23-10-2024, 18:41
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיורניק
כמה תהיות בנושא, בלי סדר מסויים:
א. האם השטפון הוא בגילוי רשתות הריגול וגיוס הפעילים, או רק בפרסום? אני יוצא מהנחה שהאיראנים ואחרים מנהלים פה רשתות ריגול כבר שנים, כמו שאנחנו עושים במדינות אחרות. זה על השב"כ להחליט איך ומתי ונגד מי לפעול, ובאיזו צורה אז עצם הפרסום בתקשורת לא אומר שרק עכשיו גילינו אותם.
.
|
בחלק מהמקרים היה זמן בין המעצר לפרסום, אבל גם המעצר היה יחסית לאחרונה. אולי מודיעין שהושג בלחימה בעזה/לבנון השלים לשב"כ פאזל שעזר לעלות על החוליות או חלקן. לפחות לגבי אחת החוליות (נראה לי זאת מביר צפצפא) נאמר שהוחלט לבצע את המעצר כשהם עמדו להוציא לפועל פיגוע. כנראה שעקבו אחריהם כמה זמן לפני כדי לאסוף מודיעין מצידנו על מי שמפעיל אותם.
ציטוט:
ב. חוקים על בגידה בזמן מלחמה כבר יש. גם בוגדים כבר היו, וכנראה גם יהיו. לא חושב שלמישהו מהם נעשה המקסימום המותר בחוק. המקרים הכי חריפים שאני מכיר או שפורסמו בפומבי הם המעצר הסודי של "האסיר X" וההתעללות עד להוצאת הודאה בעינויים בחשוד בהצתה בדומא.
\
|
המקסימום המותר בחוק הוא עונש מוות, אז אלא אם ביצעו הוצאה להורג סודית, לא חושב שהמקסימום ניתן. מצד שני, עצם המאסר של אסיר X היה אסור בפרסום, אז אולי זה לא לגמרי מופרך.
ציטוט:
ג. מה ההגדרה של מרגל ומתי צריך לפעול נגדו? סתם לדוגמה עזמי בשארה - מרגל בזמן מלחמה או לא? האם הוא פעל בחשאי או הצהיר בגלוי שהוא תומך באויב ואז פעל למענו? מה נעשה לו למרות שהזהירו מפניו במשך שנים?
כנ"ל תומכי אויב אחרים או אפילו תומכי מדינות "ידידותיות" שמעבירים להם מידע ואפילו מסכלים פעולות ע"י חשיפתן, כמו למשל התכניות לתקיפה באיראן. מה צריך להיות העונש על כך ומי יבצע אותו (הרי בכירים במערכת הבטחון "אשמים" בכל הנ"ל והם אלו שאחראים על הטיפול במרגלים)
|
האמריקאים מרגלים אחרינו, הם גם לא מכחישים את זה. אני לא יודע אם יפעלו נגד סוכן מטעמם גם אם יתגלה. הם אפילו הודו בפה מלא ששר הבטחון תכנן נסיעה להיפגש עם בכירי ממשל בלי לשאול את ממשלת ישראל, ולפניו שר בקבינט.
ציטוט:
ד. ולסיום - כל מי שמתרעם על הדלפות מהאמריקאים לאיראן ועל מינוי יועצת ממוצא איראני, שרק ייזכר באחד יונתן פולרד ויבין איך האמריקאים רואים אותנו.
|
יש לך ספק שזאת לא הייתה הדלפה של עשב שוטה, אלא פעולה מכוונת של מחלקת המדינה?