לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-03-2022, 18:04
  The_last_Apachi The_last_Apachi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.08
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Assaf B שמתחילה ב "מספרים?"

שמע, אפילו בלי ההטייה, לדעתי, אנחנו עומדים על לפחות 20 כלים רוסיים מתועדים, כאשר 6-7 הפלות מתועדות רק מהיממה וקצת האחרונות.

באשכול הקודם סירפד פרסם קישור לבלוג של Oryx שמסקר את זה בקנאות הרבה יותר מרשימה משלי (הוא מתעד הכל!) וגם אם הוא מפספס פה ושם כלי או אמצעי או לא מזהה נכון, הוא נותן את תמונת המצב הטובה ביותר שאני מכיר למצב האבידות המתועדות נכון להיום של שני הצדדים.

אני גם אעלה מתישהו עוד מספר תמונות של הרס בשדות התעופה האוקראינים, כשיהיה לי זמן. זה בנוסף למה שהעלתי באשכולות הקודמים על שני הפרוגפוטים ושישה פולקרומים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-03-2022, 21:56

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Nargila Dwarf שמתחילה ב "שאלה על המשאיות"

אני חושב ששאלה דומה נשאלה באחד משני האשכולות הראשונים. כככל, על פי החוק, סדירים לא משרתים באיזורי לחימה. אבל כיוון שמדובר ברוסיה, החוק הוא רק המלצה. ישנם הרבה סיפורים שהגיעו אפילו לסנאט הרוסי על כך שחיילי חובה מגוייסים בכפיה לקבע אפילו בטרם תום תקופת החובה. וכך למעשה, חייל חובה-קבע מוצא את עצמו בניגוד לרצונו באוקראינה.
אם אני לא טועה, ויתכן שאני טועה, פוטין דיבר בנאום שנשא היום, נראה לי, שאין חיילי מילואים בין הכוחות הלוחמים וגם זה שקר.

ואני? אני בסדר, תודה! מה כבר יכול לקרות לי בארץ

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 05-03-2022 בשעה 22:20.
ישן 06-03-2022, 07:28
  משתמש זכר assafx assafx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.13
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "לדעתי אין שחר למספרי השמדת..."

לפי ויקיפדיה, לאוקראינה יש מערך נ"מ מכובד עם מספר גדול של משגרים ניידים.
מצורת ההפעלה של חיל האויר הרוסי, או יותר נכון מאיך שהיא מצטיירת כרגע, אני מסכים שבין הטענה של הרוסים להשמדת חלק גדול ממערך הנ"מ האוקראיני לבין המציאות יש פער.
כשמסתכלים על התמונות, מכת הפתיחה התמקדה בעיקר על מערכים סטטיים ותחנות מכ"מ.
אני חושב שעד עכשיו, ראיתי רק תמונה אחת של משגר נייד אוקראיני שנפגע.

לא עושה רושם שהרוסים הלכו למאמץ דוגמת ערצב 19 של הגעה עם כוח גדול, שימוש באמצעי הטעייה, לוחמה אלקטרונית וציד של כל סוללה שידוע עליה או שנחשפה. זה יכול להסביר חלק ממה שקרה אתמול.

השאלה המעניינת היא, האם אתמול, ביחס לימים הקודמים, חיל האוויר הרוסי הופעל בצורה יותר נרחבת?
ישן 06-03-2022, 08:41
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "הפלישה הרוסית לאוקראינה 2022 (3)"

אתמול בצהרים הייתי עם חבר ממוצא אוקראיני שקיבל עדכונים שוטפים מחברים והמשפחה שלו שם.
הרבה סירטונים ותמונות של שיירות מושמדות שצולמו מייד לאחר האירועים ושרידי כלי טיס שהופלו.
בסירטונים האלה היו הרבה גופות של חיילים רוסים במצבים מאד גרפיים.
באחד הסירטונים שצולמו ע"י חייל כו"מ אוקראיני הוא מתאר את מה שצילם וממש ביכה את ההרוגים, קרא להם "אחים שלי, מצטער שככה סיימתם את החיים הצעירים שלכם, אנחנו יודעים שלא היתה לכם ברירה אלא להילחם נגדנו או לחטוף מהשליט העריץ שלכם, הוא פסיכופט שגרר את שתי המדינות לאסון......"
החבר אמר שאתמול הרוסים ספגו מכה מאד קשה, אבל גם האוקראינים נפגעו ואפילו איבדו בסיס ליד חרסון.
שיטות התקיפה היו מגוונות וכללו מארבים של חוליות נ"ט, רחפני נפץ למיניהם ואפילו תקיפה אווירית

בד"כ אנחנו רואים תוצאות תקיפה, כך נראה מארב עם ירי טיל נ"ט Stugna-P מתוצרת אוקראינה

ישן 06-03-2022, 11:15
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
RPG-30: בשביל מה?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "הפלישה הרוסית לאוקראינה 2022 (3)"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

סוגיה מעניינת ולא ברורה: מאז תחילת הלחימה פורסמו מספר תמונות של משגרי רקטות נ"ט מדגם RPG-30. משגר זה הוא התשובה הרוסית הרשמית למערכות הגנה אקטיבית (בפועל - נגד מעיל רוח הישראלית, כי אין אחרות בשימוש מבצעי פעיל), ובנוי מרקטת פיתיון קטנה שאמורה להעסיק ו"לפתוח את הדרך" לרקטת טאנדם העיקרית והמרשימה. היות ואין שום צי"ח או דפ"א של מכירת/הפעלת מעיל רוח באוקראינה, או קיומה של מערכת אוקראינית מקבילה, עד כה לא ברור לי למה בכלל הכוחות שפועלים במדינה בכלל חומשו בה. הציפיה שלי היא שאם כבר יצרו רקטה כזו, היא תישמר לעימותים בהם תהיה רלוונטית.

ישן 06-03-2022, 23:39

בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי איש123 שמתחילה ב "אני ממש לא בטוח שהרוסים..."

לצערי קשה מאוד לעקוב אחריהן בתצלומי לווין, למרות שנקתלתי כבר כמה וכמה פעמים. בכל מקרה, אתה יכול להכנס לפורומים של הסורים ולראות את מה שהם מעלים מדי פעם (בעיקר סרטוני מוראל, אבל גם הם בלי כוונה מספקים מידע מעניין). אתה יכול לראות מעבר מדורג מ- S1 שהם קיבלו במשלוחים הראשונים ל- S2 היותר חדישים. אני מאמין שחלק מזה זו ההשלמה המדוברת. וחוץ מזה, הרוסים בשבע השנים האחרונות סיפקו לסורים, מהמלאים, לפחות 10 Mi-24P, לפחות 10 MiG-29, מספר מסוקי תובלה קלים, מטוס תובלה Il-76 וזה אפילו בלי להזכיר את הרק"ם, הנק"ל, הארטילריה וכו'. כך שאני לא רואה שום מניעה להשלים גם סד"כ נ"מ שהולך לסורים מדי פעם.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 06-03-2022 בשעה 23:48.
ישן 09-03-2022, 08:49
  liorif liorif אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "שדה התעופה ויניצה הושמד כליל"

תמונת לווין של נזק התקפת טילי השיוט הרוסים בשדה"ת ויניצה.
ניכר היעדר נזק למסלול ההמראה עצמו.

תגובה אחת מתחת בשירשור, הצייצן טוען שהרוסים בכוונה לא פגעו במסלול ההמראה.
אני מסתייג מטענה זו, משום שבהתחשב באינדיקציות שיש לנו למצב המודרניזציה הלא משהו אצל הרוסים, אני מניח שחלק ניכר מטילי השיוט שלהם עדיין עושים שימוש במערכת הנחייה המקבילה למערכת TERCOM של טיל הטומוהוק מגירסאותיו המוקדמות יותר משנות ה80; למיטב ידיעתי, מערכת זו זקוקה לאיזשהו מינימום של תבליט שטח לשם זיהוי ופגיעה נאותים במטרה.
במילים אחרות, איך אפשר לפגוע עם מערכת כזו במטרה שטוחה כגון מסלול המראה של שדה"ת ?

אולי עם GPS אפשר לעשות איזשהו פינפוינט על המפה, אין לי מושג, אבל כאן אני שוב חוזר למצב העגום של המודרניזציה הרוסית שהזכרתי לעיל (לפי כל האינדיקציות שיש לנו בינתיים לפחות).
לפיכך, אני בספק שהם שילבו GLONASS במערכת ההנחייה של טילי השיוט המדוברים, למרות כל מיני טענות שמופיעים בפירסומים רשמיים/תעמולה.

אני מודע לחלוטין שלא רצוי לבנות תלי תלים של הנחות על סמך כמות אינפורמציה דלה, וגם לא ידוע לי הסוג הספציפי של טילי השיוט שלקחו חלק בתקיפה, אבל בכל זאת, הרגשתי צורך לנמק מדוע אני חולק על טענתו של אותו צייצן.
הערות/הארות יתקבלו בברכה.
ישן 10-03-2022, 03:12
  liorif liorif אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי איש123 שמתחילה ב "א. יכול להיות שהם התכוונו..."

ציטוט:
א. יכול להיות שהם התכוונו להנחית שם כוחות אחרי ההפצצה ולכן השאירו את המסלול שלם.

זה לא הלך/הולך להם משהו בהוסטומל, וזה כשהאמצעים שעומדים לרשות הVDV מן הסתם עתירי יכולת בפער ניכר מאלה שעמדו לרשות הצנחנים הגרמנים בקרב על האג 1940:
https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...009#post4730009

זה נראה שלא מתחקרים קרבות ומסרבים ליישם לקחים מההיסטוריה כעניין של פרינציפ, ובמקום זה הולכים על השיטה הותיקה של ללכת עם הראש בקיר, כי ברוך השם לא חסר עתודות של בשר תותחים, אז למה לא.
האמת שהיסטורית זה די עבד להם, כנראה שגם הפעם בסופו של דבר.

ציטוט:
ב. טיל שמנווט על פי פני שטח לא מאבד מיד את הניווט שלו אם במאות מטרים האחרונים השטח שטוח. יש לו גם יכולות ניווט אינרציאליות שלא יספיקו להיסחף במאות מטרים בודדות.

בטומאהוק הקונבינציונאלי (כדוגמת הייחוס) היה צורך בפיתוח של מערכת DSMAC שתפעל בשילוב עם TERCOM על מנת להשיג את הדיוק הרצוי (בלי קשר לGPS שנכנס בגירסאות מאוחרות יותר כמובן).

פיתוח מערכת הDSMAC הצריך שליטה בטכנולוגיה של אלקטרו-אופטיקה ומיקרו-מעבדים, ומה לעשות, מיקרו-אלקטרוניקה באופן כללי היא לא תחום שהרוסים מצטיינים בו במיוחד (לא אז וגם לא היום).

בשימוש בTERCOM בלבד, הCEP של הטומהאוק עמד על משהו כמו 80 מטר, שזה סבבה לגירסא הגרעינית (ז"ל) אבל לא לקונבנציונאלית.
בקיצור, התחושה שלי היא שיש מצב שהרבה טילי שיוט קונבנציונאלים במלאי הרוסי הם טילים ישנים העושים שימוש בTERCOM בלבד, בעיקר כאלה שמוצאם מאילן היוחסין הישיר של kh-55.
אבל כאמור, תחושת בטן בלבד.

אגב, אז בשלהי המלחמה הקרה הייתה אמורה להיכנס בסופו של דבר לשירות מבצעי כמדומני איזושהי גירסאת טומהאוק המכילה פצצונות לפיצוח מסלולי המראה.
בסוף בוטל יחד עם מלא פרוייקטים אחרים כי המלחמה הקרה נגמרה (אהמ אהמ...).
הנ"ל קשור גם לשאלה 2 של הבחור בתגובה מעליך.
ישן 10-03-2022, 12:13

בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "כן, התכוונתי לKH101 כי ראיתי..."

ציטוט:
כן, התכוונתי לKH101 כי ראיתי בעיקר התייחסות אליו בתיעוד הקיים בינתיים במלחמה הזו.

רוב טילי השיוט שתועדו היו ממשפחת קליבר. הקונפיגורציה שלהם לא השתנתה מאז אביהם הקדמון - טיל ה- Granat 3M-10.
המשפחה התרחבה עם השנים ל- RK-55 שלו הותאם ה- 3M-10 ומאוחר יותר הושמד במסגרת הסכמים להגבלת טילי שיוט קרקע-קרקע; ל- 3M-54, 3M-14 וכו' שיועדו בעיקר ללקוחות חוץ; אך מהם בסוף נולד הקליבר בשתי הגרסאות: PL - שיגור מצוללת ו- NK - שיגור מסטי"ל; R-500 שמשמש את האיסקנדר וכנראה ה- 9M729 גם הוא עבור איסקנדר, אך בעל טווח הקרוב יותר לקרוביו הימיים. כל אלה כנראה זהים מבחינת הקונפיגורציה, אבל נבדלים במידות האורך, אולי גודל הרש"ק והרב"תים.

לא נראה כאילו הרוסים שיגרו טילי שיוט ממפציצים, אולי בשל החשש מתגובת נאטו שעלולה לפרש שיגורים כאלה כאיום ישיר על חברות הארגון. שים לב לדבר נוסף - הטילים שתועדו בוידאו בעת מעופם לכיוון ויניצה נעו אל המטרות מכיוון דרום - דרום-מערב. בוידאו אחר שהעלתי באחד האשכולות של שיגורים מהימים הראשונים, הצלם טוען שהטילים באו מכיוון טרנסניסטריה, כלומר מערב (אי אפשר לדעת אם שוגרו מהקרקע או מהים ותיקנו מסלול).

ואני גם חייב לתקן את עצמי, פיתוח שלושת גרסאות טילי השיוט לא היה פרוייקט אחד. מה שהפך לימים ל- Kh-55 הותאם בשלבים המוקדמים של הפיתוח לשיגור אפשרי מצינורות טורפדו, כי משרד התכנון שעבד על הגרסה הקרקעית והימית לא עמד בלוח הזמנים.

לגבי, Kh-101, אז זה פיתוח של Kh-55 או יותר נכון של Kh-55SM, ובעצם חזרה לקונספט של מה שה- Kh-55 היה אמור להיות ואיך שהיה אמור להראות לולא הוכנסה בו הדרישה לשיגור מצינורות טורפדו.

ציטוט:
אגב, kh55 יוצר במקור בחרקוב לא ?

כן, הסדרות הראשונות יוצרו בחרקוב ומאוחר יותר בדובנה.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 10-03-2022 בשעה 12:16.
ישן 10-03-2022, 17:13
  איש123 איש123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.05.14
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "[QUOTE]א. יכול להיות שהם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי liorif

פיתוח מערכת הDSMAC הצריך שליטה בטכנולוגיה של אלקטרו-אופטיקה ומיקרו-מעבדים, ומה לעשות, מיקרו-אלקטרוניקה באופן כללי היא לא תחום שהרוסים מצטיינים בו במיוחד (לא אז וגם לא היום).

בשימוש בTERCOM בלבד, הCEP של הטומהאוק עמד על משהו כמו 80 מטר, שזה סבבה לגירסא הגרעינית (ז"ל) אבל לא לקונבנציונאלית.
בקיצור, התחושה שלי היא שיש מצב שהרבה טילי שיוט קונבנציונאלים במלאי הרוסי הם טילים ישנים העושים שימוש בTERCOM בלבד, בעיקר כאלה שמוצאם מאילן היוחסין הישיר של kh-55.
אבל כאמור, תחושת בטן בלבד.
.

כל זה נכון, אבל זה הדיוק של הטיל באופן כללי.
זה לא קשור לכך שהמטרה שטוחה ומבלבלת את הטרקום.
אני אומר שאם ה-CEP של הטיל הוא 80 מ' וה-500 מ' האחרונים שטוחים, הדיוק יישאר 80.001 מ'.
ישן 07-03-2022, 04:50
  liorif liorif אינו מחובר  

ממליץ מאוד לקרוא את השרשור הנלווה לציוץ המצורף מטה; אמנם ארוך, אבל בעל תובנות מאוד משמעותיות עבור כל מי ששבוי בקונספציה שהרוסים הם איזושהי מעצמת לוחמה אלקטרונית.

יותר מזה, וזה החלק המדהים באמת:
מסתבר שחלק לא מבוטל ממערך התקשורת הצבאי הרוסי מסתמך על מכשירי קשר אזרחים פשוטים אנלוגים וטלפונים ניידים, מה שהופך את התקשורת שלהם גלויה לכל דיכפין - ההשלכות ההרסניות המבצעיות ברורות, כמו גם הקלות המטורפת שהאוקראינים מסוגלים לשבש את התקשורת הזו.

השרשור מכיל קבצי אודיו של תקשורת רוסית שיורטה ע"י האוקראינים, כך שיש סימוכין לדברים.

כמו כן, הנה אתר המרכז את קבצי האודיו:
https://www.russianwarchatter.info/#/recordings

כמה ציטוטים פוערי פה מהשרשור:
ציטוט:
For the 1st time in a modern conflict, the regular forces of Russia are communicating without digital mode, making them fully audible by everyone.

Using publicly available web radio receiveir (webSDR), callsigns of Russian military units and roles were discovered. Reports of losses, injuries, ... everything can be heard. Even them swearing at their own crew, such as in this recording.

Because unsecured communications, the frequencies have been constantly jammed by civilians, sometimes in the middle of fights, making the ground infantry unable to operate properly and having to withdraw.

An entire community created itself around those communications, currently scanning and recording anything of interest, including ShadowBreak. Creating hours of intense Russian army chatter recordings, each demonstrating an army unprepared for such situation.

כמו כן, גם CIT מתייחסים לטענות הנ"ל כמהימנות.
ישן 08-03-2022, 18:45
  mm2892 mm2892 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.10
בתגובה להודעה מספר 91 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "[QUOTE]ממליץ מאוד לקרוא את..."

שרשור טוויטר מעולה, אבל כמה נקודות:
- אנחנו מצפים מצבא מערבי לדאוג לתקשורת טקטית מוצפנת/מעורבלת. חושב שאין מה להיות מופתעים לאור התנהלות הצבא הרוסי הגדול במלחמה הזאת.
- תקשורת טקטית גלויה יכולה לעזור ברמה הטקטית ברגע הנוכחי רק אם יש איך לקלוט-לפרוק-להעביר את התוצרים בזמן אמת. חייל אוקראיני בעמדת מארב יתקשה להשיג סורק תדרים, יתקשה להאזין לקשר שלו ושל האוייב ויתקשה להעביר הלאה את האינפורמציה. זה דורש הכנה ותרגול. תקשורת טקטית גלוייה עוזרת לנאטו לאסוף את תמונת המצב ואחר כך גם ללמוד את הדוקטורינה הרוסית.
- כדובר רוסית, ההקלטות שצירפו לשרשור מכילות לא מעט תרגומים שגויים. רוב ההקלטות מגיעות מתדר יחיד, בגזרה אחת ועם פונקציונר אחד שמרכז תמונת מצב. יש נדב"ר מלחמה, הכוונת אש ודיווחים כלליים. הנימה הכללית בהקלטות המצורפות היא של תסכול ויש גם קללות אבל בתרבות הרוסית יש עושר לשוני של קללות במצב when shit hits the fan
ישן 11-03-2022, 00:08
  liorif liorif אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 151 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "לא מבין. המנחה יותר מיליטנטי..."

איש צבא שחווה על בשרו את טעם הקרב מבקש לחלוק כבוד לחללים הרוסים במלחמה הנוכחית (סליחה, "מבצע מיוחד" שמתרחש רק בדונבאס...) וזה לא מסתדר עם התעמולה של הקרמלין, אז המנחה המלוקק ומלחכך פינכתו של פוטין גוער בו על זה שהוא סטה מהנרטיב המוכתב מלמעלה.

מזכיר שבהתאם לצו מפורש של פוטין מלפני כמה שנים טובות, כל פרסום הנוגע לחללים של הצבא הרוסי מהווה סוד מדינה שמור.

אגב, זוכר את מה שכתבתי על זה שברוסיה קיים מנגנון השתמטות ממוסד דה פקטו משירות בצבא הסדיר שפשוט אף אחד לא מודה בקיומו בפומבי ?
אז קח בחשבון שהמנחה המלוקק שמקבל משכורת שמנה כדי לפמפמם את התעמולה של הקרמלין גם הוא בוודאות משתמט.
אין גבול לנבזות השפלה.
ישן 09-03-2022, 22:55

טיסה מעניינת מרוסיה שכרגע חולפת מעל רומניה, אחרי מעבר בליטא, פולין, סלובקיה והונגריה, על אף סגירת המרחב האוירי למטוסים רוסיים. יתכן שאין לכך קשר למצב, אבל אמשיך לעקוב.

גוגל רומז שמספר מס' הזנב התואם לסימון הזמני CL30 הוא RA-67211 מדגם Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 ששייך כביכול לחברת תעופה VIP בשם Jet Express או לחברת Tulpar Air. האתרים של החברות לא מספקים מידע מעניין כלשהו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עריכה:
ישנו עוד מטוס מאותו הדגם עם call sign CL30 ואתר מעקב טיסות אחר https://www.radarbox.com/flight/TCEAR מצביע דווקא עליו - TC-EAR מטוס טורקי פרטי. אולי יש קשר למפגש שרי החוץ הרוסי והאוקראיני?

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 09-03-2022 בשעה 23:17.
ישן 11-03-2022, 11:00

לפי הספירה המאוד לא מדוייקת שלי, דיוויזיית השריון קנטימירובסקיה, היחידה שמפעילה את טנקי T-80U בצבא הרוסי איבדה (אובדן מלא או נטושים) בהערכה גסה לפחות 25-30 טנקים, שזה בערך עשירית מכלל הכלים מסוג זה.

עריכה: בכל המקורות הרוסיים (שעוד נותרו) נוקבים בסך של 300-450 כלים משני הסוגים - T-80U ו- T-80BV בשירות פעיל עד לפני חמש שנים. סביר להניח שבחלוקה הפנימית ישנם הרבה יותר BV באותה נקודת זמן (שכן בחמש שנים האחרונות מתקיים מאמץ לשדרג T-80B ו- T-80BV פעילים ומאוחסנים לרמת BVM) מאשר U, כי הייצור של האחרון החל רק מעט לפני נפילת ברה"מ ושם הוא נעצר, ולכן יתכן מאוד שבאופן יחסי מדובר באובדן גדול הרבה יותר מעשירית.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 11-03-2022 בשעה 11:16.
ישן 11-03-2022, 19:58
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 192 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "משרד ההגנה האוקראיני מעלה..."

הנה False Flag
אוקראינה מאשימה את רוסיה בתקיפה כאילו אוקראינה תקפה את בלארוס בכדי שתהיה להם עילה לתקוף חזרה
https://www.rferl.org/a/ukraine-bel...a/31748531.html

כשאני מסתכל על גודל ואיכות הצבא הבלרוסי אני רואה עוד גוף צבאי תואם רוסי/סובייטי עם מספרים מאד קטנים וציוד ישן ששייך למדינה של 9.3 מיליון איש עם כלכלה בינונית ביותר.
אם יצטרפו אז כנראה זה יהיה בסד"כ מאד קטן (יעזור לרוסים אבל לא יעשה שינוי גדול), אבל המשמעות הפוליטית של מהלך כזה תהיה גדולה.
מבחינת הרוסים זה ישרת היטב את התעמולה "אמרנו לכם שאוקראינה פאשיסטית, הנה היא תוקפת עוד שכנה שקטה שוחרת שלום"
מדהים כמה מאמינים יש לתעמולה הזו כדברי הפאשיסט הגדול יוזפקה גבלס'לה "ככל שהשקר גדול, בוטה וגס יותר, כך הוא נאמן יותר על הציבור ויאמינו בו יותר אנשים"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:01

הדף נוצר ב 7.39 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר