זו הייתה הכוונה שלי - הרגע הזה שאתה נלחם במנותק מהרכב והמשקל שאתה נושא נהפך לפקטור בכושר הלחימה שלך, מה שבמתאר לש"ב הופך אותך לפגיע ביתר שאת.
החיילים בפלוג'ה היו עמוסים לעיפה הרבה מעבר למיגון אישי כבד, התמונות והסרטונים זכורים לי היטב.
אין לי זמן לחפש מדיה רלוונטית ברשת כרגע, אבל אני בטוח שאפשר למצוא המחשות ויזואליות למכביר לעניין.
השאלה היא לא האם הם סחבו, אלא מה הם סחבו. במקרה של פלוג'ה הם תוספקו לפחות פעם ב-24 שעות, והכלים היו במרחק של כמה מאות מטרים ומטה.
אני לא יודע מה היו הטווחים בפלוג'ה וברמאדי, אבל בכל מקרה, ח"יר שהמשימה שלו היא לעקור אויב שמתבצר בשטח בנוי צריך לצמצם טווחים משמעותית כדי להגיע אליו, משום שהלה נמצא בסביבת מגנן, הסוואה והטעייה אידיאלית מבחינתו.
הטווחים בפלוג'ה איפשרו ירי של תותחים וטילי טאו - עד 4 ק"מ.
דוגמאות הלש"ב מסוריה, עיראק וכו' מאתגרות לא פחות מג'נין הייתי אומר, בלשון המעטה.
המתאר הקלאסי שרואים בסרטוני לחימה רבים הוא אויב שנע דרך קירות ב'מחילות עכבר', מסווה את העמדת ירי שלו כמו שצריך, יורה ממנה ומחליף לעמדה אחרת תוך כדי רוטציה בין עמדות במיקומים שונים בתוך המבנה באופן שהופך אותו לאיום משמעותי ועקשן ביותר.
מעבר לדוגמא הקלאסית הנ"ל, זכורים לי סרטונים ממוסול למשל בהם רואים צלפי דאע"ש מבצעים shoot and scoot מבית אחד למשנהו ע"י מעבר דרך מערכת המנהרות התת-קרקעית הענפה שהם הקימו (אני בכוונה לא מזכיר את המתארים האורבניים התת קרקעיים של עזה ולבנון, כי הנושא שלנו זה לא תרחישי הייחוס של צה"ל).
לאנקדוטות האלה אין השלכה על טווחי הירי.
אי לכך, אני לא רואה מה היתרון שיש לרובאי פוסט-שדרוג אל מול אויב כזה, אם אפילו צמד שמכיל צלף מצויד ברוב"צ והספוטר שמסייע לו מתקשים מאוד אל מול אתגר כזה.
אתה מבלבל את אתגרי האיתור לאתגרי ההעסקה. אם אתה טוען שלא ניתן לאתר ביעילות מעל 300 מטר, הרי שנסיון הכולל - שלנו, של האמריקאים ושל הרוסים מראה אחרת.
ליתר דיוק, אני מתמקד בלוחמה בשטח בנוי, כשאני כמובן לוקח בחשבון שגם בה יש מעבר משטח פתוח לבנוי.
יש לזכור שלוחמת ח"יר עקובה מדם ברצף גיאוגרפי של כפרים, עיירות וערים גדולות (כולל כמובן קרבות מפורסמים כגון סטלינגרד) הייתה מאפיין מרכזי גם של מלחמה "קלאסית" כגון מלחה"ע השנייה, משמע שגם אם משלבים זווית ראייה "אולד סקול" של התנגשות צבאות סדירים גדולים בתרחישי הייחוס המודרנים שלנו, אי אפשר להתעלם מן המרחב הזה.
אל תשכח גם שמגמת העיור האנושית רק ממשיכה לגדול בינתיים.
יש הבדל מהותי מאוד בטווחי הלחימה בעיר, שטח כפרי וקסבה. הטיעון שלך לגבי הטווחים תופס *רק* בקסבה, וגם זה לא תמיד
אגב, אמנם רוב הלחימה האמריקנית בשנים האחרונות התרחשה במתאר האפגני, שהוא אמנם איננו 'אורבני' בהגדרתו הצרה, אבל כפר בהרי אפגניסטן בהחלט נכנס תחת הקטגוריה של לחימה בשטח בנוי, למרות המעבר התכוף בין פתוח/בנוי שאפיין את הגיזרה.
יתר על כן, בל נשכח שהכישלון מול הטליבאן נבע במידה רבה מהבעייתיות הידועה לשמצה של לחימה מול אויב שמסתתר בקרב אוכלוסייה אזרחית.
ששוב, לא קשור לעניין טווחי הלחימה
כמו כן, גם אם מתעלמים ממרחב הלחימה של מקרי בוחן כמו סוריה וכו', תרחיש ייחוס מול רוסיה למשל יהיה מוכרח לקחת בחשבון את מה שראינו במזרח אוקראינה, קרי, לחימה שמתרחשת בעיקר בערים ובכפרים, או סמוך מאוד אליהם.
בל נשכח גם שאסטרטגיית לוחמת הכלאיים הרוסית בונה המון על הרגשות הפרו-רוסים של האוכלוסייה המקומית, ולא בכדי חברות נאט"ו אסטוניה ולטביה, שתי מדינות בעלות ריכוז משמעותי של מיעוט רוסי מנוכר, מהוות מוקד משמעותי לכל מיני תרחישים היפותטיים שמעוגנים היטב בניסיון האוקראיני.
ושוב, אין לכך השפעה על השאלה של טווחי העסקה.
אני מסכים שיש כאן אירוניה משעשעת בחפירה שלי בנוגע למתאר הלש"ב, אבל אני מקווה שניתן לרדת לסוף דעתי בעקבות הדברים שכתבתי לעיל.
אם תוכל להפנות אותי למסמך לדוגמא, אודה לך.
המסמך הבא נותן מספר הפניות בתור התחלה.+
1. אתה צודק, רציפות אש של הכוח בכללותו היא אכן מרכיב קריטי, אך מצד שני חמ"מ 40 ממ רסיק אוויר במחלקה זה חתיכת מכפיל כוח כנגד חוליית אויב - ניטרול של כמה ציפורים במכה אחת + אם ניקח לדוגמא את הpike, ניטרול חוליית אויב בטווח אפקטיבי של 2 קילומטר, משמע ניטרול האויב עוד הרבה לפני שנכנסים לטווח התעסוקה של הרובאים שלנו.
למען הסר ספק, זה יותר הגיג לא אפוי בנוגע לעתיד מאשר איזושהי הצעה קונקרטית, אני מודע לחלוטין לכך שיש המון היבטים שלא חשבתי עליהם.
וכמה רימונים כאלה נישאים על ידי הכוח? כמה קליעית נישאת? מי יוודא שהאויב לא מתמרן מחוץ לטווח בזמן שאתה מתארגן לירות עליו 40 ממ (רמז, הרובאים).
2
אוקיי, אבל איך זה קשור להכשרה בסיסית של רובאי בצבא היבשה האמריקני עליה דיברתי ?
הפרסומים העדכניים מציינים שהטווח המקסימלי במסגרת הכשרת רובאי הוא 300 מטר, ולי אישית מקריאה, גם על גבי פורום זה, זכור שכך היה הדבר גם לפני 10 שנים, אם לא יותר.
לפי מה שכתוב כאן, זה קבוע על 500 יארד מאז 1907:
https://www.military.com/daily-news...ert-badges.html
לגבי צבא היבשה, TC3-20.40 מדבר על מקצים של עד 500 מטר. לגבי המארינס, לא מוצא את זה ב MCRP 3-01A
כפי שאמרתי, אתה מעלה הרבה נקודות טובות למחשבה ויש היבטים שאני נוטה להסכים איתך, רק הבעיה אצלי היא שפתאום יש throwback לכל מיני כשלונות קודמים שהתחילו בהייפ דומה.
נחכה ונראה.