|
17-09-2007, 11:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי knight1
אתה מעלה רעיון (לגיטימי, אם כי כזה שכבר הועלה בעבר)
|
רעיון שהועלה, בין היתר על ידי. אני לא הראשון ולא האחרון שחושב על נומ"ט קטן ישראלי.
ציטוט:
הדגמים הקיימים הם או ישנים מאד ומן הסתם אינם מיוצרים
|
אוניות מסדר גודל זה, נבנות לפי הזמנה, ולא בייצור סידרתי. כמו כן, אוניה אינה קרטון חלב. גם אוניות ישנות, יכולות לעבור שיפוצים ואפילו בניה מחדש. בצי האמריקאי, רוב האוניות מיועדות לשרת בין 40-50 שנה ויותר.
הנומ"טים ההודים והאוסרטרלים הן נומ"טים בריטים ישנים יותר שנמכרו להן.
ציטוט:
האפשרויות היותר ריאליות הן או שמדינה ידידותית לישראל תתכנן ותייצר נומט"כ כזו (ארה"ב, למשל) או שישראל תתכנן ספינה כזו ומדינה בעל כושר יצור ימי וידידותית מספיק לישראל, תייצר אותה. באות בחשבון שתי מדינות: גרמניה או צרפת.
|
כאן אתה טועה מאוד. אירופה לא אוהבת למכור לישראל נשק כלשהו, קל וחומר נשק אסטרטגי כמו נומ"ט. הצוללות מגרמניה ולפני כן מבריטניה, הן עיניין אחר, משום מה, שלא יחזור על עצמו.
כ"כ, גרמניה מעולם לא בנתה נומ"טים, וצרפת בנתה נומ"ט אחד כל עשרים שנה, ולא מהסוג שאנחנו צריכים. ככה, שאין על מה לדבר. באסיה, הייצור זול ואיכותי יותר. אוניות של מיצובישי או יונדאי או סמסונג עדיפות על האירופאיות.
אם ישראל תקנה נומ"ט, הוא קרוב לוודאי ייוצר במזרח הרחוק: הודו, דרום קוריאה, יפן או סינגפור. אלו הן מדינות ידידותיות, המעוניינות לפתח את העוצמה הצבאית שלהן או את הקשרים המדיניים שלהן במזה"ת. הבניה תהייה במסגרת הסכמי שיתוף פעולה. כלומר, ישראל ונניח סינגפור יבנו יחד, וימכרו ספינות כאלה למדינות אחרות באזור, בכך להוריד עלויות פיתוח וייצור.
ציטוט:
לארה"ב אין נומ"ט מהדגם המבוקש.
|
לארה"ב יש נומ"ט מהדגם המבוקש. http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ship/lha-1.htm
אלא שהוא מגודר כנושאת מסוקים (או ספינת תקיפה אמפיבית להובלת נחתים, וסיוע להם). "העובדה שכיסא סוחב ספרים ואי אפשר לשבת עליו, לא משנה את העובדה שמדובר בכיסא, את הספרים אפשר להזיז". ונומ"ט מהסוג שמסייע לנחתים (אבל יכול לעשות עוד דברים), הוא בדיוק מה שאני חושב שאנחנו צריכים.
[/quot] לכן האפשרות הריאלית ביותר היא שאנחנו נתכנן וגרמניה תייצר. [/quote]לא ריאלי. אחרי שגרמניה תבנה נומ"ט לישראל, היא תבנה שלוש לסעודיה או מצריים. סעודיה לא צריכה נומ"טים, אבל הם אוספים, בשביל הספורט, ואח"כ יעבירו למצרים, בתנאי שתלחם בישראל.
כל הרעיון של פרוייקט לאומי, הוא שישראל לומדת לייצר את מה שהיא צריכה, כדי שיהיו לנו מוצרים ושירותים לשימושינו ואח"כ כדי למכור למדינות זרות.
פעם, ישראל לא ייצרה טנקים. לפי ההגיון שלך, ישראל מעולם לא תוכל להתחיל לייצר טנקים, מפני שישראל "לא מייצרת". רק לקנות. והינה, היה פרוייקט לאומי, היום יש מרכבה.
ציטוט:
א. מנועים מסדר גודל של עשרות אלפי כו"ס (לא דיזל ולא טורבינות קיטור). אפילו את משאבות המוביל הארצי קנינו מבוברי בשוויץ;
|
אתה מערבב שני דברים. שיקולי עלות רכש, לעומת שיקולי השקעה בטכנולגיה. נומ"ט דורש טכנולוגיות שאין לישראל כרגע (אבל יכולות להיות לה). השקעה כזו, במנועים ודברים דומים, מקדם את הכלכלה והתעשייה כולה. את הרווח על ההשקעה נראה שנים אח"כ.
לקנות משאבה מהמדף, כלומר שמישהו אחת כבר מייצר, זה שיקול אחר לגמרי, שיקול כלכלי לגמרי. את הרווח על השקעה כזו בתשתית תראה כמעט מייד, ואין רווח צפוי בהשקעה בטכנולוגיות של משאבות ענק. כנ"ל לגבי מכוניות ורכבות.
ציטוט:
ב. מערכות מכ"ם גילוי ארוך-טווח. אנחנו מייצרים מכ"מים מוטסים טובים מאד, מכ"מי סיור טובים ומכ"מי בקרת תעבורה בשדות תעופה. מכ"ם התראה והנחיה ארוך טווח ומוגן קורוזיה הוא פרויקט לשנים רבות בעל עלות גבוהה מאד.
|
כבר שנים רבות שספינות חיל הים סוחבות מכ"מים ימיים תוצרת הארץ. קורוזיה אינה בעיה מהותית. "טיפולים בקורוזיה" הם תופעה שהאדם מתמודד איתו בים בהצלחה רבה מאוד כבר מאתיים שנה, ובלי תקציבים של מעצמות על. בקיצור - טמבור!
ציטוט:
ג. מעוטים מכל סוג שהוא אלא אם כן אתה כולל את המעוט שמזניק מז"לטים כבא בחשבון.
|
מעוטים מכניים של מזל"טים, נבנו למזל"טים. מזל"טים גודלים יותר, מוזנקים מהסיפון באמצעות רקטות. מעוט, היא המצאה מימי מלחמת העולם השניה. (כך שהיא לא אתגר טכנולוגי כלשהו היום). יש עוד פתרונות שעוקפות את השימוש במעוט, כמו למשל סיפון הסקי. שוב, מעוט אינו אתגר שחוסם פרוייקט, סתם עוד משימה ברשימה, ולא החשובה ביותר.
ציטוט:
והעלות? כל זאת כדי להפגין כוח מול לוב כשסד"כ מטוסי הקרב והתדלוק האווירי של ח"א יכולים לעשות זאת בשבר של הסכום הזה?
|
חיל האויר יכול לבצע תקיפה, או שתיים, לא לקיים נוכחות, לא לתמוך בפשיטת נחתים, לא לחפש ולהשמיד צוללות, לא לחסום נתיבי שיט ועוד ועוד ועוד...
ולגבי עלויות: בטווחים המדוברים לשגר 200 פצצות שיוט מאוניה, זול יותר משיגור אותם 200 ממטוסים.
ציטוט:
המטוס שאני מאמין שייעשה בו שימוש יהיה F-35I VTOL וכמובן מטוסי אוספריי V-22, ומסוקי נצ"ל מדגם כלשהו.
התכוונת לדגם הכי פחות אפקטיבי מבין דגמי ה- F-35. טרם התפרסמה רשמית יכולת הנשיאה של המטוס הזה אבל להמראה אנכית יש מחיר כבד בכושר נשיאה. המחיר הזה אינו משולם כשאתה משתמש ביכולת התדלוק האווירי של מטוסי F-16 ו- F-15. בגיחה אחת של מטוסים אלה מוטלת כמות גדולה יותר של חנ"מ מאשר בכמה גיחות של F-35 הנ"א.
|
אתה צודק, לכן, משימות שיתאימו ל-F-15 ימשיכו להתבצע ע"י F-15. אל תדבר כאילו מטוסי הספינות יחיליפו את כל חיל האויר. אבל מטוס F-15 יהיה צריך לטוס 1000 ק"מ בכל כיוון, בכל גיחה. F-35 שממריא מספינה, יכול לעשות יותר גיחות. מטוס VTOL נועד יותר לסיוע קרקע לכוחות נחתים, או הגנה על הספינה, מאשר להפצצות אסטרטגיות.
ציטוט:
ה- V-22 הוא מטוס מעניין שישראל מגלה בו עניין רב. עכ"פ כרגע הוא מוחזק כמטוס הובלת כוחות לוחמים, לאו דווקא כמטוס הקרנת כוח.
|
נו, אז? לוחמים שיכולים לנחות בעורף האויב, כמו השלדג שלנו, לא מקרינים כוח? היכולת להנחית יחידות בעורף האויב ובמרחק גדול היא היא הקרנת הכוח האמיתית! זה מה שהיה כל כך מיוחד במבצע אנטבה, למשל.
ציטוט:
לגודל הספינה אין קשר לטווח הגילוי של מכ"ם ההתראה שלך. תצטרך לקנות מכ"ם התראה ימי, ארוך טווח ממישהו.
|
דווקא לישראל יש כזה, אז למה לקנות מבחוץ?
ציטוט:
א. למעט ניסוי אחד ויחיד שבוצע ע"י האמריקנים, מטוס הרקולס לא ממריא ונוחת מנומ"ט.
|
קיבלתי את התיקון.
ציטוט:
טרם נוסה דבר כזה ויש לזה גם תג מחיר (שאתה מתחמק ממנו כל הזמן).
|
לישראל יש כבר מטוסי התראה מייצור עצמי, הם בפעולה כבר שנים רבות ואפילו נמכרים לעולם.
אפשר להתאים מטוס בויינג כלשהו, להמראה מנומ"טים, כמו מטוסי ההתראה שיש לאמריקאים. מכ"מ מתאים, כבר יש. נכון, יש לכך מחיר, אולם מדובר גם כן, במחיר שישראל מוכנה לשלם עבורו. עובדה שיש לנו מטוסי מודיעין ותראה משלנו ומייצור עצמי. גם לטנקים וטילים יש תג מחיר, אז מה? לא קונים?
ציטוט:
אבל הכי הייתי רוצה, זו מכ"ם ע"ב בלון או ספינת אויר.
אתה מכיר בלון שהמבנה המכני שלו כזה שכבלי העגינה לא יתלשו ממקומם במהירות השיוט של הנומ"ט?
|
כן! היו בלונים בשירות הצי האמריקאי עוד במלחמת העולם השניה. (וגם במלחמת האזרחים האמריקאית).
ציטוט:
יש פתרון אחר, והוא לשדרג את המכ"ם של מטוסי הנומ"ט, כך שיתפקדו כמו מטוסי מודיעין אוירי, ותהייה להם יכולת לתקוף מטרות בטווחים ארוכים מאוד, כמו ה-F-14 ז"ל.
ל-"בז" ו-"רעם" יש מכ"ם בק"ש לא פחות ביכולותיו ממכ"ם ה-"טומקאט". הוא קיים כאן ועכשיו. אלא שמטוסים אלה לא ממריאים מהנומ"ט. אתה גם לא יכול להעמיס את המכ"ם הזה על מטוס אחר (לא כרגע).
|
אני מניח שאפשר יהיה להעמיס מכ"מ חדש יותר, חזק לא פחות, על גירסא עתידית של F-35. זאת בהנחה שהמכ"מ של ה-F-35 נופל מזה של ה"רעם" (מה שאני לא בטוח).
ציטוט:
אנחנו הרי לא מתווכחים על נסיונן "הקרבי" של מדינות לא-לוחמות כמו ברזיל, תיאלנד, ספרד או אוסטרליה. לגבי הנומ"ט ההודי....(אל תצחק). אין סיבה מיוחדת שתעלה את הטיעון הזה שוב ושוב.
|
עדיין, יש את הבריטים עם נומ"טים קטנים.
ציטוט:
אני לא יודע בזכות מה, אתה טוען לידע עדיף על זה של fas בנושא עלויות מחזור חיים, אבל ניחא.
אומר לך בזכות מה. במספר הפעמים הלא-רב שביקרתי באתר הזה, טרם התנגשתי עם מאמר אחד (!) שהיה מדויק או קרוב למציאות צבאית כלשהי, בוודאי לא הישראלית. הוא לא גירסה לועזית ל-"דבקה" אבל הוא אינו עומד באיזשהו סטנדרט מקצועי של ידע תעופתי.
|
עדיין, על כל החסרונות של fas, יש לך נתונים אחרים? כי לי אין.
ציטוט:
א. "הפיתון 4/5" הוא טיל א"א הטוב מסוגו בעולם, ובפער עצום מכל השאר. אחרי מבצעיות של למעלה מעשור אנחנו לא יכולים להתגאות במכירות של "מוצר חם".
|
לא ברור לי על מה אתה מתבסס, או מה אתה מצפה ממוצר חם. הפיתון נמכר בעולם לא רע. הודו, אוסטרליה ומדינות אחרות.
ציטוט:
ב. ה-"פופאי" הוא טיל תקיפה, בינוני טווח, מעולה. הוותק שלו בשוק העולמי רב למדי. הוא נמכר לכמה מדינות אך לא במספרים שיחזירו את ההשקעה.
|
ישראל מכרה את הטיל הזה לארה"ב ולבריטניה. מה עוד אתה רוצה? יש לנו מערכת חימוש, שאם לא היינו מייצרים לבד, לא הייתה לנו בכלל. מערכת שיש לה נגזרות שנמכרות בחוץ.
מעבר לכך, יש נסיון תעשייתי. הכנסות מהשקעה בנסיון תעשייתי לא בא לידי ביטוי במוצרים עליהם עבדת בפרוייקט, אלא במוצרים אזרחיים לחלוטין שתייצר ותמכור אח"כ.
ציטוט:
ג. כוונת הקסדה הישראלית היא יחודית. אין לה מתחרה בשני חצאי כדור הארץ, אפילו לא על שולחן השרטוטים. ארה"ב ועוד מעט מדינות קנו אותה. טרם ראינו החזר עלות.
|
לפי מה שהבנתי, כל מדינה שקונה F-35, תקנה קסדה ישראלית (או חצי ישראלית לפחות).
ציטוט:
ד. "המרכבה" אמור להיות טנק מערכה מצוין. טרם מכרנו אחד (!)
|
אולי כי לא מכרנו???
לעומת זאת, הנסיון והמוצרים השונים שהוכנסו למרכבה, משמשים גם לפרוייקטי השבחה שונים. פרוייקט ההשבחה האחרון והגדול ביותר, נמצא בעיצומו עבור הצבא הטורקי. מאות טנקי מג"ח ישנים עוברים השבחה מאסיבית.
http://www.israeli-weapons.com/weap...abra/Sabra2.htm
ציטוט:
ה. מה-"גליל" מכרנו לא רע, אך בעצמנו ירינו לנו ברגל והפסקנו את השימוש בו בצה"ל. מי יקנה אותו כעת?
|
עדיין קונים, ועוד איך, ואפילו מייצרים ממנו חיקויים. גם את העוזי ייצרנו לבד, אז מה? מפסיקים לקנות ממנו? או שאתה רוצה שצה"ל יחזור גם לעוזי? היום יש את התבור, וגם הוא ימכר טוב.
ציטוט:
ולא, מעצמות צבאיות ענקיות כמו בריטניה, אינן צריכות ללמוד מצה"ל הרבה. בנתיים, קצינים מצה"ל לומדים בבריטניה וארה"ב ולא להיפך. אפילו שמבחינה צבאית, בריטניה חלשה מאי פעם, היא עדיין מעצמה עולמית ואנחנו לא.
ארה"ב היא מעצמה. בריטניה נחשבת כבר שנים בשוק האירופאי המשותף כשחקן שלישי במעמדו, בדרך להיות מוחלף ע"י בלגיה במקום זה ולהתדרדר למקום רביעי. בריטניה היא מדינה שלא לומדת מנסיונם של אחרים ולכן שילמה מחיר כבד מאד בתקיפת שדות התעופה במלחמת המפרץ הראשונה. הם מצוינים בניהול, בפו"מ, בלוגיסטיקה וכו'. הם הולכים ונמוגים כמעצמה צבאית.
|
??? מאיפה זה הגיע?? בלגיה, עוקפת את בריטניה??
המידע שלך לא מדוייק ולא מבוסס.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה
|
|