25-03-2022, 13:36
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
האמינות בהיבט של היכולת לתת ירי אוטומטי ממושך היא מצוינת, ראה הסקירה של איאן והטקסט שצירפתי, והקצב אש בסדר גמור לצרכים קרקעיים - היא לא סתם הרויחה את המוניטין שלה בתור מטחנת בשר של חיילי אויב מסתערים.
כמו כן, כפי שמפורט בהמשך הטקסט בתגובה עם הסרטון, ניתן לשמר את קצב האש באופן יותר ממושך ממקלע שמצריך החלפת קנים (על פניו לפחות, הייתי שמח לדלות עוד מידע בנושא, אבל לצערי אין זמן).
לצורך העניין, ל mg-42 הגרמנית (שממשיכה איתנו עדיין בתור MG-3), יש קצב cyclic של משהו כמו 1,500 כדורים בדקה, אני לא רואה איך האלמנט הזה נותן לה יתרון כלשהו על פני GPMG מקבילים עם קצב אש נמוך יותר.
אבל כן, זה ללא ספק כלי שאבד עליו הכלח באופן כללי.
כתבתי בסוף התגובה עם הסרטון:
ציטוט:
וכן, אני מודע לזה שמעבר לקלות משקל והצורך בניידות יש עוד הרבה סיבות טובות שעברו לקונספט של GPMG והנ"ל נזנח, בין השאר הסיבוך הכרוך בכל הקונסטרוקציה של לחבר צינור בין ה"ז'קט"לבין כלי קיבול לאיסוף המים שמתאיידים כתוצאה מהירי כדי שאפשר יהיה למלא את הז'קט' מחדש, בחורף המים עצמם עלולים לקפוא ולהוציא את הקנה מכלל שימוש וכו' וכו'.
התייחסתי רק ליתרון לכאורה ביכולת הירי הממושך.
|
אבל, יש מצב שלשים דבר כזה על טרנזיט יתן לך אופציה לא רעה להמטיר אש ממושכת נגד יריב שכרגע נתקלת בו שמצויד במקלע כמו PKM שמצריך החלפת קנה תכופה.
היפותטי לחלוטין אני יודע, אבל הנקודה היא שלשים את זה באותה סקאלה כמו מוסקט זה לא נכון, כי בניגוד לזה האחרון, הנסיגה הטכנולוגית היא לא כה דרמטית, ואף יתכן שזה יקנה יתרון במתאר מאוד ספציפי.
אין ספק שהם שולפים מהמחסנים והמוזיאונים (גם האוקראינים, אבל פה לא מדובר "במעצמה השנייה בעולם"......).
יש תיעוד באחד האשכולות הקודמים לשימוש במוסין נגנט, אם כבר זה יותר מתחבר לטיעון שלך על נסיגה טכנולוגית בחזרה למוסקטים.
|