"כרמל" - רוס"ר חדש תוצרת IWI נחשף בתערוכת LAAD 2019 בריו דה ז'נירו. מדובר ברוס"ר בקליבר 5.56 בתצורה סטנדרטית, מה שמאפשר אמבידקסטריאליות מלאה (בניגוד לתבור) , קנה "צף" והכי חשוב - הרבה הרבה פולימר.
מספר תהיות:
1) מכיוון שנחשף בחו"ל ומכיוון שהסבירות שצה"ל צריך להצטייד שוב ברובה חדש היא אפסית, מובן שמדובר במוצר לשווקים בחו"ל. עם זאת יהיה מעניין לראות אם יש עניין ביחידות עילית (גם של המשטרה) ברוס"ר כזה
2) בשוק האזרחי האמריקאי, התבור נחשב כרובה יקר אך "לא מדויק" בסטנדרטים שלהם, כביכול הם שמים דגש ענק על דיוק והתבור הוא 3-4 moa ביום טוב. החזרה לתצורה סטנדרטית בשילוב קנה צף מראה לדעתי ניסיון "לכפר" על החסרונות של התבור והסטיגמה שנוצרה מכך ל-iwi כיצרנית לרובים לא מדוייקים.
3) בניגוד לתבור שכן ניתן להגיד שהיה חדשני בתחום הבולפאפ ועל כן זכה להצלחה הן בצבאות וארגונים זרים והן בשוק האזרחי בארה"ב, הכרמל נראה כמוצר שמנסה להדביק את הקצב בשוק גדוש אלטרנטיבות קיימות: arx, fn scar וכו'. מה הציפיות של IWI מול תחרות מאתגרת כזו?
נערך לאחרונה ע"י OlivStone בתאריך 08-04-2019 בשעה 10:51.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "רובה סער כרמל מתוצרת IWI"
נראה טוב. מזכיר את הARX האיטלקי. מוזר שלא ציפו אותו במסילות פיקטני מכל כיוון כמו שאוהבים היום...
IWI מייצרים רובים...הגיוני שירצו לעדכן ולפתח רובה 'סטנדרטי' עדכני ולא להסתמך רק על בולפופ, גם אם אין כוונת הצטיידות מצד צה"ל. ראה הגליל ACE ואחרים שנמכרו מסביב לעולם. סביר גם שעושים שימוש במכלולים/קנים וכו' מכלים אחרים.
אפשר להניח שמכירה לשוק הבטחוני (משטרה, כוחות מיוחדים) ואמריקאים חולי נשק תכסה עלויות פיתוח. אם יתפסו בעתיד גם איזו מדינה קטנה במזרח/אפריקה/דרום אמריקה אז יהנו גם מרווח יפה.
הSCAR אגב עם ביקורות רבות על אמינות ועוד.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "דרך אגב לא ציינתי חידוש מסוים..."
אם אני מבין נכון הקנה הצף הוא לא למטרת החלפת קנה מהירה, אלא להגדלת הדיוק של הנשק.
גם לפי התמונות לא נראה שאפשר להחליף את הקנה מבלי לגעת בו, אז אם רוצים אחרי ירי להחליף קנה יהיה צורך להשתמש בכפפות. וגם אם אתה יורה ברוס"ר כמות כדורים באוטומט שיש צורך בהחלפת קנה כנראה שאתה עושה משהו לא נכון.
בנוסף היכולת לפרק את הקנה בטח עוזרת לתחזוקה של הנשק.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Jack Heart שמתחילה ב "אם אני מבין נכון הקנה הצף הוא..."
אכן קנה צף נועד בעיקר לשיפור הדיוק, החלפת קנה מהירה זה מאפיין נוסף שהוצג. הכוונה לרובה אטומטי היא היכול להשתמש באותה פלטפורמה כמקלע קל ברמת החוליה/כיתה כמו שהמארינס עושים עם ה-M27. אאל"ט ה-M27 לא מאפשר החלפת קנה מהירה וזה חיסרון לעומת ה-SAW אותו הוא מחליף. האופציה לעשות זאת בכרמל נראה כמו משהו שמתקן את החיסרון הזה וזה לא טריויאלי. כמובן זה רק אם אני מבין נכון לפי הכתבה, נצטרך לראות מה יוצג בחשיפה רשמית, כמו שצריך.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי elaadhn שמתחילה ב "נראה טוב. מזכיר את הARX..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי elaadhn
מוזר שלא ציפו אותו במסילות פיקטני מכל כיוון כמו שאוהבים היום.
כמו בתבור דגם ג', גם בכלי החדש רואים חיפויי מסילה בצדי (1) ורצפת (2) המתפס. בניגוד לכיסויי המסילה הקטנים שקיימים עבור משפחת M4, בכלים של IWI לחיפויים יש תפקיד מעשי ועיצוב ארגונומי בהתאם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "רובה סער כרמל מתוצרת IWI"
רובה סער עם קנה צף?
אני מודה ומתוודה שטרם שמעתי על השילוב המעניין הזה. יכול להיות שזה אומר שאני לא בעניינים?
או שלראשונה פותח כזה דבר.
חיפשתי באתר של מקסים פופנקר בעזרת גוגל והדבר הכי קרוב שמצאתי היה ה L129A1 הבריטי: https://modernfirearms.net/en/snipe...arpshooter-eng/
האם קנה צף הולך להיות הסטנדרט העתידי גם ברובי סער?
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
וגם הם מדברים על החלפת קנה מהירה. לדעתי, כל זה התחיל כבלבול של המקור שחשב ש- free floating barrel מתייחס להחלפת קנה כמו במקלע. אין שום טעם בהחלפת קנה מהירה אם לפני זה צריך כמה דקות טובות רק כדי להגיע אליו מבעד למסת הפלסטיק.
לפי דעתי יש, מהמקור בתחילת האשכול: quick detachable barrel can be changed by the operator without the use of special tools in a few seconds (the author witnessed that at the IWI booth in Rio).
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "לפי דעתי יש, מהמקור בתחילת..."
זה מה שכתוב על כך ב- ID
ציטוט:
ה-"כרמל" מוצע עם 4 אורכי קנה שונים: 267 מ"מ, 305 מ"מ, 368 מ"מ ו-406 מ"מ. לצורך אבטחת דיוק מירבי, IWI אימצה את פיתרון " "Free Floating Barrelלניתוק מהיר של הקנה המאפשר החלפתו בתוך שניות מועטות
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "לא הרבה, פשוט קשה לי להבין את..."
אני לא רואה את צה"ל מאמץ רובה חדש, בייחוד לאחר שממש לא מזמן אימץ את ה-X95, ובשוק האמריקאי יש כבר כמה רובים מוצלחים עם קנה להחלפה מהירה, Steyr AUG למשל. אולי זה יהיה אחד מה-selling points בנישה ש-IWI זיהו.
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "לא הרבה, פשוט קשה לי להבין את..."
אם יש תאימות למספר סוגי תחמושת ולא נכנסתי לבדוק אם אכן יש זה יכול לאפשר מספר תפקידים רב יותר לכל כלי ומודולריות רבה יותר בהתאמת הכלי והצוות למשימה ספציפית.
גם לקוחות פרטיים בארהב אוהבים שיש להם דו שימושיות
אתה כנראה לא הבנת אותי. גם הקנה של M-16 ניתן לפירוק (הרגיל, לא קיט ההחלפה המהירה שבינתים נתקלתי בו) ולהחליף בקצר או ארוך או בצורת שבלול, רק שזה דורש מעט מאמץ וכלים מתאימים. התהייה שלי נסבה סביב מנגנון החלפה מהירה לרוס"רים, כמו במקלעים. אבל בינתיים, משהסבירו לי שזה קיים ומהווה שיקול עבור חובבי הנשק האמריקאים ואחרי שיטוט ביו-טיוב, תהייתי תמה.
קנה אפשר להחליף כמעט בכל כלי מהיר יותר או איטי יותר.
יש חלקים נוספים שעובדים בדרך כדי להכניס כדור לבית הבליעה ולנקור בהצלחה ואח''כ גם לפלוט.
באמלוק זה לא רק קנה יש הרבה רכיבים שצריכים להיות מתוכננים מראש וניתנים להתאמה במעברים.
בית המחסנית צריך להיות מותאם כמה מחסניות עם מתאמים,
המחסנית צריכה להזין באופן אמין הסדן צריך לגרוף ממנה את הכדור בצורב אמינה הכדור צריך להגיע באוריינטציה נכונה לבית הבליעה, מערכת הגזים צריכה להיות משתנה כדי להתאים את הפעולה ומהירותה לתחמושות השונות,
והשן החולצת צריכה לדעת לחלוץ ולא לקרוע את הקייסים.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "קנה אפשר להחליף כמעט בכל כלי..."
כל מה שאמרת הוא די לא קשור לנושא (אגב, סדן לא גורף שום דבר). אתה מתייחס להחלפת קנה כחלק ממכלול הפעולות להתאמת הנשק לקוטר אחר, אבל אז, כל הנשק צריך להיות לגו הבנוי ממכלולים עם אפשרות להחלפה מהירה כדי שהחלפת קנה מהירה תתרום משהו בחסכון הזמן הכללי של ההסבה.
לעומת זאת, ממה שאני הבנתי, מנגנוני החלפה מהירה מאפשרים לחובב הנשק האמריקאי הממוצע תוך זמן קצר להתאים את הנשק שלו לתקינה וחוק במדינה שבא הוא שוהה ברגע הנתון, למשל.
מה יש לא להבין .
התייחסת להחלפת קנה בלבד, הסברתי שיש עוד חלקים שצריכים להיות תואמים כדי לירות סוגי תחמושת אחרים, וזה צריך להיות מתוכנן מראש ותכונה רצויה גם בקרב כוחות מיוחדים וגם אמריקאים באופן כללי.
בחלק מהבלוגים יש בדיחות קבועות על תאימות של מחסניות גלוק
אתה כנראה לא הבנת אותי. גם הקנה של M-16 ניתן לפירוק (הרגיל, לא קיט ההחלפה המהירה שבינתים נתקלתי בו) ולהחליף בקצר או ארוך או בצורת שבלול, רק שזה דורש מעט מאמץ וכלים מתאימים. התהייה שלי נסבה סביב מנגנון החלפה מהירה לרוס"רים, כמו במקלעים. אבל בינתיים, משהסבירו לי שזה קיים ומהווה שיקול עבור חובבי הנשק האמריקאים ואחרי שיטוט ביו-טיוב, תהייתי תמה.
שים לב ללשון עבר.
טוב, זאת כבר הבעיה שלך שאתה לא קורא. שאלתי, ענו לי לפניך, הודתי. שלב היוטיוב היה אחרי שהתשובה שקיבלתי הפנתה אותי ליוטיוב. להבא, אם מישהו מעז בעוונו לענות על שאלתי לפניך, אני מרשה לך לא לתרום לי מהידע שלך, שחס וחלילה זה לא יאלץ אותך לקרוא את השרשור.
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 19-04-2019 בשעה 23:20.
חג שמח
כאשר קולעים בנשק יש מספר דברים המשפיעים על הקליעה.
1. מערכת הנשק / תחמושת. או מה שמכונה בליסטיקה פנימית.
2. הנשק מאופס.
3. הלוחם /קלע צלף, אמד נכון את הטווח כיוון נכון וביצע לחיצת הדק נקיה.
התיחסויות :
א. קנה צף. היתרון לא משנה באיזו צורה תאחוז את הנשק. עם או בלי משען. תשעין על המחסנית או לא תשעין על המתפסים {הוקינס} . הקנה לעולם יעבוד בצורה אחידה ולא יושפע מלחצים חיצוניים. מה שיגרום לנשק לשמור על "אמינות נפ"מ" לא בהכרח מקבץ טוב, אבל לא יהיו הבדלים קיצוניים בין הפגיעות, אלא ! אם הקלע החטיא במכוון או לחיצת ההדק הסיטה, או שינויים בסדרת התחמושת או שינויי קיצון במזג האוויר.
ב. המסלול הבליסטי הוא לא פקטור כאן. משום שהדרופ של התחמושת בקנה נתון {אורך+מעלה סליל} קבוע.
ג. לעניות דעתי ברמת החייל הבודד ומופעי ההעסקה שכיחים. זה לא הכרחי למרות שלא מזיק. ברמת קלעים צלפיםמ זה בונוס גדול.
זה מעניין. לצה"ל יש כבר שני מערכי רוס"ר: M16/M4A1 ומיקרו-תבור/X95 על שלל דגמיו. אני לא מבין מדוע ליצור מערך רוס"ר שלישי, ולא לצייד גם את איסוף קרבי ותותחנים במיקרו-תבור כמו שאר החי"ר (ומה עם הנדסה ושריון?). אלא אם כן בצה"ל לא מרוצים מהמיקרו-תבור X95 החדש (צה"ל מעדכן את דגמי המיקרו-תבור כל כמה שנים, השינוי האחרון היה הארכת קנה ומסילות פלאט-טופ).
עוד אפשרות היא שהרובה נכנס לניסויים בצה"ל אבל לא עבור צה"ל, אלא עבור החברה המפתחת, והרובה לא מתוכנן להיכנס לשירות, אלא רק לספק משוב ליצרנית ה"כרמל".
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "זה מעניין. לצה"ל יש כבר שני..."
אולי צה''ל רוצה להוציא משירות את הm4 למרות שלא נראה לי שיהיה תקציב לזה (אגב בדקתי לגבי מחיר והדבר היחיד שמצאתי זה שבאחד הפורמים מישהו אמר שהוע יעלה פחות מ1500$ קצת יקר נראה לי)
אני חייב להגיד שהסתכלתי על הרובה הזה באינטרנט ולמרות האורגונמיות שלו הוא נראה קצת מגושם
לא מבין למה צריך לתת נשק עם קת מתקפלת לחיילים זה סתם פוגע במבצעיות
ועוד שאלה קצת לא קשורה לחברי הפורום למה צהל לא מאמץ את העניין של המכפל שיכול לזוז הצידה? נראה לי כמו פתרון מעולה שאפשר להינות איתו משני העולמות גם ירי לרחוק וגם לטווח קצר
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "זה מעניין. לצה"ל יש כבר שני..."
על טיב הנשק.. יש גם הרבה פוליטיקה ו-ווסאח.
את השרות שלי עשיתי עם M4 ובמילואים אני עם תבור. הדבר הראשון שאמרו אצלנו שקיבלנו אולתו זה שצריך להאריך את הקנה, שהוא קצר מדי.
לקח כמה שנים וכנראה עוד הרבה אנשים הגיעו למסקנה הדי ברורה הזו.
לא יודע מי אחראי על קבלת ההחלטות ומה מניע אותם.
אבל זו לא בהכרח המקצועיות או הבנה של השטח.
כמעט ארבע שנים אחרי, ולאחר שלא אומץ על ידי לקוחות צבאיים או משטרתיים, הכרמל מוצא חיים חדשים בגירסה אזרחית בארצות הברית. ניכרים מספר שינויים מהגירסה המקורית ובכל מקרה נראה כמו העתק פולימרי לא מוצלח במיוחד של ה- SCAR, ARX ודומיהם.
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "כמעט ארבע שנים אחרי, ולאחר..."
IWI מנסים לירות תרתי משמע לכל כיוון אפשרי.
יש להם היום חמישה רובי סער 5.56 בקטלוג. לחלק מהחמישה תתי דגמים ואפילו רבים. לחלק מהדגמים כמה קליברים:
היום נמכרים גליל לסוגיו, תבור לסוגיו, ערד, כרמל וציון. פלטפורמות שונות, בוודאי בעיצוב החיצוני.
הם משתווים ועולים במספר דגמי רובי הסער הצבאיים/משטרתיים כבר לחברות ענק כמו FN, וHK וברטה.
נראה לי שזה מעט מוגזם ויתכן שפוגע בשם המותג. דגמים שלא מצליחים כמו הציון או הכרמל לא מוספים דבר לשם היצרן. יתכן כי בשוק האזרחי ניתן למכור אלפים בודדים, השאלה האם זה שווה את המאמץ ואת תווית "הכשלון" המוצמדת ליצרן.
HK להשוואה מוכרים היום את ה HK416/417 לדגמיו השונים בלבד. אותו רובה נמכר עם שינויים לשוק האזרחי (דגמי MR). FN מוכרים את ה SCAR לדגמיו ואולי ניתן לקנות עדיין את ה F2000. לשוק האזרחי יש להם דגם ייעודי אחד FN15 ודגמי SCAR אזרחי (16S, 17S).
נערך לאחרונה ע"י aw1 בתאריך 22-01-2023 בשעה 05:23.
קצת סדר:
* הציון זה נשק לשוק האזרחי, שמיוצר על ידי IWI USA לא על ידי IWI העולמית (מישראל) ולכן הוא גם לא באתר שלהם. הוא חלק מיכולת חדשה של יצור מקומי עצמאי בארה"ב במידה ובגלל סיבות פוליטיות לא ניתן יהיה יותר לייבא נשקים. הציון נחשב לנשק בסיסי אבל טוב מאד בדרגת המחיר שלו (כ- 1000 דולר ומטה).
* כרמל כאמור לא רלוונטי יותר כנשק צבאי בגלל חוסר אימוץ. בגלל זה העבירו אותו לשלוחה האמריקאית והוא מיוצר שם מקומית לשוק האזרחי.
* הנשקים הצבאיים כיום הם גליל, תבור וערד. אני מניח שבשנים הקרובות הערד יהיה מוצר הדגל למכירות, אבל הקווים של תבור וגליל ישמרו ללקוחות קיימים שכבר יש להם את המוצרים. רוב החוזים החדשים בשנה-שנתיים האחרונות היו לערד.
אני לא אתפלא אם IWI קצת ירו לכל הכיוונים לאחר שהם זיהו נכונה את המגמות בשוק הצבאי וסוף עידן הבולפאפ. יצא להם הכרמל שלא נחל הצלחה בדומה לפלטפורמות דומות בעולם (433, ARX, ACR) והערד שמתברר כהימור מוצלח עם מכרזים שונים. ב- 2026 הפטנט של LMT של מסילה מונוליטית יפוג תוקף מה שיפתח את השוק לערד למכרזים מערביים כולל בארה"ב למשטרות.
נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 25-01-2023 בשעה 18:45.
ולא להיות קטנוני, אבל זה לא לגמרי מדוייק.
* HK - יש לה גם את ה- 433, עוד חיקוי SCAR/ARX למיניהם כמו הכרמל, וגם הציעה אותו למכרז הצבא הגרמני ולמכרז חטיבת הקומנדו הבריטית.
* FN - לא לשכוח שהיא הספק העיקרי של רובי M4 לצבא האמריקאי ולמכירות FMS ולכן מייצרת יותר רובים מכל יצרן מערבי אחר. מעבר זה יש לה פלטפורמות צבאיות מתקדמות שנגזרות מה- SCAR כמו ה- MRGG ו- IWTSD שנועדו למכרזים שונים.
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "ולא להיות קטנוני, אבל זה לא..."
ה HK433 לא עבר ליצור המוני ולא אומץ. הוצע במסגרת המכרז המדובר ביחד עם ה-416 מול ההצעה של HAENEL. לבסוף ה HK416 נבחר. ל 433 אין מכירות נכון להיום מלבד כמה מאות של HK437 בקליבר 300 בלקאוואט שהוא דגם ייחודי ללש"ב.
גם כן מבלי להיות קטנוני זה שהציון מיוצר בארה"ב לא מוציא אותו מקבוצת רובי הסער יחד עם הגליל, הערד ,התבור והכרמל. יחד חמישה פלטפורמות שונות. בניגוד ל2-3 פלטפורמות שיש לHK, FN, וגם לסיג, ומהן נגזרים דגמים אזרחיים.