לתכנן הגנת מחנה או להוביל מסגרות או לנהל לוגיסטיקה.
- כישורי ניהול, פיקוד ויחסי אנוש - כפי שאמרו צה"ל הוא צבא עם מרקם אנושי מעניין וצריך לדעת לגרום לאנשים לעשות דברים, כולל התנהלות מול מפקדים בכירים שלא תמיד באותו הראש.
- אני אישית לא הייתי רוצה להזניח תכנים של ציונות, יהדות, אהבת הארץ ותחושת שליחות, אבל קשה לי להסכים עם הגישה הצה"לית בשנים האחרונות שהיא פרוגרסיבית ודוחפת פוליטיקה של זהויות ובשם מוסריות מזוייפת ממסמסת את האמונה בצידקת הדרך.
בסופו של יום אם יש לנו דרג קצינים מצויין ואפילו כמה שיתגלו כגאון טקטי / אסטרטגי, איך מונעים מהמערכת שמלאה בהתנהלות בינונית ושבלונית למעוך אותם ולפלוט אותם החוצה?
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 06-02-2025 בשעה 17:26.
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "מעניין ש-90% מהאשכול מדבר על..."
לגבי התוכנית עצמה: היות וכבר כ-25 שנה יש את המלט"ק, הגיוני שייקחו את ההכשרה האקדמית והמקצועית משם ומקורסים קיימים למ"כים וקצינים. כמה זה יעיל? אפשר לשאול בוגרי מלט"ק בכירים כמה ההכשרה שם רלוונטית בתפקיד מ"פ ולתפקידים בכירים יותר.
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "מעניין ש-90% מהאשכול מדבר על..."
כבר מהרגע הראשון באיתור המלש"בים מחפשים את האופי המתאים לפיקוד קרי, דעתנים בעלי כישורי מנהיגות. המלש"ב עובר שני גיבושים, אחד סיירות והשני של התוכנית בה מופעלים תרגילי מנהיגות ומי שמתאים נבחר.
המסלול יחודי לתוכנית ומופרד מהכשרת החיילים במתקן, בא"ח גולני ובית הספר לקומנדו.
ההכשרות צפופות ואינטנסיביות ברמת קושי גבוהה ושמות דגש על פיקוד כבר בשלב הטירונות.
הלימודים באקדמיה הינם דו חוגיים, אחד חובה והשני לבחירה. החובה הינו בנושא צבאי ביטחוני והמזה"ת ונתפר לתוכנית במיוחד והשני בחירה בין ניהול, מדעי המדינה, המזה"ת מורחב והייטק.
בין הסימסטרים ובתוכם חיילי התוכנית יעברו הכשרות חיליות בכל חילות השדה ופעילות מבצעית במשך שנה ושמונה חודשים. בתום התקופה יצאו לקק"ץ והשלמה חילית בחיל שנבחרו לשרת בו בתפקידים הראשונים של התוכנית. שני תפקידי מ"מ הראשון עם טירונים ושני תפקידי מ"פ.
לתוכנית אין צורך לחבר בין התאוריה לפרקטיקה התאוריה והפרקטיקה הם התוכנית עצמה.
נכון להיום הקצאות אפס בצה"ל יכנסו מ"מ לתפקיד אחרי שנה ושמונה חודשים. והתוכנית תכניס מ"מ לאחר שלוש שנים וארבעה חודשים אחרי שלמד והתנסה בכל יחידות השדה, סיוע אווירי, הפעלת מודיעין ואיסוף קרבי. לפי האנלוגיה שלך זה לא החלפת גלגל זה אוברול מנוע שלם.
לנערים שבוחרים בתוכנית יש סל ערכים גדול ביהדות ציונות ובעיקר שליחות. נדיר למצוא נערים שחותמים ארבע שנים מראש ביחידות השדה.
מה הכוונה במוסריות מזוייפת ואיך היא ממסמסת את האמונה בצידקת הדרך? הדרך של מי? שלך? של היהדות? של הציונות?
כִּי תֵצֵא מַחֲנֶה עַל אֹיְבֶיךָ וְנִשְׁמַרְתָּ מִכֹּל דָּבָר רָע. דברים כג י
המערכת עצמה יזמה את התוכנית. והתוכנית תשמור ותשמר את יעודה קרי פיקוד מעולה ובעיקר אחר.
ציטוט:
אף אחד (גם אני) לא שאל את השאלות המהותיות של התכנית עצמה וכל הסיבה לה
אם צה"ל הוא יחידה, פורום באינטרנט מקביל למועדון של מילואימניקים ואנשי קבע וותיקים. חלק מהזמן מדברים על "שאלות מהותיות"- ובהחלט תשמע שם תובנות תקפות- וחלק מהזמן יידברו מי שירת איפה, מי קיבל איזה נשק מתי, ואיזה דגם של מג"ח יותר טוב מאיזו מרכבה.
היות והתוכנית מתיימרת לשפר את הפיקוד בצה"ל, היה מתבקש שיציגו אותה בפורום מתאים- למשל, ב-"מערכות". יכול להיות ויכוח מעניין. להבנתי, זה לא נעשה.
ואם כבר מדברים על זוטות- כנפיים עשויות משורשים, זו בחירה מוזרה ביותר. הייתי הולך על ינשוף- שילוב של קטלניות וחוכמה.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 08-02-2025 בשעה 18:20.
התוכנית נקראה על שם ארז גרשטיין והסמל בנוי סביב העץ.
בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE]אף אחד (גם אני) לא שאל..."
ובעיקר על בסיס עברו, מתוך ויקיפדיה.
"באוגוסט 1985 בעקבות קול קורא של מח"ט גולני צבי פולג, חזר לשירות בקבע ופיקד על פלוגה בגולני בגדוד 12. בתפקידו זה שקד על העלאת רמת החיילות והכושר הגופני והפך את הפלוגה לאחת מהטובות בחטיבה."
"מי שלא רוצה לנצח לא חייב להשתתף." ארז גרשטיין.
אתה מאמין שזו גחמה של איש אחד? של טירונים שאין להם מושג? לאיזה פורום כדאי להעלות דיון על הקמת יחידה, תוכנית או תכנים של קורסי פיקוד?
היום קק"צ נמשך 8 חודשים, בזמני חשבתי ש6 חודשים זה יותר מידי ובחטיבה לא התייחסו לתוצאות אלא קיבלו חזרה את מי שכבר נבחר לחזור מראש. אפילו כאלה שהתקשו במבחני ההתאמה הצה"ליים.
רק אני חושב על כמה תקציב, זמן, משאבים וציוד הולכים על הדבר הזה? במקום להשקיע את אותה כמות בחטיבות החיר של צה"ל? במקום שלכל לוחם בגדוד חיר יהיה אמר"ל, ציין, קרמי קל במקום הקרמי הכבד המזעזע שהם משתמשים בו? לא?
אני חושב שהבהרתי למה אני חושב שהתכנית הזאת גרועה בעיני.
ההכשרה לוקה ובחלקה לא רלוונטית והתוצר, גם בתרחיש הטוב ביותר, הוא משהו שאני חושב שאינו ראוי בצה"ל.
עכשיו תבוא לי עם הדמגוגיה שהפגנת לאורך האשכול של"פיקוד טוב זה לא ראוי בצה"ל?" אז לא, פיקוד טוב ראוי מאוד וחסר מאוד בצה"ל, אבל התכנית הזאת לא בנויה ליצר מפקדים טובים יותר.
האם מסו"ל צריך להיות בעל הסמכת לוחם קומנדו או שאפשר למצוא לו דברים רלוונטים יותר לעשות במהלך השנה וחצי האלה? האם חשוב יותר שהוא ידע על הפלנקס הסלווקי וחימושו או איך זה להיות דחפ"ז ומפקד זוטר?
באידיאל וודאי שהייתי רוצה מפקד שלם שמכיר את שני העולמות. חווה את כל יחידות צבא היבשה אבל התמקצע בשלו. היה חפ"ש ומפקד זוטר אבל גם יודע להצביע על הבדלי התפיסות בן לידל הארט וקלאוזוביץ ואפילו איך ליישם אותם ברמתו.
אבל אם נגזר עלינו לבחור, הבחירה בעיני ברורה.
אני מגיע ממקום שלא היה קיים בו מסלול ישיר לקצונה אבל פגשתי כמה כאלה בתותחנים, קשר ומאוחר יותר בשריון. לא פגשתי אדם אחד, כולל אגב אנשים אשר עשו את המסלול, שהיה להם דברים חיובים להגיד על כך.
זה עוד לפני שפירקנו את הנושא מזוית בניין הכוח של צה"ל, שהוא לכאורה המניע העיקרי פה.
שירתי בצנחנים, ככה שלא היה חסר לי לא ציוד ובטח שלא מפקדים טובים, אבל אני מדבר בשם כל חטיבות החיר.
נערך לאחרונה ע"י Airborne Coffee בתאריך 07-02-2025 בשעה 20:06.
בתגובה להודעה מספר 107 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "מחזור א' התמיין ליחידות, 80% לחטיבות החי"ר 20% לשריון והנדסה."
בתכנית כזו אליטיסטית שכל טהרתה היא ווסאח של קומנדו, די צפוי שהרוב המוחלט ילך לחטיבות חי"ר.
רצוי ומתבקש להקים מגמה נפרדת בתוכנית הזו שטהרתה תהיה יותר על "נעליים שחורות" ומיועד לאנשי חילות היבשה (שריון, תותחנים וכו'). שם ילמדו פחות קומנדו ויותר תכנים עם דגש על פיקוד בשדה קרב גדול ומשולב.
נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 14-02-2025 בשעה 15:25.
בתגובה להודעה מספר 107 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "מחזור א' התמיין ליחידות, 80% לחטיבות החי"ר 20% לשריון והנדסה."
קצת תמוה שתכנית שמכשירה קצינים לצבא היבשה משבצת קצינים באופן מובהק לחי"ר ומיעוט כמעט זניח למערכים האחרים (אגב, רק שריון והנדסה, בלי תותחנים?), לא באופן יחסי לפי גודל החיילות וגם לא לפי צורך, כאשר לכאורה התותחנים וההנדסה נדרשים יותר לפיקוד איכותי בגלל בעיות תדמית.
מעניין מה הסיבה. האם זה מצד המערכים עצמם ואם כן אז למה (הכשרה לא רלוונטית כאמור?) או שזה מצד התכנית שרוצים לייצר הילה שמקושרת יותר לחי"ר מאשר לחיילות האחרים.
"בוא נלך להציק לשפן"
השועל שאל : "איך נציק לו?"
האריה ענה לו : "בוא נלך אליו נדפוק בדלת. אם הוא יהיה בלי כובע ניתן לו כאפה ונשאל למה אין לך כובע? ואם הוא יפתח עם כובע ניתן לו כאפה ונשאל למה יש לך כובע?!"
האריה והשועל הלכו לבית של השפן, דפקו על הדלת.
השפן פתח את הדלת ואין לא כובע.
האריה הביא לו כאפה ואמר: "למה אין לך כובע
האריה והשועל הלכו משם שמחים.
כעבור כמה ימים האריה אומר לשועל : "בוא נלך שוב להציק לשפן"
השועל אומר לו : "אבל הוא כבר לא יפתח בלי כובע"
האריה אומר לו : "בוא נעשה משהו כזה נלך לשפן נבקש סיגרייה, אם הוא יביא סיגרייה עם פילטר נשאל אותו למה עם פילטר ונביא לו כאפה ואם הוא יביא סיגרייה בלי פילטר נשאל אותו למה בלי פילטר וניתן לו כאפה"
אז האריה והשועל הולכים לשפן.
האריה דופק על הדלת "
השפן פותח את הדלת.
השועל אומר : "שפן שפן תביא סיגרייה"
השפן שואל : "עם פילטר או בלי פילטר?"
האריה והשועל מסתכלים אחד על השני ואז האריה נותן לשפן כאפה ושואל אותו : "למה אתה בלי כובע
בתגובה להודעה מספר 113 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "תנוח דעתך, שלב ב' יהיו להנדסה שריון ותותחנים כחצי מהתוכנית."
של צבא היבשה מאלתרת בתנועה את המסלול שלה.
הרעיון בהחלט מקובל עלי רק נראה איך זה יתפוס בצבא.
בחת"ם המציאו תוכנית בשם מטאור שמספר המסיימים בה נמוך, ואיך נאמר בעדינות, המגדי"ם בייחוד במערך הקני לא ששים לקבל את מתי המעט מהמטאוריטים שסיימו בה"ד 1 ואת יסוד .(השלמת חת"ם) לשורותיהם.
דרך אגב מפקד תוכנית ארז הוא סא"ל אלחי מהתותחנים שתפקידו הקודם היה רע"נ פיקוד בחיל.
לסיכום אני מניח שרק בעוד 5-6שנים נראה אם יש תוחלת לתוכנית ארז.
בתגובה להודעה מספר 118 שנכתבה על ידי טלמוס שמתחילה ב "בקיצור התוכנית שרוצה להיות קורס חובלים"
ממש לא מאלתרת את דרכה בתנועה.
יש מערך ידוע של משימות שעל החניכים למלא עד לתפקיד הראשון.
כרגע השמת החיילים של מחזור א' התבצעה על ידי ביקוש.
למחזור ב' הגיעו משריון, חת"ם והנדסה מצטיינים שהחילות גיסו בעצמם.
לכל חינוך ולמידה יש תוחלת קרי חניך שעבר את המסלול הוא בוגר ומשכיל יותר ממסיים קק"ץ.
אם במחזור הראשון מתמיינים מלשבי"ם ובמחזור ב' מקוששים מצטיינים מחת"ם חש"ן והנדסה?
ולמה קצין שריון או חת"ם צריך להיות לוחם קומנדו?
ומה עם הכשרה של קמ"ט או קורס מפקדים/סמפי"ק לאלו שמיועדים לתותחנים?.
בקיצור לטעמי התוכנית עדיין לא "אפויה" עד הסוף ולכן נאלצים לאלתר ( שזה בסדר) עד שאני מקווה שימצאו את שביל הזהב.