קצת יותר "כוס התה שלי" דגם 1:100 של הנורד מבית קמפפליגר בצבעי חיל האוויר שנות ה-60 ודגם הביטאון (פוי) שיצא לאחר הקטנה 1:120. כמובן שדגם הביטאון יותר מפורט והרבה יותר אתגרי לבניה לאחר הקטנה ונחמד לבנות שוב את המקורות, אגב הפוי - לכול אלו שמבחינתם הבטאון פסול לשימוש ובנייה אז שיהיה.
כמה דברים - הדגם של קמפ חמוד וכללי, פתרון לא רע למי שרוצה סכמת חיל אוויר של המציאות, דגם הביטאון טוב ודורש כמה שיפורים עתידיים אולי, צביעה בסכמת ירוק חום, הפיכת אותיות הזיהוי על הזנבות - פשוט מצחיק מה שיצא שם ואולי סמל טייסת?
יש הזדמנות עכשיו לבנות קצת דגמי ביטאון כולל הבודדים שלא יצא לי לבנות מעולם. זה נחמד לחזור למקורות של התחביב ולחוות שוב את ההנאה מהבניה עצמה, לא צביעה ולא תיחכום או פירוט יתר וכמובן גם לא מעט מדי.
אז שיהיה לנו חג שמח ובריאות.
זה דגם של ביטאון חיל האוויר וכולל גם כיתוב הפוך בזנבות בניתי אותו יותר כזיכרון הדגמי הביטאון ללא פילטר או ניסיון לבדוק ישימות, פשוט בניה של הדגם כמו שבנינו לפני 40-50 שנים.
לא ממש בטוח אם זה מוצא חן בעיני למעשה זה היה יותר בין מצחיק עד לרוגז קל על מבצע ההסבה.
יש לפעמים שאני בונה דגם לשם הבניה והערך ההיסטורי שלו וזה מה שקרה עם הנורד ועוד כמה דגמים שבאו בעקבותיו.
תקופת הקורונה מייצרת לנו הרבה זמן איכותי ואז בונים גם לשם התעסוקה