שילם עד כמה שאני זוכר זה בכלל טיל נגד מכ"מ שיחידה של חה"א הפעילו קרקעית
אני מדבר על רקטה בלתי מונחת 290 מ"מ שהותקנו 4 כאלו על תובה של טנק( שרמן למיטב זכרוני)
יש אחד כזה בבית האוסף בת"א .
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "[QUOTE=רס"ר]אני מדבר על רקטה..."
הכל הראשוןי שאתה מציג כאן, הוא אב הטיפוס של משגר "אשל הירדן" שנועד לחביב. המוצר הזה לא נכנס מעולם ליצור סדרתי. במלחמת לבנון הראשונה פעל גדוד חביב אחד, מתנייע על תובת שרמן, כפי שרואים בהמשך, בגזרה המזרחית. בגדוד הזה שימש בעיקר לירי נ"ס והשמיד כמה סוללות סוריות. לאחר מכן הוא חיסל את כל התחמושת שהיתה במלאי לצורך חילוץ הגדוד מסולטן יעקב. תחמושת נוספת, שהגיעה ישר מהיצרן עזרה להשמיד גדוד 130 מ"מ וכן סוללת SA6. הגדוד יצא מן המערך בתחילת שנות ה-90 לטובת MLRS.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "משגר LAR 160 של תע"ש על תובת AMX13"
שני המשגרים - הנגרר והזחלי - השתתפו בשיגור רקטות מטרה במהלך ניסוי שיגור כיפת ברזל מסטי"ל סער 6 בחודש פברואר 2022. נראה שקסטות החימוש המקורי 160 מ"מ הוחלפו בקסטות של משפחת גראד בקוטר 122 מ"מ.
שימוש במשגר נגרר הגיוני כי בניסויים השיגור מתוכנן מראש והמיקום סטטי, לכל היותר משנעים אותו ממקום למקום לפי הצורך ובסיום מחזירים לאחסון. המשגר הזחלי לעומתו נחוץ רק לכוחות לוחמים בתנועה, ובסופו של דבר זה כלי שדורש תחזוקה וטיפולים. איזה ערך יש בלהחזיק ולהפעיל אותו?
כלי נייד יקר יותר אבל יש לו יכולות. אתה יכול להחזיק את רוב הסד"כ ככלי נגרר כדי לצמצם הוצאות אבל עדיין להחזיק מספר מוגבל של יחידות כחלק מיכוח מתמרן. לפעמים לגם וגם יש סיבה.
אתה מתייחס לשימוש בלחימה, אני מדבר על השימוש בניסויים. ניסוי כזה לא צריך פלטפורמה ממונעת, בטח שלא אחת שמבוססת על תובת טנק ענתיקה שכבר מזמן אינו בשירות. אני מניח שהתחזוקה שלו היא בטח כאב ראש לא קטן לאנשי האחזקה.