22-05-2020, 11:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
שדרוג מחשב לגיימינג ועריכת וידאו
היי כולם!
התפנה לי תקציב של 7000 שקל, וחשבתי מה לעשות איתו.
אני מתכנת, ורוצה להיכנס לתחום של ML, והתלבטתי אם לקנות נייד שסוחב משימות כאלה או פשוט לשדרג את המחשב הנייח שיש לי לצרכי גיימינג.
אחרי התלבטות, החלטתי לשדרג את המחשב הנייח - שיהיה מחשב טוב לגיימינג ולתכנות ML, אבל מתוך חשש של DIMINISHING RETURNS - כלומר, אין לי צורך או כוונה להוציא את כל הכסף על שדרוג שלא נותן לי הרבה יחסית לדור הקודם. הכי טוב יהיה אם אוכל לשדרג את הנייח ועדיין לקנות מחשב נייד שתומך גם הוא בתכנות כבד (לא ML ולא גיימינג - וככה אני נהנה משני העולמות - מחשב נייח לעבודה גרפית קשה, ומחשב נייד לעבודה כללית).
הסתכלתי על המפרט שלי ויש לי הרבה שאני רוצה לשדרג.
זו תמצית המפרט הנוכחי:
Operating System
Windows 10 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz 61 °C
Haswell 22nm Technology
RAM
8.00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
Gigabyte Technology Co. Ltd. H87M-D3H (SOCKET 0) 42 °C
Graphics
Philips 226V4 (1920x1080@60Hz)
Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)
4095MB NVIDIA GeForce GTX 970 (CardExpert Technology) 46 °C
ForceWare version: 442.50
SLI Disabled
Storage
111GB KINGSTON SV300S37A120G (SATA-2 (SSD)) 36 °C
931GB TOSHIBA DT01ACA100 (SATA ) 38 °C
Optical Drives
HL-DT-ST DVDRAM GH24NSC0
Audio
Realtek High Definition Audio
הנקודות המרכזית הן המעבד, RAM, אחסון וכרטיס גרפי.
השאיפות הן:
מעבד I7 (שוב, מתוך התחשבות בDEMINISHING RETURNS - לא צריך את הדגם הכי חדש, צריך את הדגם הכי זול שנותן את השדרוג הכי משמעותי יחסית לI5 שיש לי עכשיו).
16 RAM מינימום. עדיף יותר. איך אני יודע אם הלוח אם שלי תומך בהרחבה כזו?
ואם הוא לא - עד כמה לחליף לוח אם זה טרטור? זה יאפשר לי לשמור את הקבצים הישנים שלי? האם הדיסקים הקיימים שלי יוכלו להתחבר גם ללוח אם חדש בלי בעיה?
אחסון - הייתי רוצה להוסיף (לא להחליף) 1TB SSD
כרטיס גרפי - אני מרוצה ממה שיש לי, אבל הוא די ישן. אשמח לאחד חדש יותר שמאפשר גם עבודה טובה עם ML/DL ושאר ירקות של אלגברה ליניארית.
אחרי כל זה, כאמור, הייתי שמח גם למחשב נייד סבבה לעבודה תכנותית רצינית (כלומר, מינימום 16GB RAM, מינימום I5 ומינימום 512 SSD - ויכולת לחיות יותר מ3 שנים בלי לרוץ למעבדות תיקונים).
יש המלצות לנייח? לנייד?
אבהיר רק שהנייח הוא בעדיפות קודמת מבחינתי, אז אם שניהם לא אפשריים לפי הרצונות אני מוכן גם להוציא את ה7 על הנייח בלבד.
תודה רבה על העזרה!