20-12-2019, 10:50
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,776
|
|
לא התעמקתי בשיטה, ולא חקרתי לעומק האם המכשיר מדווח את זה איכשהו ב service profile (אבל יש לי הרגשה מסויימת שכן, בעיקר בזכות חלק מה"האקים" שראיתי כדי "למנוע מהם לדעת", אבל כמובן יכול להיות מאוד שהם כולם שטויות; כשאני ניסיתי אותם זה לא עזר לי, הבעייה נפתרה רק אחרי שעברתי חברת סלולר)
אבל אפשר תמיד באמצעות traffic analysis. ישנה תעבורה שצפוי שתצא ממחשבים אבל לא ממכשיר סלולרי - למשל - נסיון גישה לשרתי windows update... פעם גם הייתי אומר סתם sniffing של user-agent של בקשות HTTP, אבל ככל שיותר ויותר מהאינטרנט נהיה מוצפן, זה כבר נהיה יותר קשה לעשות את זה.
אשר לחוקיות - אינני משפטן וזהו לא ייעוץ משפטי - אבל כמדומני שהחוק בישראל הוא פוזיטיביזם משפטי (ולמרות זאת, באופן קצת מוזר, בג"צ שוב ושוב מתעלם מהנקודה הזו...) - מה שאומר שכל מה שלא נאסר במפורש בחוק - מותר. התחום שעליו אתה שואל נקרא Net neutrality, ונדמה לי שאין חיוב לחברות התקשורת בישראל לנ"ל. ואם אכן אין כזה, אז זה לא "לא חוקי", עד שהחוק בעניין ישונה. כמובן שיש כל מיני רמות לנ"ל - יש את ההעדפה לשימוש במכשיר קצה מסויים, אבל היא לא היחידה. מה עם ספקי אינטרנט שמתעדפים ICMP ו-HTTP על פני פרוטוקולים אחרים, "שווים פחות"? כמו שהיה בזמנו (ואולי עדיין יש?) ל P2P למיניו. מהבחינה הזו אני קצת שמח שהסטרימינג נכנס ומהווה את רוב תעבורת הרשת היום - עכשיו הם קיבלו בהפוכה, והכל על HTTP. שזה פחות טוב להם, כי לפחות ב P2P, כשעותקים היו קיימים מקומית בישראל, זה לא שרף להם רוחב פס בינלאומי. מצד שני, חברות שמכבדות את עצמן, כמו נטפליקס, ממילא מחזיקות cache בישראל...
|