לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2023, 08:44
  ariel_zuk ariel_zuk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.15
מו"מ מתקדם למכירת מרכבה ל-2 מדינות, גם באירופה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "חדשות רק"ם"

סיב"ט נמצאים במו"מ מתקדם עם 2 מדינות, אחת בדרום אמריקה והשנייה באירופה, על מכירת טנקי מרכבה.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=ryrxmbvdn

באופן מוזר, המדינה עם הצורך הפרקטי הכי ברור בטנקי מרכבה היא טורקיה - מסרבת לקנות טנקים אמריקאיים או אירופאים, מנסה לפתח טנק משלה אך נכשלת ומתעכבת בקרוב לעשור, והסד"כ שלה דורש כמות טנקים גדולה מדי ממילא בשביל יכולת הייצור של הלאופרד או K2, בין היתר מכיוון שהליינים שלהם כבר משוריינים ללקוחות אחרים לשנים הקרובות. האם ההיבט המדיני בשל בשביל דבר כזה? למראית העין - לא.

יש כמובן עוד מדינות שכנראה לא מרגישות צורך מיוחד דווקא להשתמש בלאופרד למרות היתרונות הלוגיסטיים בכך, ויעדיפו לקנות מה שזמין כרגע עם ליין פתוח, במיוחד אם יש להן תכניות להעברת טנקים מהסד"כ הקיים לאוקראינה, או שהם רוצים לבצע השבחות ש-KMW לא זמינה לעשות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2023, 17:32
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "מו"מ מתקדם למכירת מרכבה ל-2 מדינות, גם באירופה"

ראשית הצורך של טורקיה בטנקים אינו מוזר.
שנית כאן המקום להזכיר את פרויקט הטנק הטורקי- https://www.ynet.co.il/articles/0,7...5607894,00.html
מלפני כמעט עשרים שנה.
אז אין פלא שבטורקיה יש צורך.

אבל מהצד הישראלי- איזו סיבה בעולם יש למדינת ישראל לרצות לייצא טכנולוגיה צבאית לטורקיה בשנת 2023?!

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 15-06-2023, 17:53

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "ראשית הצורך של טורקיה בטנקים..."

ציטוט:
אבל מהצד הישראלי- איזו סיבה בעולם יש למדינת ישראל לרצות לייצא טכנולוגיה צבאית לטורקיה בשנת 2023?!

זה למה אמרתי שזה "מוזר". אם נניח בצד את התכנון מפעם למכור לטורקיה כ-1,000 טנקי סימן 3 (שגם ככה היו מבטלים את החוזה לטובת ה-Altay), יש להם באמת צורך פרקטי בכמות שישראל יכולה לספק בזמן קצר. אבל מנועים אמריקאיים שכבר לא נתמכים זה big no no בשבילם.

הערכה שלי? יש סיכוי שמדינה כלשהי רוכשת אותם כי אולי הם חופשיים מרגולציות ייצוא מודרניות (מ-2006) ואז הכוונה היא ליצור רזרבה שאפשר יהיה לייצא לאוקראינה.
אני לא בקיא ברגולצייה הישראלית, אבל אאל"ט מערכות שנוצרו רק אחרי שנה מסוימת נדרשות לעבור פיקוח מכירה לצד שלישי.
יש עסקאות נשק בין ישראל לאוקראינה שעוברות מתחת לרדאר, בין היתר כי המערכות עצמן הן בפרופיל נמוך. אך עם ההסלמה מול רוסיה ואיראן, יש סיכוי לא אפסי שישראל תחפש גם אופציה עם פרופיל גבוה.

הערכה שנייה:
לא בהכרח מדובר בטנקי סימן 2 ו-3 שבתצורת טנק. אפשרי ביותר שאלה יעברו הסבה, לדוגמה לנגמ"ש כבד. אמנם שוק הנגמ"שים פורח באירופה, אך יש עוד לא מעט מקום לנגמ"שים מודרניים, בייחוד כבדים כגון הנמר (שהוא מבוסס ברובו על סימן 3).

נערך לאחרונה ע"י ariel_zuk בתאריך 15-06-2023 בשעה 18:15.
ישן 15-06-2023, 18:51

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "ושוב אתה משחק בנדמה לי"

ציטוט:
1. טורקיה שחטה כל שבב של אמינות בפרשת ה-F35, ישראל לא תייצא אליה שום ציוד צבאי מתוחכם יותר מגרביים.

אני לא מבין מהיכן הטענה שאני רמזתי שטורקיה תקנה את הטנקים. רק ציינתי שבמבט מלמעלה על אירופה, מבחינה פרקטית לחלוטין - כלומר מנותקת מגאופוליטיקה, לטורקיה יש כרגע צורך מובהק בטנקים, ולשאר המדינות לא, לפחות לא ברמה שתצדיק רכש ממחסנים.

ציטוט:
2. נכתב במפורש שמייצאים את הטנקים as is, מין הסתם לאחר סבב תחזוקה ושיפוץ ראויים ואולי שדרוג קל. בשום מקום לא נכתב, נרמז, נאמר, רוסס על הקיר או סומן בדגלים ו/או אותות עשן שהכלים המיוצאים יעברו שינוי מהותי כלשהוא.

אני קראתי רק את הראיון בכלכליסט ואת הכתבה ב-Ynet. לא מצוין שם מפורשות שהם נמכרים as-is. זו הנחה שהיא סבירה, לאור המחיר שצוין. אך זה לא מונע מהקונה להזמין בנפרד שינויים כאלה ואחרים, או לעשות אותם בעצמו דרך קבלנים מקומיים. לא חסרים באירופה יצרנים שיודעים לעשות על רק"ם עבודה ברמת OEM.
ובגלל זה אגב, הדגשתי, שאלה הערכות, לא עובדות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:25

הדף נוצר ב 0.98 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר