לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-10-2024, 09:44
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
מידע השיטפון בגילוי חוליות בוגדים ומרגלים לטובת אירן

יכול להיות שאנו רואים רק "קצה הקרחון" בעשרות חוליות שתמורת בצע הכסף מוכנים למכור את נשמתם לשטן. לדעתי צריך לחוקק דחוף חוקים לאנשים כאלה אשר מתפתים בעבור "חופן דולרים" לבגוד בזמן מלחמה. אולי זה ירתיע במשהו.

נ.ב.
גם אני קבלתי הצעה מאוד מפתה, אך מוכן לספר רק בפרטי.

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-10-2024, 12:49
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "השיטפון בגילוי חוליות בוגדים ומרגלים לטובת אירן"

כמה תהיות בנושא, בלי סדר מסויים:

א. האם השטפון הוא בגילוי רשתות הריגול וגיוס הפעילים, או רק בפרסום? אני יוצא מהנחה שהאיראנים ואחרים מנהלים פה רשתות ריגול כבר שנים, כמו שאנחנו עושים במדינות אחרות. זה על השב"כ להחליט איך ומתי ונגד מי לפעול, ובאיזו צורה אז עצם הפרסום בתקשורת לא אומר שרק עכשיו גילינו אותם.

ב. חוקים על בגידה בזמן מלחמה כבר יש. גם בוגדים כבר היו, וכנראה גם יהיו. לא חושב שלמישהו מהם נעשה המקסימום המותר בחוק. המקרים הכי חריפים שאני מכיר או שפורסמו בפומבי הם המעצר הסודי של "האסיר X" וההתעללות עד להוצאת הודאה בעינויים בחשוד בהצתה בדומא.

ג. מה ההגדרה של מרגל ומתי צריך לפעול נגדו? סתם לדוגמה עזמי בשארה - מרגל בזמן מלחמה או לא? האם הוא פעל בחשאי או הצהיר בגלוי שהוא תומך באויב ואז פעל למענו? מה נעשה לו למרות שהזהירו מפניו במשך שנים?
כנ"ל תומכי אויב אחרים או אפילו תומכי מדינות "ידידותיות" שמעבירים להם מידע ואפילו מסכלים פעולות ע"י חשיפתן, כמו למשל התכניות לתקיפה באיראן. מה צריך להיות העונש על כך ומי יבצע אותו (הרי בכירים במערכת הבטחון "אשמים" בכל הנ"ל והם אלו שאחראים על הטיפול במרגלים)

ד. ולסיום - כל מי שמתרעם על הדלפות מהאמריקאים לאיראן ועל מינוי יועצת ממוצא איראני, שרק ייזכר באחד יונתן פולרד ויבין איך האמריקאים רואים אותנו.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

ישן 23-10-2024, 18:41
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "כמה תהיות בנושא, בלי סדר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיורניק

א. האם השטפון הוא בגילוי רשתות הריגול וגיוס הפעילים, או רק בפרסום? אני יוצא מהנחה שהאיראנים ואחרים מנהלים פה רשתות ריגול כבר שנים, כמו שאנחנו עושים במדינות אחרות. זה על השב"כ להחליט איך ומתי ונגד מי לפעול, ובאיזו צורה אז עצם הפרסום בתקשורת לא אומר שרק עכשיו גילינו אותם.
.

בחלק מהמקרים היה זמן בין המעצר לפרסום, אבל גם המעצר היה יחסית לאחרונה. אולי מודיעין שהושג בלחימה בעזה/לבנון השלים לשב"כ פאזל שעזר לעלות על החוליות או חלקן. לפחות לגבי אחת החוליות (נראה לי זאת מביר צפצפא) נאמר שהוחלט לבצע את המעצר כשהם עמדו להוציא לפועל פיגוע. כנראה שעקבו אחריהם כמה זמן לפני כדי לאסוף מודיעין מצידנו על מי שמפעיל אותם.

ציטוט:

ב. חוקים על בגידה בזמן מלחמה כבר יש. גם בוגדים כבר היו, וכנראה גם יהיו. לא חושב שלמישהו מהם נעשה המקסימום המותר בחוק. המקרים הכי חריפים שאני מכיר או שפורסמו בפומבי הם המעצר הסודי של "האסיר X" וההתעללות עד להוצאת הודאה בעינויים בחשוד בהצתה בדומא.

\

המקסימום המותר בחוק הוא עונש מוות, אז אלא אם ביצעו הוצאה להורג סודית, לא חושב שהמקסימום ניתן. מצד שני, עצם המאסר של אסיר X היה אסור בפרסום, אז אולי זה לא לגמרי מופרך.

ציטוט:
ג. מה ההגדרה של מרגל ומתי צריך לפעול נגדו? סתם לדוגמה עזמי בשארה - מרגל בזמן מלחמה או לא? האם הוא פעל בחשאי או הצהיר בגלוי שהוא תומך באויב ואז פעל למענו? מה נעשה לו למרות שהזהירו מפניו במשך שנים?
כנ"ל תומכי אויב אחרים או אפילו תומכי מדינות "ידידותיות" שמעבירים להם מידע ואפילו מסכלים פעולות ע"י חשיפתן, כמו למשל התכניות לתקיפה באיראן. מה צריך להיות העונש על כך ומי יבצע אותו (הרי בכירים במערכת הבטחון "אשמים" בכל הנ"ל והם אלו שאחראים על הטיפול במרגלים)

האמריקאים מרגלים אחרינו, הם גם לא מכחישים את זה. אני לא יודע אם יפעלו נגד סוכן מטעמם גם אם יתגלה. הם אפילו הודו בפה מלא ששר הבטחון תכנן נסיעה להיפגש עם בכירי ממשל בלי לשאול את ממשלת ישראל, ולפניו שר בקבינט.

ציטוט:

ד. ולסיום - כל מי שמתרעם על הדלפות מהאמריקאים לאיראן ועל מינוי יועצת ממוצא איראני, שרק ייזכר באחד יונתן פולרד ויבין איך האמריקאים רואים אותנו.

יש לך ספק שזאת לא הייתה הדלפה של עשב שוטה, אלא פעולה מכוונת של מחלקת המדינה?

ישן 01-11-2024, 12:33
צלמית המשתמש של helpy4
  משתמש זכר helpy4 helpy4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.11
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "עצם העובדה שלא מעמידים אותם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Duke of Judea
עצם העובדה שלא מעמידים אותם באימה מול חומת מפגע וגומרים אותם עם כיתת יורים, זו תעודת עניות למדינה.

בכל ספרי הריגול על מרגלים שנתפסו בישראל רואים שהענישה מגוחכת
שנתיים שלוש מקסימום 7 ואחרי התנהגות טובה ניכוי שליש
ולא עוד אלא שיש מרגל אחד שנתפס ואחרי השיחרור מהכלא הוא הוחזר לצבא ושרת כקצין (זאב אבני אם אינני טועה)

מכאן ועד לכיתת יורים המרחק גדול

ולפי המשימות שנתנו האיראנים אני מניח שלא היתה כוונה אופרטיבית אלא פשוט רצו שנתבלבל ממש כמו עכשיו . שנרגיש חדירים.
משימה כמו פיזור מסמרים וציורי גרפיטי באה רק בכדי לברר אם הסוכן רציני ובעל אומץ (או טיפשות) אני מניח שהאיראנים לא מטומטמים ויודעים היכן גר מדען ראשי
הם לא צריכים חוזר בשאלה מבני ברק שיספר להם היכן הוא גר

הר שכולו עכבר
ישן 24-10-2024, 08:46
צלמית המשתמש של האזרח

למה חברים לא יכולים להשאר בכותרת של האשכול...??
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי etio40 שמתחילה ב "המקרה החמור ביותר לא נחשף רשמית מעולם..."

למה צריך להביא מקרים ונושאים אחרים, אשר בכלל לא שייכים לנושא. פשוט אתם סוטים מהנושא העיקרי.
הרי אף אחד לא עוצר לפתוח אשכול אחר ולכתוב על מה שאתם חושבים.
הכוונה היא אליך וגם ל"סיורניק". בבקשה אם אין מה לכתוב, אז באמת לא חייבים.

בברכת חג שמח לכל בית .

נ.ב.
קחו בבקשה בחשבון מה שאתם כותבים כאן ומפרסמים צילומים בתוך כמה דקות הכל מתפרסם אצל "הרעים" והם לא "חובבי ציון"...

ישן 24-10-2024, 19:52
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "השיטפון בגילוי חוליות בוגדים ומרגלים לטובת אירן"

אני משער שהשיטפון האמיתי הוא לא בחשיפה אלא בפרסום; בגלל המלחמה הגלויה נגד איראן יש ענין לפרסם מקרים שבעבר היו נסגרים בשקט (חלק מהמקרים הם גם נסיונות חובבניים עד כדי גיחוך). אפשרות אחרת היא שמאז המלחמה האיראנים משקיעים מאמץ גדול בנסיונות לגייס כאן - הרבה מעבר למה שהיה בעבר, כך שהם מוותרים על איכות וחשאיות הגיוסים בתקווה שהכמות תפצה על כך, והתוצאה היא הרבה יותר תפיסות. ושוב - גם במקרה כזה יש ענין גדול יותר מבעבר לפרסם, גם כדי להגביר את המודעות בקרב מי שעלולים להפוך לסוכנים משוטים וגם כדי להרתיע כאלה שיודעים שמציעים להם לבגוד אבל חושבים שלא ייתפסו.

לגבי ענישה, צריך בהחלט להעמיד לדין ולהעניש לפי החוק, אבל לא כדאי להשלות את עצמנו שהחמרת הענישה, כשלעצמה, תעצור את התופעה; אני לא מאמין שיש מי שיגיד לעצמו "מציעים לי עשרים אלף דולר בשביל פעולה, אם יש עונש מוות אז זה לא שווה לי אבל עשרים וחמש שנים בכלא - יאללה, בכיף". כמו כמעט בכל תחום אחר של פשיעה, מידת הוודאות בענישה חשובה להרתעה הרבה יותר מאשר חומרת העונש.

באופן כללי, ישראל מעולם לא הפגינה קשיחות בהתמודדות עם מרגלים. שני מקרי הריגול למען מדינות זרות החמורים ביותר שהתפרסמו - ישראל בר ומרקוס קלינגברג - הסתיימו בגזרי דין של חמש עשרה ועשרים שנה, כאשר במקרה של קלינגברג הוא זכה לשחרור מוקדם בעקבות קמפיין שבין המשתתפים בו היה ראש שב"כ לשעבר (כאילו מפכ"ל לשעבר היה פועל למען שחרור לראש משפחת פשע).
ישן 25-10-2024, 07:24
צלמית המשתמש של האזרח

תודה, כתבת יפה.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "אני משער שהשיטפון האמיתי הוא..."

לדעתי העונשים יחסית קלים אצלנו (לא בדומה לארה"ב-ראה פולרד) הם שהקברניטים שלנו "התביישו" ורצו להסתיר מעם ישראל את הפרשיות שלא מכבדות אותנו ועדיף להעלים אותן.
הנה עוד פרשיה חדשה המתפרסמת היום ומוזרה מאוד מצ"ב:
https://2024-uploaded.fresh.co.il/2...5/95824187.docx

ישן 31-10-2024, 23:31
  Eretz_ahavati Eretz_ahavati אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.12
רעיון יצירתי

בהשראת פעולת המוסד היצירתית עם הפיג'רים, השב"כ לעניות דעתי יכול וצריך להוביל קמפיין יצירתי באמצעות כלי התקשורת שיקרא לתושבי ישראל, לנצל את ההזדמנות, לדווחו לשב"כ על פניות מטעם אירן, כשעל כל פנייה מאומתת האזרח יקבל מייד 5000 שקלים עבור הדיווח. באופן הזה מצליחים בשני דברים. ההצלחה הראשונה היא בזכות עצירה מיידית של פעילות חתרנית, חבלנית, מרגלת עויינת, גם אם רק בנניח ב 50 אחוז הצלחה. ההצלחה השנייה היא שהשב"כ יכול להונות את אנשי הריגול של אירן ואולי אפילו להעביר אותם לצד ישראל. בכל מצב, יש גם סיכוי שהאירניים יחליטו להפסיק להשתמש בשיטה הזאת כי הם יבינו שמטרילים אותם. הזדמנות נוספת היא שאלו שפנו אליהם יהפכו לסלבריטים בעיר שלהם ובתקווה שיקבלו תמיכה מקומית אם הם דרושים לתמיכה שכזאת. במקביל הפרסומות גם יסבירו שמסירת מידע לאויב בזמן מלחמה משמעה מאסר של 20 שנה. יאללה כרישים, אם אתם לא תממנו, יהיה מיליונר מקומי שיסכים לממן את זה.
,
ישן 04-11-2024, 11:10
צלמית המשתמש של helpy4

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "כל הכבוד לאירנים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי האזרח
הם היחידים אשר הצליחו לגייס חרדי, מה שמדינה ישראל לא מצליחה...

אתה מזכיר לי ילד שרואה מסוק ואומר אבא הנה מטוס
זה שהוא עם חולצה לבנה והמקור שלו הוא במושב בית חלקיה
זה עדיין לא אומר שהוא חרדי
ואדרבא
ההתנהגות שלו מעידה כאלף עדים שהוא לא חרדי

כותב לך אדם שגר בתוך אוכלוסיה חרדית
והבחור הזה הוא במקסימום חוזר בשאלה
(אין לי מושג אם היתה לו בכלל שאלה או שהוא חיפש שאלה כתירוץ לברוח)

לקבל SMS ולפעול זה כבר מוכיח לך שהוא לא חרדי
לחרדים יש במקסימום טלפון טיפש נוקיה סי2

הוא לא יכול לקבל הודעות

אבל מה לא עושים בכדי להתנגח בחרדים
אם אפשר להדביק להם עוד מדבקות , אז למה לא

זאת הסתה על מלא

גם הנאצים הדביקו כל קושי ומחלה ליהודים
ישן 05-11-2024, 13:00
צלמית המשתמש של helpy4

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "החרדים הרוויחו די ביושר את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
החרדים הרוויחו די ביושר את הכעס הציבורי כלפיהם, ומבחינתי כל פעם לנפנף בפעילות של זק"א ובכמה ימים של תרומות דם וסולידריות בתחילת המלחמה זה לעג לרש. אבל מכאן כבר חלקלקה הדרך לדיון שלא מכבד את המקום הזה אז אולי תבין שהזעם כלפיהם לא מגיע משום מקום - בטח ובטח כשזה מגיע מתוך אוכלוסיית משרתי המילואים.

אתה מתלהם ומכפיש מגזר שלם, אתה אולי מבין בצילום וכלי נשק אבל אין לך לדעתי מושג קלוש על חרדים ועולמם ושאיפותיהם. (הייתי אומר אנטי-חרדי או אנטי דתי אבל נעזוב את זה)
רמז: באף נקודה בספרות או ביהדות לא תמצא דבר שכזה
לפעול טכנית נגד עמם??
זה יכול רק חילוני או מי שבדרך לשם לבצע
בטח לא חרדי ירא שמיים
חרדי על מלא לא יעשה כזאת שטות. נקודה

ולחרדים שיש סמרטפון לא הייתי קורא חרדים
לחרדים יש נטיה "מוןזרה" לשמוע ולהקשיב לגדולי התורה
ויש הוראה לא להשתמש בסמרטפון
ישן 05-11-2024, 15:51
צלמית המשתמש של האזרח

סליחה....
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "[QUOTE=סירפד]החרדים הרוויחו..."

א. האם אתה היית בצבא ושרתת כל התקופה?
ב. האם באמת "התקלקלת" ועזבת את הדת?
ג. ביחידה שלי יש גם "חרדים" אבל מעט מדי.
ד. אולי תסביר ל"אזרח פשוט" למה כאשר בחור ישיבה מחליט להתגייס, משפחתו וחבריו "מוחקים" אותו והוריו יושבים עליו "שבעה" כאילו התנצר.
ה. ולבסוף, תראה כמה כספים המדינה מעבירה לחרדים שלא עובדים, תראה "נטורי קרטא" או "מוסדות אהרון" שלא לוקחים שקל מהמדינה ומסתדרים לבד. בדומה לכל הקהילות היושבות בגולה ושם כולם גם לומדים, גם עובדים ולא מקבלים תמיכה מהממשלה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:21

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר