16-04-2015, 21:41
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.12
הודעות: 302
|
|
"מי שלא רואה את הקשר לא מבין שמדינת ישראל קמה בגלל השואה בכדי למנוע את השואה הבאה..."
פאנג, ישראל לא קמה בגלל השואה. בקביעה הזו אתה משרת דעות ואינטרסים ציניים של של מרבית המדינות האירופאיות ושל אלו שישבו מן הצד. האם אין זה נוח לגרמנים לומר לעצמם ולנו שישראל לא הייתה קיימת לולא השואה ובכך שגרמניה עוזרת לה לשרוד(?), גרמניה מחפה בצורה מסויימת על פשעה. שטיינר (יהודי-אנגלי) לפני שנים רבות כתב ספר דמיוני שהיה כולו מעין מונולוג של היטלר ששרד את המלחמה, בו טענתו שלולא הוא לא הייתה קיימת מדינה יהודית.
ובכן אינני צריך לחזור בפניך על ההיסטוריה הציונית. הרעיון של הקמת מדינה יהודית לפתרון מצבם של היהודים הועלה על ידי הציונים בסוף המאה 19. התיישבות לצורך הקמת המדינה היהודית החלה עוד לפני מלחמת העולם הראשונה. בהצהרת בלפור בסוף המלחמה הוכר העיקרון על הקמת "בית יהודי", שאושרר בהסכמי המנדט בהסכמי השלום. וועדת פיל ב-1937 קבעה את העיקרון של חלוקת הארץ לשתי מדינות, אותו הנהגת הישוב קיבלה אך הערבים דחו. ב-1939, ערב המלחמה, היו כ-400,000 יהודים פה, עם תשתית כלכלית ותעשייתית מפותחת. מסה קריטית, טובה בהרבה מזה של היריב הצפוי להקמת מדינה יהודית באם היהודים יחליטו בכוח הזרוע לממש את רעיון המדינה היהודית. גם אם לא הייתה שואה בזמן המלחמה, הבריטים היו נאלצים לנטוש את המקום עקב חולשתם והתפרקותם האימפריאלית, וגם בשל תוספת של חתירה אלימה יהודית.
מה שקבע את הקמתה של מדינה יהודית היא מלחמה והכרעה צבאית שהיה לה מעט מאד קשר לשואה, מלבד יצירת האווירה המדינית שסייעה ללגיטימציה של הדרישה הציונית שעלתה עוד מלפני מלחמת העולם הראשונה. ההיבט של השואה לא סייע בהרבה במובן הצבאי. אמברגו אמריקני, התנגדות להכרה במדינה יהודית במשרד החוץ האמריקני, עויינות בריטית עם שר חוץ דומיננטי אנטישמי דווקא בשנים המיידיות לאחר המלחמה. הסיוע הרוסי-צ'כי שהגיע בשלבים המאוחרים של מלחמת השחרור לא נבע מסנטימנטים (סטאלין???) אלא כתוצאה של המאבק בין -גושי. אין לזה קשר לשואה. יותר גויים התנדבו לסייע למאבק המלחמתי מאשר יהודים. כן, יהודי אמריקה המשיכו בשלהם לאחר מחדלם בזמן המלחמה. מאות אלפי חיילים יהודים שירתו בצבא האמריקני בזמן המלחמה, חלקם קרביים לעילא, רק מספר אצבעות כף יד הגיעו לכאן.
מרבית משפחת אבי נספתה בשואה, מיהדות טראנסילבניה. שמי על שמו של אחיו. הוא עצמו עלה ארצה ב-1935 ושירת בצבא הבריטי מ-1940. היה לו הזכות, לאחר חיסול כמה צנחנים אוסטרים בצפון-איטליה, לעבור כחייל הבריגדה ברחובות מנהיים ההרוסה ולצעוק לעבר המקומיים: איפוא מנהיים? בהומור המפותח שלהם השיבו הגרמנים, כאן, כאן. הוא לחם במלחמת השחרור וסייע בהגנת הצפון וכיבושו.
מה שהכריע את הכף בהקמת של מדינה יהודית, היא המסה קריטית ערב מלחמת העולם השניה, רמת הארגון, וקיומה של הנהגה אפקטיבית דומיננטית למרות חילוקי דעות בין הגופים הפוליטיים השונים.
|