30-06-2023, 15:16
|
|
|
חבר מתאריך: 09.04.23
|
|
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "יש פה בעיה מהותית. אתה מתייחס לסינים ורוסים כאל אופציות רלוונטיות"
1. ממש לא מדע בדיוני - זה היה פיתוח מפורסם מאוד תקופה ארוכה מאוד. כבר בשנת 2000 היינו בטוחים שעוד שנה זה מגיע
מי זה היינו?
2. הבעיה עם שלל ההצעות שלך - היא שלישראל של היום אין אינטרס להסתמך על גרוטאה סינית/סובייטית, ובוודאי לא להתחיל סכסוך עם בעלות ברית (שיוביל לצמצום הנשק הזמין לנו, וייצוא נשק שמסתמכים עליו למימון הייצור והמו"פ.)
על איזה גרוטאות אתה מדבר? אתה מכיר את הנגמ"שים של סין ץאת ה-וי.אנ-1 ואת ה-וי.אנ-17?
לפי מה שאתה כותב ברור לי שאתה לא מכיר. גרוטאות יש בצה"ל בדמותו של האמ-113 (זלדה) יש לנו 5,000 ואולי הרבה יותר, לכן השאלה היא איך אתה מחליף אותם ובמה? ואל תגיד לי ב"איתן".
אם יצוא הנשק הוא הבסיס למימון הייצור והמו"פ אז נראה לי שאתה לא מכיר את המערכת.
אני לא מתחיל סכסוך אני מנסה למצוא ספק אמין וטוב, וארה"ב שכל בחירות משנה את הנשיא שלה והנוכחי כבר שלח את כל הנשק האמריקאי שהיה בארץ לאוקראינה, הוא בוודאי לא ספק אמין ועל נגמ"שי הברדלי שעשויים מאלומיניום אני מוותר, ואם הוא יבחר לעוד 4 שנים זו תהיה מכה רצינית ליחסים עם ארה"ב. אתה יודע שביידן עדיין לא נפגש עם ראש הממשלה שלנו כבר למעלה מחצי שנה? לכן לדעתי צריך ספק נשק נוסף. הנגמ"שים הסיניים שהזכרתי למעלה וטנקי סימן 96 שנשדרג אותם לרכבי לחימה, חשובים ביותר להקמת צבא יבשה מתאים, כרגע יש לנו רק חיל טנקים וזה לא מספיק.
3. אם בשנות ה70 היו שפע מכונאים לתיקון ושדרוג של כל כלי תקול, היום קשה לגייס כח אדם שיסכים שיטרטרו אותו ככה, וצריך לייצר או לרכוש כלים אמינים.
אני לא יודע על איזה טרטורים אתה מדבר, ולמה אתה חושב שהנגמ"שים של סין פחות אמינים מנגמ"שים מערביים? סין מייצרת כעת טנק חדש שנקרא סימן 99 ואולי ניתן יהיה לקנות את סימני 96 בזול ועם זמני אספקה מהירים.
הגיע הזמן שחיל היבשה יקבל התיחסות מתאימה מצה"ל מפני שגם במלחמה הבאה מי שיעשה את מירב העבודה יהיה חיל היבשה. הגיע הזמן שצה"ל יבין שיש ביקוש לאנשים טובים ואם צה"ל לא רוצה להפסיד אותם שישפר את התנאים לאותם אנשים כולל אנשי התחזוקה של הימ"חים, חיילי התחזוקה בחטיבות השריון והחי"ר ואולי יציעו לקצינים ונגדים בחיל היבשה פנסיה תקציבית ותנאי להשאיר אותם בצבא, וכך ישתפר מערך האחזקה בצה"ל.
4. גם מבחינת מחיר - אינטגרציה על הגרוטאה תעלה לא מעט ותקבל אמינות נמוכה. מה הטעם? ולכן נקודת ההתחלה חייבת להיות רכש מערבי/מקומי של כלי אמין, היות והתחלת עקום - ההמשך עקום.
אני לא מתחיל שום דבר עקום, אני מנסה לבנות את צה"ל למלחמות הבאות ולא למלחמות העבר. יש לך איזה נגמ"ש שאתה יכול להציע לצה"ל?
אתה צריך להבין שישראל צריכה אלפי נגמ"שים וטנקים בינוניים על מנת לנייד את חטיבות החי"ר שלה, לבנות את גדודי החרמ"ש בחטיבות השריון, ואת רכבי הלחימה שנדרשים לשידרוג חטיבות המרכבה ואין שום מדינה שיכולה לספק את הנגמ"שים האלו למעט סין, כדאי שנבדוק את האפשרויות לרכוש נגמ"שים זחליליים מדגם וי.אנ-17 לחטיבות השריון והחי"ר הסדירות, ונגמ"שים אופניים מדגם וי.אנ-1 לחטיבות השריון ולחטיבות החי"ר במילואים.
אשר לטנקים, הטנקים לא יכולים לפעול לבד וזה ידוע ממלחמת ויטנאם, לכן אם נצליח לרכוש את טנקי האמ-1הישנים של ארה"ב שעדיין עם תותח 105 מ"מ, לשדרג אותם לרכבי לחימה ולצרף אותם לחטיבות המרכבה, זה ישדרג את יכולות חטיבות טנקי המרכבה לרמה הרבה יותר גבוהה מהמצב כיום.
גם את הטנקים הסיניים מדגם 96 נשדרג לרכבי לחימה והם יהיו הבסיס לחטיבות הבינוניות בצה"ל ובן זוגם יהיה הנגמ"ש הסיני הכבד מדגם וי.אנ-17 ויחד הם יצרו את חטיבות הטנקים הבינונים.
אין לנו צורך בעוד טנקים, הלחימה העיקרית שלנו תהיה בעיקר כנגד המחבלים בארץ ישראל, כנגד המחבלים באיו"ש וכנגד החיזבאללה בלבנון, לכן צריך להתאים את מבנה הצבא לאיומים אלו. את הטנקים נשמור למקרה של לחימה עם מצרים, עם סוריה ועם ירדן אם הם יפעלו נגדנו.
לא זכור לי שראינו טנקים במקומות אלו, מה שנראה במלחמה הבאה הם נחילים של כטמ"מים שיהיו חיל השריון וחה"א של המחבלים למיניהם וגם טילי נ"ט, אני מקווה שנבין את הבעיה הזו ונתקין על צריחי הטנקים את צריחוני הנ"מ/נ"ט ונרכוש רכבי נ"מ, כך שלא נופתע כמו במלחמת יום הכיפורים מטילי הנ"ט של האוייב.
אשר לרוסיה כל עוד הם במלחמה עם אוקראינה לא בטוח מה הם יכולים לספק.
5. מבחינת השריון: התמרון הוא "על הגדר" כי העלות של כישלון גבוהה מדי, והתועלת אפסית, ריכוז האש סמוך לגדר - מוביל לכך שגם טנק שעשוי להפגע, לא יוביל למצב של סחיטה של שנים ועשורים ע"י חטיפת גופות ושבויים, בידי ארגוני טרור חסרי עכבות ונקודות לחץ.
ואתה חושב שלא ניתן לפעול ברצועה? תן להם אמצעים מתאימים ותראה איך היכולות יעלו. אם זה מה שאתה כותב אז נכשלת עוד לפני שהתחלת. מעבר לזה במלחמה יש סיכונים והדרך להקטין אותם היא ע"י תכנון נכון, ולא לברוח מעימות.
6. אלא אם ניתקע במצב קיצוני, ישראל לא תשנמך כלים שיועדו לגריטה/מכירה - אלא תשתמש בסד"כ הזמין לה. אין הגיון בכך שטנק ישב ללא מעש (וללא תרגול חי) ובמקום זאת נכין קומבינה.
הקומבינה היחידה שאני רואה היא קומבינה אמריקאית שאנחנו ניתן טנקים לאוקראינה על מנת שאמריקה לא תיפגע. לדעתי אסור לתת לנשק ישראלי להגיע לאוקראינה, לריב עם רוסיה זה יותר מסוכן מסיכסוך עם ארה"ב.
7. אין הגיון לרכוש ציוד סיני, אלא אם נתקענו ברגע האחרון בלי ספקים ועם חרם אמריקאי. אין הגיון ביזימת חרם כזה עלינו.
לפעול כאשר החרב על הצוואר זה לא איסטראטגיה נכונה. ארה"ב לא תמהר לריב איתנו ולא תשים עלינו אמברגו, את היחס הזה קיבלנו מצרפת ואנגליה. ברכישת נשק מסין יש הרבה הגיון גם מבחינת טיב הציוד, מחירו, מועדי אספקה וגם בשיפור היחסים בין ישראל לסין שעשויים להביא להבנות מסוימות עם איראן בגלל השפעתה של סין על איראן.