|
19-04-2009, 00:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני מזמין אותך לראות ולשמוע כמה פלאים בהם יצא לי להתקל בתור בורג, בורג מהסוג הקטן והלא חשוב מספיק כדי להיות זרוק בלי לעורר תשומת לב ליד כל מיני צירים גדולים וחשובים, ליד כל מיני אטלסים שמחזיקים את העולם על הכתפיים, מתחת למגיני הביצים של מצביאים דגולים ובעוד כל מיני מקומות שנמצאים מתחת לחיפוי.
לפעמים מגובה הסנדל רואים שלמלך יש פרונקל ברגל, או שנתקלים בשרצים שמתרוצצים שם בין העשבים, שמפריעים לדרוך ולצעוד קדימה כמו שצריך אך נסתרים ממי שמביט מגבוה מדי.
ואגב חצאי עובדות וסיפורים, יכולת הבחנה בין עיקר לטפל, מיון הפלצנות מן האמינות היא יכולת שיכול שתתקיים אף בקטן שברמשים.
להגנתי אומר שיש לי מכר קרוב שצופה מגובה דומה לזה שאתה נמצא בו על החיים, היקום וכל השאר. לא תמיד אנחנו חלוקים.
אין לי מה להתלונן על טיפשים בצמרת, אני חושב שאני טיפש לפחות כמו רוב האחרים, ובטוח שטיפש יותר מחלקם. אני כן מרגיש זכאי באופן מוחלט להתלונן ולהטיח עלבונות במי שמתנדב או מציע עצמו ונבחר לשאת בתואר "מוביל", "מנהיג", "אחראי", "ראש" וכו', משום שהמעשים והמחדלים של כל אחד כזה משפיעים לא רק על רמת החיים שלי ושל משפחתי- וכיום אני כבר נושא בתואר"ראש משפחה", אגב ראשים וכו'- כל אחד כזה הוא בעל השפעה אולי אפילו מכריעה על עצם קיומי.
משר התחבורה הבלתי יעיל בעליל (אני מאתגר אותך לתת לי פה איזו קונטרה טובה בעניינו) ועד אלוף פד"מ אם תרצה, שרקטות מתחום אחריותו כמעט הרגו את אחותי לא מזמן.
זה בגדול למה אין מה לצפות שאשאר באפיק דיון מתורבת ואירופאי, לא מתלהם ולא נגוע בנימה אישית.
אה, רגע!
חשבתי על עוד משהו. אתה כאיש ח"א נהנה מקיום קריית סימולטורים במיקום נגיש לריכוז אוכלוסייה. זה אומר שטייסי מילואים יולים בלי הרבה בזבוז זמן למצוא עצמם מקיימים אימוני סימולטור ברמת פשטות כמעט כמו ליסוע לאחיין, להתיישב לו על המחשב, לשחק בו כמה שעות ולחזור הביתה אולי עוד לפני השקיעה.
למה שאיש יבשה שאמור לבצע אימון שמירת כשירות קליעה בנשק קטן קוטר (נאמר עד רמת חצי אינטש, לצורך הדוגמא) יאלץ ליסוע שעות, להמתין עוד שעות לאיזה כמה סדירניקים, לעוד נגד, לחלקים, לתחמושת, לאוכל חם, למים, לג'ינג'י עם המפתח עד שיצליח לירות בנשק- ולא בטוח שהוא יירה בנשק שעליו הוא הוכשר והתאמן עד כה!
אני לא יודע אם אתה מתמצא בעניין, כי אתה מקפיד באופן מעורר הערכה להתבטא בתחומים בהם אתה כן מבין (אני לא מצליח לנצור את המקלדת כל כך, לא מצליח לי...) אבל כל מיני מחדלונים על בסיס פעוט מתרחשים באופן כל כך נפוץ וסדור על מילואימניקים ביבשה, שזה פשוט לא יתכן שלא לראות בזה שיטה ולזעוק חמס.
רוצים לעשות אימון תותחנות טנקים. מה הבעיה לקרוא לזה אימון תותחנות, לארגן אימון תותחנות ולעשות אותו? למה מדינת ישראל (אבא ואמא שלך) משלמים למילואימניק ימ"מ כדי שישרוף יום בהחיילות לאימון מילואים, יעשה תורנות מטבח, יגלה שיש לו 4 שעות מתות בכל יום אימון (לפחות!) ועוד לא דיברנו על אמצעים לאימון.
אז חיל האויר הבין מזמן איך לעבוד יעיל.
אבל רוב המערכת הבטחונית לא מתקרבת לסטנדרטים של חיל האויר, ואולי אתה לא נכווה מספיק מההשלכות של המערכת הזו, שהיא גדולה הרבה יותר מחיל האויר, בסופו של דבר.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
נערך לאחרונה ע"י רגב06 בתאריך 19-04-2009 בשעה 00:46.
|
|