23-06-2020, 20:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
עברו שמונה שנים אולם לא ייתכן להשאיר אמירה כזו ללא תשובה.
חיל השריון הישראלי לא יודע להגדיר, להכשיר ולשמר יחידות סיור שריון.
אן לי שום הכשרה צבאית בסיור כמקצוע, מה שכמובן לא מנע מצבא ההגנה להציב אותי כמ"מ סיור במילואים.
עבדתי והתאמנתי עם פלס"ר שריון מילואים, ויותר מכך, קלטתי ועבדתי עם בוגרי פלס"ר סדירים כשנכנסו למילואים.
מפקדים בעלי מקצועיות ידעו בהחלט לומר שהם רואים בפלס"ר מכפיל כח, אולם בעוונותי לא ראיתי את זה מתבטא מספיק חזק במה שהפלס"ר עושה ואיך. הם היו מנווטים נהדר לעמדה ומסתווים מצוין ומדווחים בצורה כזו או אחרת מה שהם רואים, אבל חסרה היכולת המקצועית לראות להעריך ולהמליץ מתוך הבנה של איך כח טנקים רואה את השטח, הזמן והאויב. או לא רואה...
הרושם הקבוע היה שהם פעלו כמו חי"ר שמסופח לשריון. לא כמו סיור ששייך לחיל השריון. החיילים והקצינים לא הפנימו שהם איבר בתוך הגוף הזה.
המשותף לחבר'ה היה שהם היו אנשים ברמה גבוהה, מקצוענים בניווט, בעלי חיילות פרט מעולה ושדאות טובה ומעלה, ביישנים מאוד בדיבור בקשר, לא מכירים את מבנה חיל השריון שסביבם- מחלקות, פלוגות, חט"פ, דרגי הגדוד, מבנה החטיבה, שילוטים טקטיים, לא מכירים עקרונות תנועת כח טנקים, לא מכירים איך כח טנקים מסתכל על השטח ומה מעניין את מפקדיו (מט"ק, מ"מ, מ"פ, קמ"ן, מג"ד, מח"ט).
התאמצתי מאוד ללמד אותם ולמלא את החסרים שבסדיר הפלס"ר כלל לא לימד והתעניין.
העניין הוא שגם יחידות פלס"ר מילואים וסדיר סבלו מאותן לקויות במידות שונות. כפי שהתאכזבתי לגלות בכל מפגש עם "עמיתים".
גם חונכי הסיור בצאלים היו מאוד מגומגמים בעניין. הם בעיקר הרבו לשאול אותי איך ארצה לאמן את המסגרת ומה אני רוצה מהאימון.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|