03-05-2023, 22:54
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
ציטוט:
שוב שיפור בחומרים שבא לביטוי במשקלים, ואני כל הזמן מקבל את זה בתחום האקדחים שהפולימרי יותר קל מסגסוגת אלומיניום היא שולית.
ולא משפיעה על הדיוק.
ההשוואה יותר דומה ממה שאתה חושב המנגנונים דומים וההשוואות רלוונטיות ללא קשר לתכנון,
M14 אינו עם קנה צף כמו הדראגונוב, הSR25 אפילו יותר היות והוא כן צף ועם מנגנון נעילה זהה לשאר בני משפחת הAR
|
סיג mcx שוקל 2 קילו ומשהו והוא בעל קנה קצרצר של 11 אינץ' לעומת הsr25 שהוא 4 קילו ומשהו בעל קנה של 24 אינץ', זוהי השורה התחתונה.
זה לא רק חומרים קלים, ראה דברי למעלה בשירשור לגבי התכנון הפנימי של הMCX, אין לי כח לחזור על הדברים (ונגיד שזה רק חומרים קלים, אז לא מדובר בהתקדמות טכנולוגית ?).
כאמור, יש בינינו הסכמה מלאה שהנתון של הMOA 1 עבור חירניק ממוצע לא רלוונטי לשדה הקרב בפועל.
מעבר לזה אנחנו סתם דשים פה בזוטות, זה כבר נהיה לא פרודקטיבי.
ציטוט:
ש לא מעט רובי צלפים שהתחילו בתור רובים ספורטיביים, רוב הראשונים שבהם היו רובים רגילים שסוננו ונבחרו באותה שיטה בדיוק.
אני לא חושב שהוא היה די מחורבן, אני חושב שהוא תוכנן להתמודד עם זירה מסוימת ולא הבריק בשניה ותכננו אותו במציאות מסוימת ועד שנכנס לשרות התפיסה השתנתה עם הצגת הAR 10 והקליבר החדש שהיה לו יתרון משמעותי נתן לדיסייגן הזה דחיפה משמעותית.
לדעתי היו צריכים בזמנו לאמץ פשוט את הFAL, זה לא קרה מסיבות פוליטיות.
|
הm14 היה ניסיון להשאיר את הm1 garand מחובר למכונת הנשמה, למרות שלכל הדעות היה נשק אנכרוניסטי בעידן שלאחר מלחמת העולם השנייה.
אכן הייתה פוליטיקה נגד הFAL והייתה פוליטיקה נגד התכנון של סטונר,אבל בשורה התחתונה אני רואה שאתה מסכים איתי שידידינו הM14 היה אנכרוניסטי, ככה שאני לא רואה שיש כאן איזושהי מחלוקת מהותית בינינו.
אם אנסח מחדש ואגיד שעקב היותו אנכרוניסטי הM14 לא היה "מחורבן" אלא "בסדר מינוס" לעומת המקבילים, זה יותר יניח את דעתך ?
ציטוט:
כל ההגדרות האלה הן מאוד אמורפיות בחלקן הלא קטן שיווקיות ולא רלוונטיות למהות.
|
תסלח לי, אבל אתה טועה.
זה עניין של הגדרות בסיסיות די מהותיות בטרימינולוגיה הצבאית:
המונח "battle rifle" (אני משתמש במונח הלועזי מכיוון שאינני יודע מהו המונח המקביל המדויק בעברית) מתייחס לרובה אשר עושה שימוש בתחמושת full power כגון 7.62X51 בעל יכולת לברור בין מצב ירי חצי-אוטומטי/אוטומטי.
דוגמאות - M14, FN FAL.
לעומת זאת, המונח "רובה סער" מתייחס לרובה אשר עושה שימוש בתחמושת ביניים כגון 7.62X9 או 5.56 בעל יכולת ברירה זהה לנ"ל.
דוגמאות - קלשניקוב, M16.
(הSTG44 משלהי מלחמת העולם 2 נחשב כזה אשר התווה את הסטנדרט, וממנו גם נגזר המונח "רובה סער"; Sturmgewehr בגרמנית).
המסקנה של מהנדסי הנק"ל וקובעי המדיניות בצבאות הרלוונטים הייתה שהמעבר ל"רובה סער" כנשק עיקרי לחי"ר תהפוך אותו ליעיל יותר מח"יר המצויד בbattle rifle, כאשר היעילות המשופרת באה לידי ביטוי בעיקר בפרמטרים העדיפים של מימדים קטנים, משקל מופחת, רתע מופחת וכמות התחמושת הגדולה יותר שהחירניק מסוגל לשאת עמו.
|