|
29-08-2021, 13:42
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.15
|
|
לא הרגשתי שיש פה מקום להעביר את הדעה שלי, עד שפתחת אשכול וראיתי שהוא קיבל תגובות רציניות, לכן אכתוב. אבל קודם כל, תודה לך על הביקורת.
קצת לפני: כל מה שאכתוב מדבר על יחידה מסווגת (עד לאחרונה) עם מבנה מסווג, אך כל מה שאגיד הוא בגדר הבלתי מסווג, ואין חשש לבעיית ב"מ.
שירתתי ביחידה מסוימת, שבאמת מהווה איזשהו אי של מקצועיות וקידמה בתוך חיל ירוק, דבר שראיתי עד אז רק בחיל האוויר. הרגיש טוב, בהתחלה. הייתי גם הנדסאי אז נאמר לי שאפיק הפיתוח שלי משמעותי.
מהר מאוד, הבנתי עד כמה המקום עצמו רקוב. אהבתי אותו ואת האנשים, אבל ההרגשה הייתה בסופו של דבר של משיכה מתוך הענייניות ולתוך הבירוקרטיה, אינטרסים אישיים, וקומבינות אינסופיות.
אתחיל מההתחלה.
הגעתי מיד למדור מסוים בו עסקתי בכללי בתחום ה-RF. מדור של כ-30 אנשים, נגיד. המדור באופן טבעי איכלס כל מיני מהנדסים, מעט הנדסאים, וכמות מכובדת של חיילים פשוטים שעברו קורסים למיניהם.
כשרק הגעתי, היה קצת עומס. קיבלתי משימה, ועשיתי אותה על הצד הטוב. המשימה עצמה הייתה קשורה יותר לפעילות הכללית של המדור אבל לא כל כך למקצוע שלי.
חשבתי, אולי המשימה הבאה תהיה קצת יותר מלמדת. אגב, כשאני אומר משימה אני מדבר על עבודה של שבועות עד חודשים.
המשימה הבאה הגיעה, והפעם העבודה הייתה עוד יותר מביישת ולא הבנתי כיצד אני אמור להתקדם כך.
עברה לה שנה, וקרו 2 דברים מדהימים במדור - המדור התרחב בעשרות אחוזים, וכמות המשימות צנחה לכמעט אפס, לא פר אדם, אלא למדור בכלל.
רוב אנשי המדור היו מחוסרי עבודה. כמוני, הרבה הנדסאים וחיילים פשוטים התלוננו על אבטלה.
בעודי מנסה לתת להם מוטיבציה, הבנתי שאני מדבר איתם לא נכון כי לא נשארה בהם בכלל טיפה של מוטיבציה.
שום אתגר לא ניתן להם למרות שעם קצת התייעלות מצד ההנהלה היינו מוצאים הרבה משימות מאתגרות שהיו מקדמות הרבה מאוד אנשים ותהליכים.
אלה שכן הייתה להם מוטיבציה, ההנהלה פשוט הורידה אותם ואמרה שלא יקבלו משימות, או שאם יקבלו משהו, זה להזיז גנרטורים וארגזים.
הם התחננו לתרום ולעזור ורק קיבלו כל הזמן "לא".
אנשים שיודעים אלקטרוניקה ותקשורת, מתפעלים צב"דים, יודעים לתכנת, יודעים לעבוד עם ולפתח חומרה, פשוט באים לשתות קפה כי צריך לדווח שנכחו, ואז הולכים הביתה.
בנסיבות כאלה ואחרות שכבר לא יכלתי להיות במדור יותר מכמה דקות ביום, דיברתי עם מישהו מהנהלת המדור. הוא היה ראש צוות שעד לא מזמן היה מהנדס מן השורה במדור.
שאלתי אותו בנוגע לאבטלה והוא לא ידע על מה אני מדבר.
מסתבר שהוא לא נפנף אותי, אלא באמת לא ידע שיש עוד אנשים במדור שהם לא מהנדסים. בשבילו ובשביל שאר ההנהלה, העיקר שלמנהדסים יש עבודה, ושאר האנשים שילכו לעזאזל.
הם עד כדי כך זורקים, שאנשים נתקעו למעלה מחצי שנה בהכשרה הבסיסית שלהם, כולל בנות עם שירות קצר, שאני עברתי תוך בערך שבועיים.
מצד אחד, בגלל בולשיט מסוים, צריך שההנהלה תאשר שההכשרה הסתיימה אבל אין להם קשב לזה, ומצד שני אין משימות עד סיום ההכשרה.
הייתה לנו אפילו חיילת אחת שהשתחררה ממש חודשים ספורים אחרי שסיימה את ההכשרה שבאמת אמורה לקחת אולי רק שבוע שבועיים.
אולי הם מאוד אוהבים מהנדסים, גם זה לא כל כך. היה לנו מהנדס אחד יוצא דופן הן באישיות והן בידע שלו. בעל מספר תארים, ובדיוק התניע עבודה על פרויקט טכנולוגי מהפכני בתוך המדור, שהיה מקפיץ יכולת מסוימת מדרגה.
תקן הקבע שלו בוטל בהתראה הקצרה ביותר שניתן, חוקית, לתת, בזמן שאחרים שהתחבבו על ההנהלה נשארו למרות תרומה כמעט אפסית מבחירה.
בסופו של דבר השתחררתי עם ידע בתוכנה, תקשורת RF, ואינטגרציה, אבל 80% מזה היה לימוד עצמי ולא עבודה בצבא.
המדור הזה, שמתאפיין בחוסר מקצועיות, חוסר ארגון משווע, דרמות, ויותר מדי פרוטקציות, עדיין נחשב לבין הטובים איכשהו, אולי רק תודעתית, ביחידה.
היחידה עצמה מתאפיינת בבלגן אחד נוראי שהיה מתוקן בקלות ע"י הפרטה של חלק מהמדורים / יכולות.
וזה ה best of the best של היבשה. פשוט בושה וחרפה.
|
|