11-11-2016, 05:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
|
|
דיברתי על המתווה שאליו המערכת פותחה
שנועד להבטיח שתרחיש כמו מלחמת יום כיפור לא יתרחש שוב.
למרות השאננות שאתה מפגין (בפורום אחר פה דיברו לגמרי אחרת על מצרים, ואין הבטחה שסעודיה לא עלולה להפוך לאיום דומה בעתיד) - המערכת הזו מבטיחה שאיום מסוג זה יבלם כמעט ללא הרוגים לכוחותנו,
שזה דבר אדיר, ובוודאי חלק ממערכת השיקולים שלהם.
קיומה של מערכת כזו, וקיום מלאים בהיקף מתאים - זה בדיוק מה שמאפשר לאותו איום ייחוס להיות פחות משמעותי, ולמערכת הביטחון להערך לטפל בנושאים אחרים.
לגבי הטווחים - בשני המקרים (גם 30 וגם מעבר) לא מדובר על רוב מלאי הNLOS שנצבר לאורך השנים אלא על מה שיוצר ממש לאחרונה או בעתיד.
וברור שעם האוכל בא התיאבון, ולאחר שיש לך מלאי מספיק שיבטיח לך טווח ביטחון של 8 ק"מ תשקול הגדלתו ל25 או 30 או מעבר, אבל אני מדבר על ההכרחי.
מול דאע"ש ובאפגניסטן גם יש נ"מ בכמויות, ובאיום ארוך טווח ושוחק הרבה יותר מלחימה של חודש, ולמרות זאת מסוקים דומים של ארה"ב לא נתקלו באבידות. בטח לא בהיקפים משמעותיים שאתה מדבר עליהם.
כל זאת - עם טווח של 8 ק"מ,
כך שאני מסיק שהטווח הזה כנראה מספיק לארגון טרור בסדר הגודל של דאע"ש, שנמצא בלבנון.
לגבי העניין הקרקעי:
מסחינה פיזיקלית - אם חיזבלה רוצים לשגר כמויות גדולות של חימוש זול ולא כמויות קטנות של חימוש יקר שח"א יפוצץ ביום הראשון, הם ישתמשו בכמויותת גדולות של פצמ"רים ורקטות קצרות טווח נשלטות מרחוק - וזה איום שברובו נמצא בטווח 8 הק"מ הראשונים (תבדוק מה היה עומק התמרונים במלחמה זו).
זה היה האיום שצה"ל הכי התקשה להתמודד איתו במלחמת לבנון השנייה.
לא אמרתי שאין מטרות עמוקות יותר - אלא שיש הרבה פחות מטרות כאלו. היות וחיזבלה לא יכול לבצר כל נקודה בשטח לבנון, וזה השטח שהכי פוגע בישראל - זה השטח שבוצר הכי כבד.
מבחינתנו - הגישה הכי טובה היא לפעול באופן הפוך מלבנון 2:
להשתמש באש תותחים כבדה ובנ"ט מגבול ישראל-לבנון וממעט יחסית כוחות שישלחו סמוך לגבול - כדי לטפל באיומים אלו,
ואת התמרון לבצע באופן עמוק ומשמעותי הרבה יותר מדרום לבנון, כך שתשתיות השיעים והחיזבלה בכל לבנון יהיו תחת איום כבד...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
סתם שאבין - מה ההבדל בעלויות בין ה-ER לדגם ארוך הטווח יותר (מה השם שלו מישהו יודע?).
אני ממש לא יודע אם השתכנעתי מהטיעונים שלך לגבי ייצור מקומי של טילים אבל זה לא חשוב - באופן עקרוני אני בוודאי תומך בייצור מקומי בכל מקום שזה make sense כלכלית עבורנו או שזה הכרחי מבחינה אסטרטגית לישראל.
|
הגרסא ארוכת הטווח נקרת ספייק NLOS או "תמוז".
גרסת ER נקראת "פרח בר".
מחירים ובמיוחד מחירי ייצור קשה למצוא
|