05-09-2021, 16:08
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
ציטוט:
2. ה-M4 רובה ישן ומיושן בתכנונו- בן 25 שנה ושורשיו לפני כ-60 שנה. בעיות עמידותו בחול היו ידועות לפני כ-15 שנה ולכן פותח והוכנס התבור- מה השתנה?
אז איך חוזרים לרובה עם בעיות מובנות ידועות כמו ה-M4
|
אני חושב שהמוניטין השלילי שיצא לנשק המקורי בהיבט שציינת הוא סוג של עוול.
בלא מעט "מבחני עינויים" בערוצים מהימנים ביוטיוב כגון forgotten weapons וכו' הוא דווקא הציג עמידות טובה יותר לחול ובוץ מאשר הקלשניקוב והתבור.
אני לא אומר שבעיות אמינות עם חול ושאר אלמנטים שאנשים נתקלו איתו במהלך השירות שלהם, או שמבחני ההשוואה שבזמנו נערכו בצה"ל ובצבאות אחרים כמו אוסטרליה לעומת פלטפורמות אחרות הן כולן המצאה, השאלה היא האם שורש הבעיה נעוץ בתכנון עצמו, או שמא בסיבות אחרות, כמו תחזוקה לקויה ו/או מצב הבלאי של הנשקים שנשלחו בזמנו לישראל ובעלות ברית אחרות של ארה"ב.
לעניות דעתי הבלתי קובעת, הבעיה היא באחרון.
ציטוט:
3. האמריקאים נוטשים אותו. נכון לטובת פלטפורמה של 6.8 ממ שכנראה לא הכי מתאימה לנו
|
יש לי את ההימור שלי לגבי מה יהיה סופו של הפרויקט הזה, אבל בכל מקרה מדובר כאן עדיין על ביצה שלא נולדה ויקח לה כמה שנים טובות לצאת לאוויר העולם (אם בכלל), ככה שמוקדם מאוד להגיד שהם "נוטשים אותו".
ציטוט:
4. אם כבר בולפאפ לא טוב, למה לא ללכת על רובים חדשים בתצורה קלאסית עם יתרונות ברורים על ה-M4 כמו הסיג MCX או LMT. צבאות רבים, כוחות וכן כוחות מיוחדים מצוידים בהם. נכון, הם לא במחיר אפס ולא עודפים(?)...אגב, גם את שני אלה ניתן לקבל בכספי סיוע-מיוצרים בארה"ב.
|
רק לשם הבהרה, אין לי מושג אם קיים יתרון בהיבט שציינת בנגזרות מודרניות שבגדול מבוססות על אותו תכנון וותיק של סטונר, רק עושות שימוש בבוכנה ולא במנגנון DI, אבל הטענה לכשעצמה שיש בעיה אינהרנטית בDI בגלל שהוא "מחרבן איפה שהוא אוכל" לא בטוח שנשענת על קרקע מוצקה.
יתר על כן, עצם העובדה שפלטפורמות מודרניות רבות כגון hk416, זיג 516 והLMT שציינת שימרו בגדול את התכנון המקורי של סטונר, למעט מנגנון הDI, מהווה נקודת זכות עצומה לתכנון ששורשיו הולכים אחורה 60 שנה, אתה לא חושב ?
אני גם לא מתייחס לשאלה שהעלית למה לא לקנות פלטפורמות כגון הMCX שההבדלים בתכנון שלו לעומת הAR המקורי הרבה יותר רדיקליים ומהווים שיפור משמעותי לעומת המקור, וגם לא לכל מיני פיצ'יפקס שמשפרים את הארגונומיה; התייחסתי רק להיבט של מוניטין האמינות.
|