שלום לכולם.
ובכן, אין הפתעות. אני ממשיך עם טנקים
האמת, אחרי שרמן רציתי לעשות כמה דברים קלים ומהירים
וכבר הדפסתי TIE Interceptor מבית UHU02 ... אבל דגם זה חיכה כל כך הרבה זמן!
אז החלטתי לחזור לפרויקט שלי כדי לבנות 6 פנצרים עיקריים גרמניים של מלחמת העולם השנייה, מ-I
עד IV. כבר הישלמתי II מ Halinski ו- III מ GPM ועדיו פנצר I
יש לי AUSF. F מ WAK, אבל הוא לא היה המיינסטרימי ורק כמה נבנו. Ausf A היו כמה דגמים פשוטים וישנים.
אבל Orlik פרסם ב-2014 דגם חדיש עם פירוט פנימי מלא ועל זה הלכתי
Pzkpfw A הייה טנק ראשון בשורה חדשה של קונספט לוחמה משוריינת. הם היו מאוד קלים וצוידו עם מקלעים בלבד, אבל התאימו לתמיכה בחי"ר.
אפשר לקרוא את כל המידע על הטנק כאן
דגם מאורליק מתוכנן היטב ויש לו פירוט פנימי מלא ומעניין. אז זה נחיתה רכה אחרי שרמן.
על הספר - חלקים מסוימים מודפסים דו צדדית וזה פלוס!
דגם מפורט ברמה טובה, לא שרמן אבל בסדר
זחלים אעשה מהספר. בדקתי ערכת לייזר , אבל היא פשוטה ולא שווה את ההתעסקות.
אשתמש באותם כלים כמו קודם.
עדיין יש צבעי מים, אבל הזמנתי גם Tamiya אקריליק XF-59 עבור חלקים חיצוניים
נערך לאחרונה ע"י tigorek בתאריך 25-04-2022 בשעה 22:49.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tigorek שמתחילה ב "Pzkpfw. I Ausf. A, Orlik, 1:25"
התחלתי בצורה יוצאת דופן לפי מספרים והוראות ולא מזחלים
הם פשוטים, רק 3 חלקים כל זחל, אז אני לא חושב שאתקע עליהם בשלב מאוחר יותר.
קודם כל מסגרת כוח של תובה.
אם רוצים שמעטפת פנימית וחיצונית יתיישרו בצורה מושלמת, צריך
להרכיב את המסגרת בזהירות ובדייקנות רבה. וזה מתחיל מהדבקה על קרטון נכון 0.5 וחיתוך בדיוק לפי קווים.
תחילה מחוברים חלקים K1 ו-K2 ולאחר מכן לפי הסדר
דילגתי על חלק K6, כי הקימור שלו יצא מעיקול המסגרת מלפנים והחלטתי להדביק אותו מאוחר יותר עם מעטפת פנימית.
המסגרת מוכנה
נערך לאחרונה ע"י tigorek בתאריך 25-04-2022 בשעה 22:52.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tigorek שמתחילה ב "Pzkpfw. I Ausf. A, Orlik, 1:25"
באופן טבעי שלב הבא זה מעטפת פנימית
מיושרת בצורה נכונה, וזה אומר שלא טעיתי בהרכבת מסגרת
הבעיה היחידה הייתה עם חלקים K6 - הצורה לא נכונה והייתי צריך להתאים אותה לקימור ובהתאם גם חלק פנימי של מעטפת. ואז הדבקתי למסגרת הכל ביחד
נערך לאחרונה ע"י tigorek בתאריך 25-04-2022 בשעה 22:34.
מוטות מתח. שניים בתא לחימה ואחד בתא המנוע
גלגלתי צינורות ארוכים בקוטר קטן בעזרת מברשת רטובה.
פשוט עוברים איתה על חלקים ומגלגלים על ציר מתאים. כך יהיו פחות שבירות
רק להזכיר - מתכנן נותן אפשרות לעשות את המוטות מחוט נחושת/בדיל
למרות שהרכבתי את מבנה התובה נכון וגם מעטפת פנימית נכנסה בדיוק, להפתעתי שניים מתוך שלושה מוטות היו קצרים מדי
שימו לב שמוט תא המנוע שוכב על הצד. זה לא ברור משרטוטים
שגיאות:
חלק 37 קצר מדי. הארכתי אותו עם תוספת קרטון של 0.5 מ"מ בחלק 36
חלק 40-41 קצר מדי. הארכתי אותו עם תוספת קרטון של 0.5 מ"מ בחלק 39
נראה שחלקים 36, 39 חייבים להיות מודבקים על קרטון 1 מ"מ ולא 0.5 כפי שמסומן. רצועת הקצה רחבה יותר מהחלק.
חלקים נוספים למנוע
יחידת כוח ותושבות מנוע
עכשיו הבנתי את המיקום המדויק של תושבות המנוע על הרצפה
מסנני אוויר עם תושבות
צינורות ממסנן אוויר לצילינדר כופפו מחוט עם בידוד
שגיאות:
מספר שרטוט הצינור מבולבל עם שרטוט צינור אחר.
ב-251l, 251 הם התכוונו ל-88l, 88p. ולהיפך 88.
בנוסף השרטוט היה שגוי - צילינדרים משני הצדדים אינם סימטריים ואין סיכוי שתוכלו להשתמש באותה שבלונה עבור שניהם. כמו כן, חיבורים לצילינדרים חייבים להיות אנכיים ולא אופקיים, כפי שמוצג
בזבזתי קצת זמן כדי לסיים להדביק את כל הברגים בתא המנוע ואז הגיע הזמן להכניס את המנוע עצמו!
הכנתי עוד כמה פרטים: שני מסנני דלק, מיכל קטן לא ידוע וכמה מוטות חיזוק.
כדי למקם מנוע וחלקים אחרים בקלות, רצוי לבצע את השלבים בסדר הנכון.
קודם כל מסנני דלק
ואז המנוע, שמתחבר לקיר מפריד מתיישב על שתי תושבות ברצפה
(בדיעבד, אני חושב שזה היה מיותר לחתוך את החור בקיר מפריד)
לבסוף כל מוטות חיזוק ושני צינורות בין פתחי אוויר למסנני אוויר.
תא המנוע מוכן, למעט צינורות פליטה, שיצורפו בשלב מאוחר יותר
שגיאות:
חלק מבלבל 95 - רצועה שמחזיקה מיכל ושרטוטים מבלבלים איך לחבר אותו. אילתרתי.
למרות שדגם זה הודפס בצבע משני הצדדים במחלקים נבחרים, חלקים מסוימים חסרים את זה, כמו חלקים 96,97,98. צבעתי בעצמי.
חלק 99 מעט קצר באורך. צבעתי והדבקתי על קצה.
אני מצטער על העדכון המאוחר.
פתאום, יש פרויקט חשוב אחר בחיי, שאני צריך לנתב אליו את הזמן הפנוי שלי, אז האטתי את ההתקדמות בפנצר.
אבל הצלחתי להדביק את שאר המסמרות בתא לחימה, למרות שזה היה קשה - 0.6 ניטים מתפרקים בקלות וקשה לעבוד איתם.
השיטה שבחרתי הייתה: לבצוע רצועה שלמה->לחתוך->להדביק.
אחרי זה הוספתי מסילות לרצפת התא וכמה ארגזים של תחמושת
זה הכל לבינתיים... ואני לא יודע מתי יהיה העדכון הבא, אבל אנא התאזרו בסבלנות והישארו מעודכנים :rolleyes:
שגיאות:
אין
נערך לאחרונה ע"י tigorek בתאריך 08-07-2022 בשעה 20:39.
שלום לכולם!
כפי שאמרתי קודם, כנראה עד סוף השנה אהיה עסוק בדברים מעניינים אחרים, אבל הצלחתי למצוא קצת זמן לדגם.
אז הבאים בתא לוחם הם תומכים עבור כיסוי גל ההינע וציר הדוושות
ואז סט של דגלי איתות ואיזה צינור ל... אולי רקטה או משהו. לרוע המזל, לא הצלחתי למצוא ציורים/תמונות פנים עם הסברים, אז זה הכל ניחושים
שגיאות:
חלק 116 בדף השרטוטים מראה לעשות 5 חלקי חוט, אבל צריך רק 4, עבור מוטות הדגלים.
בשלב זה אני גם רוצה לציין, שיש הרבה טעויות קטנות בציורים, כמו תצוגה איזומטרית חופפת או כמו בציור שלמעלה שמראה בסיס דגלים וניתן לשים לב שכל המצביעים מוסטים
קצת מוזר אחרי שרמן
ובכן... שלום לכולם!
חזרתי... אחרי שלושה חודשים
סליחה על זה :rolleyes:
כל הזמן הזה גזל מעבר עם משפחתי לדירה משלנו. זו הייתה תקופה קשה ולא מצאתי זמן, מקום ומצב רוח להמשיך את הדגם.
אבל עכשיו יש לי חדר עבודה ומקום נוח יותר לתחביב, אז הבניה ממשיכה!
בסופו של דבר הרכבתי את החלק האחרון של מנגנון - מפחית.
המשך עם גל מניע ראשי, שהיה עשוי ממוט הלחמה
והנה כל החלקים ביחד
הכל מתחבר טוב בתובה
כיסוי מוט הנעה. מסובך, אבל דבק פולני שהשתמשתי בו על צריח שרמן עזר מאוד
הסבלנות שלי לחלקים קטנים שחוזרים על עצמם היא לא מה שהייתה פעם.
אז, יחד עם חגים ולחץ בעבודה, לקח זמן עד שסיימתי את המחסניות של המקלע .
התקדמתי טיפה פה טיפה שם.
בנוסף הרכבתי מדפים, פס לגלגלי שינויים בהיקף פתח צריח ושתי מסכות גז
מחסניות
מדפים
מסכות גז אביזרי ההרכבה
הדבקתי הכל בפנים ומילאתי את המדפים
בסוף, סגרתי עם פךטה עליונה. חשבתי להשאיר אותו לא מודבקת כדי לראות את הפירוט הפנימי, אבל שמתי לב שגם עם זה מחובר אפשר לראות כמעט הכל.
הדבקתי מעטפת חיצונית
שלב זה הוא קריטי וחייבים לחתוך מדויק ולהתאים חלקים על יבש
עשיתי התאמות מינימליות לשני חלקים בלבד: 243 ו-244.
בכללי הכל התיישב מצוין
כדי לחבר את כל החלקים בצורה הטובה ביותר עשיתי את זה בסדר הבא:
מעטפת קדמית עליונה (חלק 243)
שני חלקים קטנים של פגוש קדמי (חלק 245)
מעטפות תחתונות וצדדיות (חלקים 242, 244)
חלק אמצעי עליון. תחילה מודבק באמצע ולאחר מכן כל צד (חלק 250)
אז היה שבוע עמוס, שמראה התקדמות מועטה.
בשלב זה החלטתי לסיים את כל המסמרות במעטפת החיצונית.
הזמנתי מסמרות בחיתוך לייזר 0.6 מ"מ ו-0.8 מ"מ מ-Drafmodel. חיתוך איכותי, אבל כפי שזה קורה בקנה מידה כה קטן, לפעמים הם מתפצלים לשכבות, אז הייתי צריך לתקן כמה מסמרות פה ושם.
כנראה יקרה שוב... אבל זה מוסיף למראה הכללי.
רוצה לציין לגבי צביעה - לא רציתי לצבוע כל מסמר בנפרד ולהשתגע אז קודם כל צבעתי רצועות שלמות ואז חתכתי מסמרורות. צבע נכנס גם לחריצים סביב חיתוך לייזר ופתר את בעיית הקצוות הלבנים
השלב הבא היה צינורות פליט ומשתלמים וכמה ווי הרמה.
היה פה חלק מאתגר - כיסוי מחורר.
לא יכולתי להשאיר את זה ככה, בלי לנקב חורים, כי החלק הזה גלוי ביותר
אז, החלטתי לעשות את כל החורים... משהו כמו 1674. כבר היו לי כלי קידוח ידניים קטנים והקוטר שהייתי צריך לנקב היה 0.3 מ"מ, המקדחה הכי קטנה שהיתה לי.
חיזקתי חלק עם דבק והתחלתי לקדוח. השורה הראשונה הלך בסדר... מקדחה בשורה השנייה נשברה לחצי... בשורה השלישית נשבר כמעט ליד הבסיס.
חורים התחילו להיות מאוד קרועים, וויתרתי... הנייר הזה לא יכול להחזיק כל כך הרבה חורים צפופים.
למרבה המזל, נזכרתי שעדיין יש לי חלק מחורר בחיתוך לייזר מדגם שרמן ולמזלי הוא כמעט התאים בצורה מושלמת לפי גודל.
אז, מדדתי, חתכתי וצבעתי ופתרתי את הבעיה הזו.
צינורות נוצרו מהלחמה של 2 מ"מ והלחמה של 0.5 מ"מ לעטיפה כדי לחקות בידוד
ממש מרוצה מהפתרון הזה!
שגיאות:
לחלקים 370 אין צבע בצד הפנימי כפי שהוא אמור להיות, צבעתי בעצמי
היי
אחרי חופשת הקיץ - חזרה לדגם.
המשך מזקו"מ. בטנק הזה הוא ייחודי ומורכב... מעניין מה הייתה הסיבה מאחורי הרעיון ההנדסי הזה.
עם זאת, זרוע מנוף קדמית עם בולמי זעוזעים.
הרבה חלקים קטנים.
הנה השוואה לקיסם
המנגנוןו מחולק לתתי הרבכבות ואחרי שבניתי את כולם, לא חברתי יחד להתקנה והתאמה קלה בעתיד.
בנוסף, בכל מקום שאפשר הדבקתי חלקים עםדבק מהיר ג'לר, בשביל חוזק המבנה.
שימו לב לחלק 551. עליכם להדביק בתוכו עיגול בעומק 0.6 מ"מ, כדי שיוכל להיות ממוקם על סיכת מנוף.
וזה התאמה יבשה של כל המנגנון
אני לא אדביק את הקונסטרוקציה הזו לתובה עדיין, כי אני צריך יישור יחסית לבוגים אחרים ואני לא רוצה שבינתיים כל המשקל יושם רק על שני גלגלים.
שגיאות:
חלק 524 עם מספר שגוי 424 בתרשימים.
אני בטוח שחלק 534 חייב להיות מודבק על קרטון 0.5, אבל הוא לא חתום בכוכבית.
תודה לך, מייקל ורובאי
שני גלגלים קדמיים ראשונים. לא חושב שאפשר לקרוא להםן בוגיםץ ניראים כמו גלגלים
נאבקתי עם אלה ועדיין לא מבין אם זו טעות שלי או פגם עיצובי.
חתכתי את קוטר הטבעת הפנימית במדויק, אבל הרצועה הפנימית הייתה גדולה בחצי מ"מ ואחר כך חישורי הגלגלים לא נכנסו בפנים. אז הייתי צריך להתאים אחד אחד.
בהמשך יהיו עוד גלגלים ואני אעשה ניסוי עם הראשון כדי להבין מה לא בסדר.
אספתי את עצמי וחזרתי לדגם... לפחות זה נותן קצת אסקפיזם.
אז, המשך עם מנופי מתלה אחוריים וקפיצים
מנוף נדנדה ומנגנון מתח. היה מיספור מוזר בחלקים: חלק 602 שייך למנגנון מתח שיש לו קבוצת מספרים מאוחרת יותר, אבל היה בקבוצת מנוף נדנדה. זוהי טבעת שמודבקת על חלק 365z.
לפחות לא הייתה שגיאה עם שיקוף חלקים.
מנגנון יישור צירים עזר מאוד עם מנגנון מתח מיקום.
קפיצים
מורכבים יחד. כמו קדמיים, גם כאן ההרכבה הסופית הייתה מאוד שברירית. מקווה שגלגלים יעזרו לחזק הכל
שגיאות:
חלק 602 בקבוצת מספור שגויה.
חלק 604 לא מסומן להדבקה על בריסטול, כמו שאמור.
מאבק עם בוגים הסתיים
כפי שחששתי - כל ששת הגלגלים הראשיים תוכננו עם שגיאות. זה לא כולל את שני גלגלי המתח האחוריים הגדולים יותר.
אני מניח שהייתה טעות בקוטר הגלגל יחסית לקנה המידה, אז הוא הצטמצם מעט... אבל כל שאר החלקים לא תוקנו, אז הרצועה הפנימית הייתה גדולה בחצי מ"מ וכתוצאה מכך כל החישורים היו ארוכים מדי.
פתרתי את זה על ידי הרכבה תחילה של טבעת גלגל ותוף חישורים, מדידת קוטר פנימי של טבעת וקוטר תוף, חיסור אחד מהשני וחילוק ב-2. זה נתן את אורך החישור האמיתי והוא היה קצר בשליש מ"מ מהמקור.
חתכתי את כל החישורים יחסית לחישוב חדש וזה עשה את העבודה.
גלגל ראשי
גלגל מתח אחורי
שגיאות:
חלקים 619, 624 ארוכים מדי
חלק 632 חייב להיות מודבק על בריסטול, אך אין לו סימן כוכבית
תודה אוריאל.
לכל דבר אפשר למצוא פתרון
בקצר מדי הפתרון האפשרי יכול היה להיות הוספת עוד רצועה פנימית מתחת לקיימת, כך שתקטין
את הקוטר הפנימי של טבעת הגלגל.
סוף סוף סיימו עם האסון הזה...
אני חייב להודות שזו הייתה החוויה הגרועה ביותר בבניית מזקו"ם.
מלבד בעיות בבוגים, למנופים ולקפיצים לא היו נקודות חיבור חזקות והם נטו להתפרק כל זמן בתהליך הרכבה.
בסיס מוטות תומכים, למרות שזה הודבק בדבק סופר, היה מתפרק לשכבות כל הזמן.
הצלחתי איכשהו להדביק את הכל יחד ובסופו של דבר לגרום לתובה לעמוד די ישר, אבל בוגים על קפיצים עובדים עכשיו רק כדקורטיביים -התובה עומדת על בוגים על מנופים בלבד.
שימו לב, לשים תחילה את הגלגל הקדמי על יבש. מאוחר יותר יהיה קשה להכניסו, אם כי צריך להדביק אותו אחרון, כדי למנוע את כל המשקל על גלגל בודד.
כמו כן, חבר בפורום אחר ציין שגלגלי מתח חייבים להיות גם עם בנדג' גומי, אז צבעתי את אלה בשחור.
אפשר לראות את זה כאן.
בוגים וקורות חיבור מורכבות.
הכל מורכב על תובה.
שלב הבא - זחלים. תאחלו לי בהצלחה
שגיאות:
חלק 626 לא צבוע כחלק 617, כדי לחקות בנדג' גומי.
שנה אזרחית חדש טובה או מבורכת לכולם!
ההתקדמות שלי לעת עתה: 170 חלקי חוליות זחלים, 350 שיני זחלים חתוכות, כל החלקים עברו ריטוש בצבע.
התחילתי להרכיב מספר חוליות, לראות איך זה הולך...התהליך איטי, כי הם קטנים ושבירים, אבל עם הרבה זמן וסבלנות אפשר לעשות את זה.
כבר ניסיתי רצועה על זר מניע - יושב טוב.
הלך להרכיב ולחבר לשרשרת עוד 167 חיליות. נתראה בשנה הבאה!
נערך לאחרונה ע"י tigorek בתאריך 31-12-2023 בשעה 18:33.
קצת התקדמות בצריח.
מסכה קדמית, דלת פתח ראשי ומכסי ויזורים.
בשלב זה רק מכסי ויזורים מורכבים במקום. לגישה נוחהב דלת פתח תחובר בסוף. מסכה קדמית תחובר לאחר הרכבת מנגנון נדנוד לשני מקלעים.
כפי שציינתי קודם - מנגנון פתיחה של מכסים לא מתוכנן טוב, אז אחרי שהרכבתי אותם על הצריח סגרתי בהדבקה
כרגיל בנייה למופת
ללא ספק אתה
אחד הבונים המוכשרים ביותר בתחום
כל דגם מקבל טיפול מיוחד - כולל תיקון טעויות
והתוצאה פשוט מהממת (טוב זה לא כ"כ פשוט)
אבל התוצאה מהממת
בנוסף העובדה ששיתפת לאורך כל הדרך
בשלבים השונים אינה מובנת כלל
ועל כך אני רוצה להודות לך ממש
אין כמו סיפור בנייה בכדי ללמוד ולהבין את כלל התהליך
סליחה שהעליתי את השרשור הזה, אבל הייתי חייבת לתקן טעות.
באופן מוזר שני קני מקלע נצבעו בצבעי חול, כמו שאר הטנק. ולא נתתי תשומת לב זו, עד בפורום אחר הצביעו על כך.
בחיים האמיתיים הם בצבע מתכת, אז תיקנתי את הטעות, כמו שעשיתי עם גלגל מתח.
אז, בדיוק שנתיים של בנייה. אני לא יכול לשנות את הקצב האיטי שלי
הדגם קטן, אבל מאוד מפורט.
היו כמה טעויות קטנות פה ושם, אבל כולן ניתנות לתיקון.
לא ממש אהבתי את איכות הנייר. כמו כן, העיצוב מוזר ואינו מתחשב עם הבונה. חלקים לפעמים מפוזרים בכל מקום.
בסך הכל, למרות צבע אחיד ללא התיישנות, הדגם נראה נחמד ולדעתי היחיד שעושה צדק עם קו Panzer I.
תהנו מתמונות סופיות ולהתראות בפעם הבאה